Corona Her er de 7 mest irriterende karantænetyper… Hvem er du?

Foto: Sex and The City The Movie II

*Alt er selvfølgelig skrevet med glimt i øjet. Vi skal alle have lov at være her.*

... og så til sagen:

Filosoffen Jean-Paul Sartre sagde engang, at helvede var andre mennesker. Men jeg vil vove at påstå, at Sartre var galt afmarcheret… eller tydeligvis havde han ikke været spærret inde i sin lejlighed på ottende uge uden social kontakt og med meget mudrede udsigter for at komme ud igen. Sagt på en anden måde: Helvede er, kære læser, lige der hvor du sidder nu, buret inde af din lejligheds fire omklamrede vægge, hvis tryk synes at presse hurtigere indad, end en klappende menneskecirkel omkring et brudepar, der træder hinanden over tæerne under brudevalsen.

Det kræver nok ikke en længere videregående uddannelse eller en doktorgrad i psykologi at konkludere, at jeg – præcis som alle andre – slet ikke viber med en indespærret tilværelse. Det mentale stadie af himmelråbende afmagt og frustration kunne jeg i og for sig godt skrive videre om (længe), men jeg vil spare jer, og i stedet flytte perspektivet ud ad… og direkte ind i andres liv, som jeg (igen ligesom alle andre) følger med i en-til-en, som en digital spyflue over instagram. For i desperation over manglen på socialt samvær, suger jeg pseudo-socialisering ud af de sociale medier, som en honningbi, der lapper nektar fra syrener. Og her viser det sig så, at der alligevel måske er et gran af sandhed i Sartres definition af helvede. For der findes typer derude – i hvert fald i min SoMe-sfære (og her føler jeg mig bestemt ikke for god til at indrømme, at jeg selv er en af dem, der gør livet surt for mine følgere ved at fylde min story op med komplette ligegyldigheder), der har for vane at forværre ’situationen’. Drastisk.

Så tak til alle jer, der deler ud af jeres (lige så indespærrede) liv i det her absurde verdensomspændende sociale eksperiment, vi kalder en pandemi. For hvis det ikke var for jer, var denne artikel (klumme?) aldrig kommet ud over zygote-stadiet.

Her er de syv SoMe-typer, der fylder feeden i ’karantæraen’. Spørgsmålet er bare: Hvem er du?

(Full disclosure: Jeg er nummer 6. Og måske lidt nummer 2… Og 7)

Her er de 7 mest irriterende karantænetyper… Hvem er du?

Summa summarum: det er ikke fryd og gammen, at være spærret inde på ubestemt tid – men husk på, at vi i det mindste har det godt og er ret heldigt stillede her til lands. Vi kan stadig gå ud, når vi gør det med rettidig omhu, og vi kan stadig handle ind, komme til lægen og føle os nogenlunde sikre i, at det hele nok skal gå. Så husk, at pas på jer selv og hinanden for vores alle sammen skyld – og hold eventuelt igen med dine bananbrøds-stories – så går det hele nok endda.  

Relaterede artikler