Darwin Deez
Oplev

Koncertaktuelle Darwin Deez: Jeg vil gerne generobre folks opmærksomhed

af Laura Marie Gotthardt 20/08/2015
Den 20. august spiller det Brooklyn-baseret indie-pop band Darwin Deez i Lille Vega i København. Vi tog en snak med frontmanden, Darwin Smith, om det nye album, synkrondans og hemmeligheden bag de krøllede lokker...

I aften er indie-pop bandet Darwin Deez klar til sætte gang i dansegulvet i Lille Vega i København. Brooklynbandet har netop annonceret, at de udgiver deres tredje album Double Down den 18. september og tournerer lige nu rundt i Europa.

Se også: Cheap'n'Chic: Smækker og lækker i denim på budget

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Publikum kan forvente fest og dans med bandets elektriske tilstedeværelse på scenen, og mon ikke de vil løfte sløret for et par af de nye numre, som allerede med den nye single tyder på glade og humoristiske kompositioner.

Se også: ELLE & Dig: Mød makeup-artist Søren Hedegaard

ELLE tog en snak med forsangeren, Darwin Smith, og du kan her læse om glæden ved det nye album, de helt store inspirationskilder, og hvordan man balancerer pop og melankoli.

Hvad har inspireret dig til at lave et tredje album, og hvordan synes du, at det adskiller sig fra de to første?

Jeg ville gerne generobre folks opmærksomhed på samme måde, som jeg gjorde på min debut. Jeg er altid frisk på at søge og eksperimentere musikalsk. Det er min glæde i livet, yo. Så selvfølgelig laver jeg et tredje album, selv hvis der ikke var et pladeselskab klar til at udgive det, hvilket der heldigvis er. Hashtag blessed. For at citere Rick Ross: ”B****, I do it ’cause I could.”

I forhold til hvad der adskiller sig, så vil jeg sige, at det er præget af en ’venden tilbage til formen’. En venden tilbage til kloroform også, fordi de her popsange er lige til at slå dig ud. Okay. Jeg holder kæft nu. Jeg er stolt, dog.

Albumtitlen, Double Down, kan på en måde fortolkes negativt. Alligevel er din første single, Kill Your Attitude, lige så legesyg og dansevenlig som dine tidligere singler. Hvad har du gjort dig af tanker omkring albumtitlen?

Jeg har aldrig tænkt på det som en negativ ting lige som Debbie Downer. Så du må være en slags ‘glasset er halvt tomt’-person. Jeg kan dog godt lide det perspektiv. Jeg kan godt lige at mixe lidt beklagelse ind i mit solskin. Jeg tror, at det tager toppen af det søde, som ellers kan overmodne til ost. Er du ikke enig?

Din musik er ofte blevet sammenlignet med Animal Collective og The Strokes. Hvilke andre kunstnere er du generelt inspireret af?

To virkelig store inspirationer for mig er de mindre kendte kunstnere fra Sidewalk Anti-Folk open mic scenen i 2008. Den ene er Olga Bell, som spiller keyboard i Dirty Projectors nu. Den anden er Mike Grubbs AKA Wakey!Wakey!, som nu spiller musiker/bartender i ungdomsserien One Tree Hill. De er begge fantastiske sangskrivere, som blæste mig helt bagover og lærte mig noget bare ved at synge deres originale sange, og det inspirerede min skrivestil, lige før jeg begyndte at komponere min debut. Jeg ville også tilføje Desmemberment Plan til denne liste og Michael Jackson. Hvis du kigger på ’Up In The Clouds’, så er den ene halvdel af verset ’Beat It’ og den anden ’What Do You Want Me To Say?’ ’The Bomb Song’ var mit forsøg på at stjæle Mike’s ’The Car Crash Song’.

I er kendte for at synkrondanse på scenen. Øver I jer inden, eller er det bare ren spontanitet?

Vi øver, åh ja. De mashups, som jeg laver til dansesekvenserne, er dog ret spontane. Og der er elementer af spontanitet planlagt i koreografien. Men vi øver.

Til sidst bliver vi nødt til at spørge ind til dit ikoniske hår. Er der nogen specielle rutiner eller produkter, du bruger for at holde det skinnende og krøllet?

Tricket er ingen brug af shampoo. Overhovedet. Jeg har mixet racehår. Min far er sort. Så det her hår er meget svært at holde. Det tog mig lang tid at finde ud af at få det til at se nogenlunde anstændigt ud. Der er ikke mange guides, som kan vise, hvad vi skal gøre med vores mærkelige hår. Jeg plejede at have en afro i high school, men det var en kruset en, ikke en særlig stærk afro. Så min besked til alle ELLE-læsere: I ER BLEVET SHAMPOOZLED! Selvfølgelig føles det fedtet den første uge, men der er ingen grund til at fjerne alle de naturlige olier i dit hår. Det får bare din hovedbund til at producere mere hudfedt for at kompensere, derfor er der en følelse af ekstra fedtet hår 48 timer efter et bad. Men lad være med at fjerne alle olierne og hudfedtproduktionen vil falde til ro; så vil du finde ud af, at der ikke er behov for shampoo. Hvordan kan I lide dét, ELLE-annoncører?!

Psst...du kan stadig nå at købe din billet lige HER

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her