ELLE Rejser: Overraskelsernes by, Istanbul
Foto: Marie Graunbøl/Revolver, PR
Rejser

ELLE Rejser: Overraskelsernes by, Istanbul

af Celina Bengtsson 19/01/2016
Lige midt imellem to verdensdele ligger en by fyldt med overraskelser. Istanbul er to vidt forskellige verdener samlet i én, og ELLE guider dig til det bedste fra de to verdener lige her!

Den tyrkiske metropol er placeret lige i hjertet af Bosporusstrædet, som er det stræde, der adskiller Europa og Asien fra hinanden. Det vil sige, at du har en enestående mulighed, for at opleve to verdener på en og samme tid. Istanbul har, som bindeled mellem to vidt forskellige og særdeles mangfoldige verdensdele, det privilegium, at kunne tilbyde det bedste fra to verdener. 

Læs også: Top 10 | AirBNB's mest eftertragtede boliger

Så snart, man nærmer sig den asiatiske bydel, kan man mærke den charmerende, autentiske atmosfære og en stemning, som er præget af en gennemgående fred og ro. Vender man derimod 180 grader og tager et skridt i den retning, vil man langsomt nærme sig Istanbulds pulserende hjerte - den europæiske bydel, som er delt op i to af strædet ved navn; Det Gyldne Horn. Den sydlige side er hjemsted for det gamle centrum af Istanbul, og det er her, du kan gå på opdagelse blandt historiske seværdigheder, moskéer og autentiske, baltiske basarer.

Den nordlige del af den europæiske bydel repræsenterer det nye, voksende og innovative Istanbul. Efter at have tullet lidt rundt og fået ny, forbedret energi og velvære i det gamle centrum, er det oplagt at sætte vejen forbi det moderne centrum. Det er her de store finansdistrikter, museer og shoppinggader med kendte designerbutikker har hjemme. 

Læs også: ELLE Rejser: Oplev skønne Lissabon

ELLEs journalister, Marie Graunsbøl og Maria Frederikke Munch guider til byens allerbedste spots og absolutte must-sees i galleriet nedenfor. 

Psst... klik eller 'swipe' dig gennem billederne.

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2021-11-11/redaktionens-favoritter-3_2.jpg

Blazer, Cos

DKK 1.200,-
Køb her
/2021-11-11/redaktionens-favoritter-4_2.jpg

Strik, & Other Stories

DKK 700,-
Køb her
/2021-11-11/redaktionens-favoritter-5_2.jpg

Jeans, Nanushka

DKK 2.190,-
Køb her
/2021-11-11/redaktionens-favoritter-6_2.jpg

Taske, Marge Sherwood

DKK 1.600,-
Køb her
/2021-11-11/redaktionens-favoritter-7_2.jpg

Kjole, Isabel Marant Étoile hos Net-a-porter

DKK 2.080,-
Køb her
/2021-11-11/redaktionens-favoritter-8_2.jpg

Skjorte, Anine Bing hos Net-a-porter

DKK 1.340,-
Køb her