Foto: Mette Vilstrup
Oplev

Annonce | Få stewardessens insidertips til livet i luften

Annonce 13/01/2016
Hvilken creme skal man bruge, når man flyver? Og hvad skal man købe med hjem fra fx USA eller Kina? Vi har spurgt SAS stewardesse, Mette Vilstrup, om hendes bedste insidertips til livet i luften...

Udover at Mette Vilstrup til dagligt driver bloggen FrkVilstrup.dk, så er Mette Vilstrup også en af de personer, der bruger det meste af sit arbejdsliv i luften.

Mette Vilstrup er nemlig steward hos SAS og besøger igennem sit job et utal af byer og destinationer verden over. Hvem bedre end en steward eller stewardesse at få et par rejsetips fra?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se også: Flyv med SAS til Helsinki - ELLE guider til byen

ELLE har taget en snak med Mette om livet i luften, favorit-destinationer, bedste rejsetips og hvad hun altid har med i tasken, når hun er på farten. Læs med her...

Hvad er det bedste ved dit job som SAS-stewardesse?

"Jeg elsker at møde nye mennesker. Vi har et utroligt sammenhold i besætningen - selvom man ikke har fløjet sammen før, kan vi efter 5 min. have delt livshistorier. Jeg føler, at jeg har det bedste job i verden, og når jeg er på ferie og møder besætningen, ja så savner jeg helt mit job. Det er en livsstil mere end et job. Det er også fantastisk at savne dem derhjemme. Jeg har altid været meget forelsket i min mand - for selv da vi var nyforelskede, var vi meget væk fra hinanden, og vi fik derfor lov til at savne hinanden. En hotelseng og muligheden for at tage et lang bad, det er nu også dejligt for en mor med et barn derhjemme. Er jeg i New York, kan det nogle gang trække mere med et afslappende karbad end at shoppe løs på Manhattan".

Hvad er din favorit destination og hvorfor?

"Jeg elsker New York og Chicago. Især op til højtider er USA noget særligt. Jeg elsker alt ved det; stemningen, maden (ost med ost på - det er da ikke til at stå for) kaffen, alle deres udsalg, outlets og menneskerne, der bor der. Men Kina har også et helt særligt sted i mit hjerte. Jeg har nok været i Peking mere end 60 gange, og jeg kender byen ret godt. Kina har så meget at tilbyde, både som et oplagt turistmål, men også til en kærestetur torsdag og hjem søndag. Turen passer så godt med afgangstidspunkt (man sover på vejen ud og er klar til massage, når man lander), og man har aldrig jetlag. Faktisk var det i Peking, at min mand friede til mig.

Mettes bedste tip til Peking: Hvis du skal til Peking, så skal du spise på restauranten 'Tairyo Teppanyaki', der ligger flere steder i byen".

Pssst... Se SAS' lavpriskalender til alle langruter her

Er der noget særligt du altid skal købe med hjem fra bestemte byer? Og i så fald hvad?

"Når jeg er i USA, køber jeg Ralph Lauren til hele familien, som koster det halve ift. Danmark, og udvalget er enormt. Butikken på Michigan Avenue i Chicago er min yndlings. I Kina køber jeg altid kashmir - igen til den halve pris af, hvad det koster derhjemme - og jeg har trøjer, der er op til 8 år gamle. Kvaliteten er og bliver bare fantastisk. Jeg køber også shampoo i New York. Og så har jeg en åndsvag ting, som jeg elsker, og altid skal have med hjem fra USA; cheddar popcorn... Jeg elsker dem, og jeg ved, at det er fjollet at slæbe popcorn med hjem over Atlanten - men når de nu er de bedste i hele verden, er jeg jo nødt til det".

Bedste rejsetip(s)?

"Når jeg rejser privat, har jeg altid støttestrømper med til flyet, ørepropper, et stort tørklæde, iPad og min fugtighedscreme med. Til job har jeg altid min ekstra toilettaske med - jeg har nemlig to af alt, så jeg ikke glemmer at pakke noget. Det ligger fast i min taske i rejsestørrelser. Jeg har altid en dunjakke med, som passer til næsten alt vejr, og som ikke fylder særlig meget. Jeg har sjældent jeans med - for når jeg lander, har jeg altid mest lyst til at have løst tøj på, der ikke strammer. Derudover tager jeg altid noget lækkert med til mig selv, det kan være en collagen-maske, et duftlys eller en lækker scrub - det gør turen hyggeligere og tiden væk nemmere. Jeg har også altid en lækker pyjamas med, og jeg køber dem gerne i New York, hvor en Ralph Lauren pyjamas i Century 21 koster ca. 20 dollars. Der er intet bedre end at hoppe i sådan en efter en lang dag på job og et lækkert bad".

Top 3 beauty produkter, når du rejser?

"Jeg kan ikke leve uden min Weleda skin food creme på flyet. Den koster kun 70 kroner, men er mit absolut musthave-produkt, når jeg flyver! Jeg tager den på under makeuppen, og når jeg lander, sover jeg med et tykt lag på som maske. Det gør, at jeg aldrig bliver tør i ansigtet. Den ligger fast i tasken. Jeg er også stor fan af Açai Body Balm fra Rudolph Care. Jeg bruger den gerne på hele kroppen, inden jeg skal sove, og lader den trænge ind i løbet af natten. Jeg har også altid neglelak med, så mine hænder er fine, når jeg skal servere en Gin Tonic på Business Class. Jeg bruger gerne Appeal 4, da de har de fineste farver eller Essie, som kan købes i USA til 8 dollars".

Se også: SAS Remap: Del dine bedste rejsetips med vennerne

Tjek galleriet, hvor vi både har samlet alt det, som Mette ikke kan undvære på sine rejser, og alt det som hun med sikkerhed køber med hjem...

Psst... klik eller 'swipe' dig igennem billederne.

Inspireret til at rejse? Find SAS' lavpriskalender her!

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her