Foto: PR
Ferie i Danmark

4 skønne love getaways i Danmark

af Rose Maria Boelsmand, Katrine Fromberg Kiehn & Mette Skjødt 9/06/2020
De ultimative kærlighedsdestinationer findes ikke nødvendigvis kun på den anden side af jorden. Faktisk finder du de fineste, små reder, der er som skabt til turtelduer og tosomhed kun en biltur væk. Vi guider til fire skønne love getaways – herhjemme.

Hvem drømmer ikke om en romantisk getaway? Måske er den tættere på, end du tror.

For faktisk finder du de fineste, små reder, der er som skabt til turtelduer og tosomhed kun en biltur væk.

Og det kunne vel egentlig ikke passe bedre i år, hvor sommerferien måske alligevel skal bruges i Danmark.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi guider til fire skønne love getaways – herhjemme.

Hotel Nordlandet

Foto: PR

På en stejl klippeskrænt i udkanten af den bornholmske by Allinge tårner den hvide hotelbygning sig op. Udefra ligner stedet et klassisk romantisk badehotel, men så snart du træder indenfor, mødes du af en moderne, skandinavisk indretning. Velkommen til Nordlandet. Stilen på Nordlandet er bevidst nedtonet og enkel, da tanken er, at indretningen ikke skal give associationer til andre eksisterende steder, men derimod efterlade plads til, at du som gæst selv kan fylde rummene med egne indtryk og rette dit fokus mod den bjergtagende udsigt over Østersøen. Og så er der selvfølgelig maden. Når sulten melder sig under dit ophold på Nordlandet, kan du enten vælge den uformelle spisebar Underbar, der serverer simple, velsmagende retter til overkommelige priser, eller det lidt mere avancerede Pony x Nordlandet. Bag Pony x Nordlandet står den succesfulde trio bag restauranten Pony og Michelin-restauranterne Kadeau. På Pony x Nordlandet er menuen klassisk dansk med særlig inspiration fra den bornholmske natur og det nye nordiske køkken.

Se mere på hotelnordlandet.dk.

Hornbækhus

Foto: PR

Når du træder ind på Hornbækhus, kommer du direkte ind i et stort, åbent køkkenrum. En familiær stemning rammer dig med det samme: Stilen på stedet er som et overdådigt svensk sommerhus. Pelargonierne i vinduerne, de høje træpaneler og stearinlysene leder tankerne hen på idylliske svenske motiver og et blomstrende liv i det svenske sommerland. ”Alt her er dansk, svensk eller på anden vis nordisk. Det besluttede vi ret hurtigt. Jeg er ikke bange for farver og er så træt af, at man siger, at nordisk stil er grå,” siger stifteren Sus Lajboschitz. Hvert eneste møbel, maleri og hver en ting er håndplukket – og kun meget lidt er købt fra nyt. For hvorfor købe nyt, når det smukke allerede findes? Det er kvaliteten og det smukke i hver enkelt ting, der giver sammenhængen. På Hornbækhus er der masser af fællesaktiviteter – bordtennis, sang, yoga og bogsalon – og ikke mindst fællesspisning, hvor det føles helt naturligt at sludre over maden. Målet har været at skabe en hjemlig atmosfære, hvor æstetikken er intakt, og et besøg på Hornbækhus er derfor perfekt, hvis I vil være alene sammen med andre.

Se mere på hornbaekhus.com

Hotel Sanders

Foto: PR

Hotel Sanders er en lille oase i København, smukt gemt bag Det Kongelige Teaters magiske mure. Stemningen er hjemlig og eksklusiv, og er I først trådt ind, har I lyst til at blive. Værelserne føles luksuriøse og inspirerende, og det er nemt at føle sig hjemme. En lille finesse, som at vand, juice og cola i minibaren er gratis, understøtter følelsen af at være velkommen. Bliver I sultne, ja, så kan I holde en gennemført og intim datenight i The Kitchen. Der serveres ingen fancy fine dining, men mad som det, du ville servere, hvis du skulle forkæle kæresten hjemme – og det er lækkert. Virkelig lækkert. Her kan I uforstyrret nyde vin i skæret fra et lys i kammerstage og – hvis I kan holde jer fra værelserne, kan I fortsætte med at nyde omgivelserne og stemningen med en night cab eller te (og for øvrigt verdens bedste franske nougat) foran pejsen i stedets Living Room. Og næste morgen ... Ja, der kan I se frem til delikate eggs benedict, guddommelige croissanter og hjemmelavet mysli fra Sanders smagfulde køkken.

Se mere på hotelsanders.com

Svinkløv Badehotel

Foto: PR

Lige siden Jammerbugtens perle brændte ned til grunden i 2016, har der været travlt i det nordjyske. Travlt med at genopbygge Danmarks største træhus og mindst lige så vigtigt travlt med at finde frem til, hvordan Svinkløvs ånd kunne føres videre i nybyggede rammer. For selv om ”det nye” Svinkløv Badehotel på ydersiden ligner det gamle til forveksling, har forpagterparret også brugt anledningen til på ydmyg vis at modernisere det historiske sted fra 1925. Hotellet er genopført i den oprindelige stil med træpaneler og sprossede vinduer, og de indre rammer er på sofistikeret vis blevet moderniseret i en stil, der respekterer den oprindelige charme, der både harmonerer med naturen omkring Svinkløv, stedets historie og moderne design og funktion.

Se mere på svinkloev-badehotel.dk.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her