Københavns litteraturfestival, Kbh Læser, hylder kærligheden
Foto: Kbh Læser
Oplev

Københavns Litteraturfestival hylder i år kærligheden

af Ida Assarsson 26/02/2015
Den årligt tilbagevendende litteraturfestival, Kbh Læser, slipper atter litteraturen og læselysten fri - i år med kærlighedens mange fremtrædelsesformer som sit tema.

Både erfarne og nyligt debuterede forfattere afskriver, fornedrer eller forguder kærligheden, når Københavns litteraturfestival, Kbh Læser, afsøger, undersøger og beretter om kærligheden i al dens mangfoldighed og kompleksitet.

Årets festival er en kærlighedserklæring til både litteraturen og de steder i København, der huser den, plejer den og skaber rum for mødet mellem det skrevne ord og dets læser, så opdag eller genopdag byens mange litterære kringelkroge og tag del i unikke litterære oplevelser, alle med udgangspunkt i årets tema.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Oplev Gudrun Hasle - En kvinde med fortællelyst og skønhedsfejl

Fredag den 27. februar inviterer Forlaget ANIS til foredrag om Kierkegaard og kærlighedens skikkelser ved lektor og ph.d., Pia Søltoft, mens du fra den 2. til den 6. marts kan opleve ung kærlighed på Københavns Hovedbibliotek. Den søde, den evige, den ulykkelige og den flygtige kærlighed får nye stemmer, når en række unge roste forfattere, heriblandt Theis Ørntoft og Caspar Eric, fortolker og læser op fra værker af Vita Andersen, Edith Södergran og Michel Houellebecq.

Læs også: Oplev Moon Skin Lucid Walk - En vandring blandt neon og drømmekabinetter

Ørestad Bibliotek indbyder mandag den 2. marts til kærlighedsfilm og –foredrag i det fri. Den smukke kortfilm, Bonne Année, Charlotte Madsens afgangsfilm fra filmuddannelsen Super 16, leder dig til en togkupé nytårsnat og påminder om, at kærligheden kan blomstre på ny. Efter filmen tager forfatter og kærlighedscoach, Charlotte Fruergaard, fat om forestillinger om kærlighed; en kærlighed, der kan læres, opdages og forstås.

I anledning af 200-året for tilblivelsen af Jane Austens romantiske klassiker, Emma, inviterer lektor og Jane Austen-kender, Lise Lotte Frederiksen, sammen med LOOVEBOOKS og forlaget Lindhardt & Ringhoff dig samme dag til eftermiddagste på Perch’s Tea Room.

Læs også: Ida - Sjælden skønhed med dansk aftryk hædret med Oscarstatuette

Festivalens sidste dag, den 8. marts, er dagen for kvindernes internationale kampdag, og Arbejdermuseet hylder den moderne feminisme med oplæsning og debat af forfatter og tidligere rektor for Forfatterskolen, Hans Otto Jørgensen. Som nuværende forlagsejer har Hans Otto Jørgensen med Forlaget Gladiator udgivet Katinka My Jones’ Mælkelykken og Maja Lee Langvads Hun er vred, og netop disse hædrede kvindelige forfattere vil sammen med den lige så feterede digter, Olga Ravn, indgå i debatten og hver præsentere deres bud på, hvad der kæmpes for, når der, også i dag, kæmpes i feminismens navn.

Læs også: Fritz Syberg, kunsten og kærligheden

Alle festivalens dage indbyder Biblioteket Blågården til bogreolsdating, hvor et billede af din bogreol udstyres med billetmærke og hænges op på biblioteket. Interesserede bejlere kan få bogreolens indehavers mailadresse udleveret hos bibliotekaren, og måske kan Biblioteket Blågården eller festivalens øvrige arrangører hjælpe dig med at finde den sande kærlighed.

Kbh Læser kaster sin kærlighed på stort og småt inden for teamet, og du kan være med i dagene den 27. februar til den 8. marts 2015. Udforsk hele festivalens program her.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her