Foto: Grand Palais Paris
Julerejse

Hvis du savner idylliske skøjtebaner til jul, skal du til Paris

af Rose Maria Boelsmand 29/11/2019
Paris er altid en god ide... Og særligt til jul, hvor byernes by i dén grad leverer på idylfronten, Vi guider til de smukkeste skøjtebaner - og to andre jule-must-sees i den franske hovedstad.

Hvis vi siger, at du kan stå på skøjter i en Chanel-kulisse i Paris denne jul, så er du allerede i gang med at booke en flybillet, ikke?

Paris leverer nemlig altid på den smukkeste oplevelsesfront, og har man ikke været i byernes by ved juletid, har man næsten ikke oplevet rigtig jul. Få kan som franskmændene formå at skabe idyl og stemning, og grundene - ud over byen selv - er mange, for at sætte kurs mod den franske hovedstad i december.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Giv ELLE i julegave - fra kun 149 kr. Køb her

Den legendariske gade, Champs Elysées, der løber fra Place de la Concorde til den imposante triumfbue, er i juletiden omdannet til et stort julemarked, hvor du kan fylde dine (ahem, medbragte og bæredygtige) shoppenet med delikatesser fra alle afkroge Frankrig. For det er nu engang som om julen bliver bare et nyk lækrere, når julebordet krydres med confit de canard, franske oste og pølser, håndlavet chokolade og fransk nougat skåret frisk fra blokken, ikke? Mens du shopper, kan du nyde den franske pendant til gløgg - vin chaud - eller varm chokolade fra en af de mange madboder og snacke varme, ristede kastanjer.

Foto: Rex Features

Men der, hvor Paris VIRKELIG leverer på idylfronten er på byens mange skøjtebaner. Ægte københavnere vil sukke nostalgisk over den hedengangne skøjtebane på Kongens Nytorv, men den (næsten) falmer i forhold til dem, Paris disker op med.

PÅ SKØJTER A LA CHANEL

Når de første juleklokker begynder at kime, omdannes Chanels historiske show venue, Grand Palais, til en gigantisk indendørs skøjtebane, så du bogstaveligt talt kan skøjte i en Chanel-kulisse. Det er tilmed verdens største indendørs skøjtebane.

Foto: Grand Palais Paris

Set-uppet er ikke ulig Chanels AW/2010 show, hvor Karl Lagerfeld placerede et gigantisk isbjerg under Grand Palais ir-grønne glaskuppel.

Læs mere om skøjtebanen i Grand Palais her.

Foto: Rex Features

PÅ SKØJTER MED ET VUE

Og Grand Palais er ikke det eneste sted du kan skøjte med et belle vue: På toppen af det eksklusive stormagasin, La Fayette, kan du nemlig i hele december stå på skøjter på stormagasinets tagterrasse, der i al beskedenhed kan prale af uforstyrret udsigt til Eiffeltårnet og Paris' smukke tage.

Læs mere om skøjtebanen på La Fayettes tag her

Foto: La Fayette

SKØJT UNDER EIFFELTÅRNET

Vil du endnu tættere på Paris' mest ikoniske varemærke, kan du tage skøjterne på ryggen og tage metroen til Trocadéro, hvor bassinerne under Eiffeltårnets fod også er frosset til i anledning af julen.

Foto: Rex Features

... Og når du nu alligevel er i Paris, så skal du ikke snyde dig selv for en tur ned ad Avenue Montagne, hvor du kan beundre juleudsmykningen på Diors 'maison', der i år består af et kæmpemæssigt hvidt juletræ med eksotiske dyr og masser af sparkle. Måske inspiration til D'Angleterres udsmykning næste år?

Så vi kan vel sige 'joyeux Noel e a bientôt a Paris', ikke?

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her