marienlust strandhotel
Foto: Privat
Oplev

Her skal du tjekke ind, hvis du søger den perfekte hotelvibe

af Christoffer Mygind Juul 23/01/2024
Hotellet er kendt for sin spa, men er det, det eneste, det har at byde på? ELLE har besøgt et populært spahotel, der har en fordel, som de fleste andre hoteller kun tør drømme om.

ELLE var inviteret af Marienlyst Strandhotel.

Spa- og strandhotellerne i alle afkroge af Danmark har over de seneste par år gennemgået store forvandlinger, både hvad gælder spafaciliteter, indretning og gastronomi, mens flere og flere danskere valfarter til dem for at koble fra og få et snert af luksus.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Et af dem er Marienlyst Strandhotel i Helsingør, der af flere omgange er blevet kåret til Danmarks bedste spahotel og er særligt kendt for deres store spaområde med udsigt ud over Øresund. Med over 120.000 følgere på Instagram er spahotellet det mest fulgte af slagsen herhjemme, hvilket vidner om hotellets popularitet.

En kold og grå januardag pakkede undertegnede, ELLEs journalist, derfor endagstasken for at opleve det på egen krop og se, hvad det hele drejer sig om.

Og mens der bestemt er noget at hente i det store spaområde, som Marienlyst selv har døbt Pool Club, var det en anden, mere uventet, faktor ved hotellet, der for alvor fik mig på krogen.

Foto: Privat

Hotellet, der åbnede første gang i 1861, er med over 320 værelser enormt stort.

Ved ankomst toner det store hotelkompleks frem, der er et sammensurium af forskellige byggestile og minder mere om konference end luksus. Men så snart skydedørene åbner til den store foyer, bliver du mødt af havudsigt, tykke gulvtæpper og en afslappet atmosfære indrettet i douce toner af violet, olivengrøn, rust og creme, der sætter stemningen.

Hotellets placering ved Øresund kommer mere til udtryk i værelserne, der er indrettet i en mere maritim atmosfære, men med samme varme udtryk som hotellets øvrige arealer. Og selv om det var fristende at lade sig falde til rette her, gik turen med det samme ned til hotellets Pool Club, der breder sig over 1000 kvadratmeter.

Foto: Privat

Indendørs fylder det store, opvarmede bassin det meste, mens flere plateauer og områder byder på et væld af muligheder for at finde ro i hængende solsenge eller bløde sovesofaer. Men det er udendørs, hvor spaen for alvor kommer til sin ret.

Med to såkaldte infinity pools og to jacuzzier på et niveau og en aroma- og finsk sauna på niveauet ud til stranden, kan den smukke havudsigt nydes på mange forskellige lækre måder. Og på en januardag, hvor jorden stadig er hvid og sneen daler lydløst, mens man sidder i det varme vand, falder skuldrene hurtigt ned her. Også selv om det er tydeligt, at det er fredag, da der både er rift om pladserne i de to jacuzzier og i køen til baren, hvor ventiden var til den lange side.

Et par minutter i total opløsning blev spaen forladt til fordel for en lur på værelset inden middag på hotellets restaurant Rory Bistro & Bar, der er én ud af i alt tre restauranter. Og det var på vej ned til en pre dinner-drink, at hotellet for alvor viste, hvad det kan.

Foto: Privat

De seneste år har et utal af hoteller åbnet i København med ønsket om ikke bare at blive brugt af overnattende gæster, men i ligeså høj grad af lokale, hvad enten det er til en hurtig frokost eller til en aften ude. Desværre er få lykkedes med at skabe den hotelkultur, som ellers findes i storbyer som New York, London og Paris, hvilket har resulteret i flere smukke hoteller med halvtomme lobbyer og barer.

Men det er ikke tilfældet denne fredag på Marienlyst. Musikken i højtalerne er blød house og i hvert et hjørne slænger folk sig med cocktails eller spiller shuffleboard og bordtennis til den blide lyd af sølvtøj mod porcelæn og summen fra selskaber, der breder sig fra restauranterne.

Foto: Privat

Der er, for at sige det på godt dansk, den perfekte hotelvibe. En vibe, som mange af de københavnske hoteller ville betale i dyre domme for at skabe – og som undertegnede er altafgørende for en god fredag aften. For det er ikke bare overnattende gæster, der er her – også lokale fra Helsingør og omegn er kommet hertil for at spise eller drikke.

Og det er ikke bare i aften, får jeg bekræftet fra en af dem. Marienlyst er ikke bare blevet trækplaster for spahungrende gæster, men også for områdets beboere, når de skal ud. Og det er lækkert at opleve et hotels fællesarealer blive brugt med den hensigt, de er skabt til og ikke som tomme kulisser.

Det er altså ikke nødvendigvis spaen, der er værd at besøge Marienlyst Strandhotel for.

Nok er det de opvarmede pools med udsigt, der for de fleste vil være dagens højdepunkt, men hotellets rammer, der tiltaler både gæster og lokale, er mindst lige så beundringsværdig som den bjergtagende udsigt.

Lyt til ELLEs podcast 'Klædt På', som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her