Rejseguide det sydlige Vietnam
Foto: Christina Hee Bune
Rejser

Rejseguide: Oplev natur og kultur tæt forbundet i det sydlige Vietnam

Af Christina Hee Bune 22/12/2023
Det sydlige Vietnam spænder bredt fra både kosmopolitiske storbyer, betagende natur og en rig kulturhistorie. Kom med til perlerne i den tropiske region.

Vietnam rummer kosmopolitiske storbyer, betagende natur, spændende historie, rig kultur og ikke mindst mundvandsdrivende mad. Da landet strækker sig over mere end 1600 km fra nord til syd kan vejrsituationen være forskellig fra dag til dag, men i den sydlige region, hersker et tropisk klima.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Phu Quoc

I den Thailandske bugt, tæt på Cambodja, ligger Vietnams største ø, Phu Quoc (udtales Fu Kok). Lokalt er den et yndet feriemål, og kendt som ”Perleøen” på grund af de mange hvide sandstrande (og fordi det er et af de bedste steder at købe perler). Mere end halvdelen af øen er beskyttet af Unescos Biosfæreprogram, og de vigtigste industrier er fortsat fiskeri og landbrug på trods af den stigende mængde turister. Phu Quoc har Vietnams bedste strande, og da det er en tropisk ø, er klimaet behageligt hele året rundt.

Bo: Premier Village er et fantastisk villaresort beliggende på øens sydligste halvø. Den lille ”village” har private pools til samtlige villaer, restauranter, juicebar, spa, gym, kids club og fredfyldt stemning, som får dig helt ned i gear, mens du drikker af en kokosnød på en af de to private strande, som resortet råder over.

Spis: Duong Dong Night Market har mere end 100 streetfood-boder at vælge mellem og er en god måde at opleve den lokale mad på. Gå efter frisk seafood, tørret blæksprutte med tamarindsauce eller Jaggery Bó-kage med kokoscreme. Hvis du bor længere sydpå, så er den japanske restaurant Yushima Fishmarket et besøg værd for aftensmad, hvor man både får øens bedste sashimi og bedste solnedsgangsspot.

Foto: Christina Hee Bune
Anantara Beach Resort, Quy Nhon.

Hoi An

Foto: Christina Hee Bune
Hoi An Old Town

Hoi An er en af Vietnams mest charmerende byer. Der er masser af muligheder for at bo langs den smukke strand, men det er i virkeligheden i den historiske by (på Unescos Verdensarvsliste), placeret midt i rismarkerne, hvor man får præsenteret et inferno af fantastisk mad, kultur, forkælelse (prøv en spaoplevelse hos Lemon Tree Salon) og shopping. Her kan man let cykle eller gå rundt og suge den vibrerende stemning til sig fra streetfoodboderne, markedet og de fine lokale butikker fyldt med håndlavet brugskunst og skræddersyet tøj.

Bo: På Anantara River Resort, et boutique-hotel med perfekt placering ved floden, der samtidig ligger tæt på den gamle bydel.

Spis: Banh Mi hos det legendariske Banh Mi Phuong.

Køb: Håndlavede silkelanterner eller skræddersyet tøj.

Foto: Christina Hee Bune
Marked i Hoi An.

The Vietage

Foto: Christina Hee Bune
Anantara Beach Resort Spa.

Fra Hoi An (Da Nang Station) til Quy Nhon (udtales We Nong) kører Vietnams eneste luksustogrute. Togets rute tager 6 timer og kører gennem hjertet af Vietnam på en smuk rute, hvor der som en del af turen indgår en massage, 3-retters menu, drinks og snacks ad-libitum – og så er der plads til bare 12 passagerer i vognen. Sæderne er komfortable i små private kabiner, og du kan glæde dig til baren, som serverer kaffe, the, drinks eller signaturmocktails gennem hele turen, en kurv i kabinen med nakkepuder, øjenmaske, tæpper og slippers, og så er der et ekstremt serviceniveau fra det øjeblik, du ankommer på station, til du man forlader toget i den anden ende. Alt i alt den ultimative måde at rejse fra A til B, hvor man bare skal nyde. Luksusgruppen Anantara ejer The Vietage, men man kan sagtens booke billetter til toget uden at bo på deres hoteller.

Quy Nhon

Quy Nhon er en ”rising star” på turistkortet i Vietnam, der lokker med sine smukke strande, koralrev og afslappende atmosfære. Her er ingen gigantresorts, og byen holder siesta i de varmeste middagstimer. Stemningen er autentisk og helt nede i gear – den perfekte pendant til den mere ‘buzzling’ by som Hoi An/Da Nang.

Bo: Anantara Beach Resort består af 26 villaer. Tænk quite luxery på en måde, som ikke bliver prætentiøs, men som ligger op til dejlige dasedage med havet lige ude foran døren og små lokale strandrestauranter lige rundt om hjørnet.

Spis: Quy Nhon er kendt for sine vietnamesiske pandekage: Sprøde, tynde omeletter med rejer, blæksprutte eller oksekød, som man ruller ind i tyndt rispapir med salat, agurk, grøn mango, bønnespirer og friske krydderurter. Den serveres overalt i området og er utrolig velsmagende.

Ho Chi Minh

Foto: Christina Hee Bune
Ho Chi Minh.

Saigon, som i dag hedder Ho Chi Minh, er Vietnams mest kosmopolitiske by, der med 10 millioner mennesker og syv millioner scootere, skyskrabere og Starbucks på hvert hjørne byder på alt, hvad hjertet kan begære.

Bo: Der er ikke bare meget varmt, men også utroligt hektisk i Ho Chi Minh, så at bo i den lille jungleoase på Saigon River Retreat føles som noget helt særligt. Herfra er der nem adgang til sightseeing ved Cu Chi-tunnelerne og Mekong-deltaet. Hvis man ønsker at opleve det kendte, flydende marked ved Mekong, må man dog have en overnatning i Can Tho, så man kan sejle ud tidlig morgen og opleve stemningen og se de lokale handle varer direkte fra båd til båd.

Spis: Ho Chi Minh har i øvrigt også alt, hvad maven kan begære, for her er streetfood på et seriøst højt niveau. Du vil ikke fortryde en foodtour med en lokal guide.

Køb: Det største og ældste marked, Ben Tanh, ligger lige midt i byens District 1 og er fyldt med alt fra madboder til smykker, tasker, sko, accessories, interiør, krydderier, kaffe og er helt sikkert et besøg værd.

Foto: Christina Hee Bune
Ben Tanh Market.

Ninh Van Bay

Foto: Christina Hee Bune
An Lam Resort.

Ninh van Bay er en lille eksklusiv bugt, som ligger ud for kysten ved Nhra Trang. Området er kendt som Vietnams Saint Tropez og er i rivende udvikling. Nha Trang tilbyder en blanding af storby, smuk natur, strande og ikke mindst varme termiske kilder.

Bo: I Ninh van Bay ligger et lille (lokalt ejet) barfodsluksusresort An Lam, som ikke bare tilbyder utroligt smukke villaer, men som har en bæredygtig tilgang til alt lige fra byggematerialer, genbrug og deres egen, økologiske køkkenhave, hvorfra alle råvarer til de veltilberedte måltider på restauranten dyrkes (inkl. opdræt af økologiske kyllinger, ænder, mv.). Både kendte og kongelige ynder at bo her, og det giver god mening, da hver eneste villa tilbyder fuld privathed og sin egen personlige butler igennem hele opholdet. An Lam er luksus på højeste niveau, men til et overskueligt budget.

Lyt til ELLEs podcast 'Klædt På', som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her