Foto: Kavian Borhani
Mit kulturforbrug

Malene Malling om film, bøger, aviser og magasiner: "Det er godt for den almene dannelse"

af Nikita Hoffmann Andersen 17/03/2020
45-årige Malene Malling har arbejdet med medier hele sit voksne liv. I 12 år var hun chefredaktør og forlægger på det nu hedengangne modemagasin Cover, og i dag driver hun bureauet Malling Creative.

Hvordan vil du beskrive dit forhold til medier?

Jeg har et ekstremt alsidigt og internationalt forbrug af medier og også et, der er fulgt med tiden. Jeg har også en stor kærlighed til medier, men jeg tror, vi skal passe på med, hvordan vi bruger dem. Skærmen er noget af det sidste, vi ser, inden vi går i seng, og jeg mærker fx, at det påvirker mine drømme.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvad er den største forandring i mediebranchen, siden du startede?

Tempoet og mængden. Og det, at folk selv har fået en platform via de sociale medier. Nogle af de allerstørste danske platforme er jo styret af unge piger, der groft sagt er sponsoreret af virksomheder, og som ikke er medieuddannede, selv om de har meget mere indflydelse end de største aviser.

Hvad er din yndlingsfilm?

Brændt af solen, som er en russisk film fra 1994. Den er helt vildt smuk, og det er en god historie. Før i tiden, når mine børn og jeg kørte til Tisvilde i weekenden, lagde vi altid vejen forbi købmanden og købte en DVD til en 10’er. Vi ser stadig Baronessen fra benzintanken. Før jeg fik børn, var jeg ekstremt velorienteret og vidste fx alt om en ny japansk nichefilm. Nu ved jeg, hvornår Frost 2 har premiere.

Har du fundet fred med ikke at se lige så meget, som du gjorde engang?

Nu har jeg. For nogle år siden var jeg ikke ligefrem at peace, når der var modeuge i Paris, og jeg ikke var der. Førhen var jeg jo den eneste, der var der!

Holder du avis?

Mange! Weekendavisen, Politiken, Berlingske og Børsen. Jeg har drevet virksomhed i mange år, og derfor er jeg interesseret i erhvervslivet og finans, og Børsen er nærmest et sladderblad inden for de kategorier. Jeg bladrer alt igennem, ud over bil-tillæggene, for det er godt for den almene dannelse, og jeg prøver også klart at manipulere mine børn til at få samme interesse.

Print eller digitalt?

Print langt hen ad vejen. Viden lagrer sig bare bedre, når man har læst noget på print, men samtidig elsker jeg jo også det, de digitale medier kan.

Foto: Kavian Borhani
Fra Malene Mallings kontor i Indre By.

Hvornår læser du bøger?

Jeg har altid en bog på mig. Lige nu læser jeg Pariseren af Isabella Hammad. Det stammer fra min opvækst i England, hvor alle sidder med en bog i undergrunden. Om morgenen, når jeg har afleveret mine piger, tager jeg tit ind på Atelier September og får et blødkogt æg, mens jeg læser i en times tid. Det er en god måde at starte dagen på, hvis der er tid. Ellers læser jeg, når jeg kører i tog, og inden jeg skal sove. Mine favoritter tæller Dæmning mod Stillehavet af Marguerite Duras og Gift af Tove Ditlevsen.

Hvad er dit forhold til magasiner?

Jeg har elsket modemagasiner, siden før jeg kunne læse. Min samling indeholder ELLE, Vogue og Harpers Bazar fra 1990’erne. I dag læser jeg fransk og amerikansk Vogue, Interview, W, The World of Interiors, Love, Self Service og Purple. Jeg køber dem i Sankt Annæ Kiosk i Store Kongensgade.

Hvordan bruger du Instagram?

Jeg er vældig glad for Instagram, selv om det er meget moderne at kritisere det. Det er ikke det samme som at se ting og møde mennesker i virkeligheden, men det er et godt vindue til at se, hvad der foregår i verden på den kreative side, og man kan jo bare pille alt det andet hejs væk.

Hvor ville du bruge en fridag i København?

Jeg ville gå i Grand og se en film, så på galleri i Kødbyen. Derefter på Kunstforeningen Gl. Strand og Charlottenborg. Derefter ville jeg tage et par antikvariater, spise frokost på Zeleste og så en tur i Thiemers Magasin i Tullinsgade. Er dagen så ikke ved at være gået? Jeg har jo også haft min telefon i hånden hele tiden.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her