Event Nu kan du igen komme med til Københavns mest kunstneriske fredagsbar

@smkmuseum

Statens museum for kunsts store nye udstilling med navnet ’Efter stilheden – Kunstens kvinder tager ordet’, tager udgangspunkt i 1970’ernes kvindefrigørelse og 50-året for Rødstrømpebevægelsen.

SMK sætter fokus på, hvordan kvinder de seneste 100 år har brugt kunsten som kampmiddel til at skabe forandring i verden.

Udstillingen involverer en række kvindelige kunstnere, der alle behandler både fortidens og nutidens store politiske temaer. Man kan i alt opleve mere end 130 værker af 18 danske og internationale kvindelige kunstnere, der både tidligere og i dag bruger kunsten til at udtrykke modstand og kritik.

Læs også: Munthe sætter fokus på underepræsentation af kvindelige kunstnere

I forbindelse med den nye udstilling, afholdes SMK Fridays, som er SMKs fredagsbar, der afholdes 7 fredage om året. Her kan du opleve talks, performances, koncerter, fredagsbar, kreative værksteder og selvfølgelig en masse kunst.

Denne gang disker Dj Josefine Winding blandt andet op med lækker lyd sammensat særligt til denne aften.

Til dette after hours-event, kan du få lov at gå på opdagelse i den nye udstilling før alle andre. Desuden kan du få en håndholdt mad og en drink fra museets café, Kafeteria, der rykker ud i Skulpturgaden med en menu, der har fokus på gode ingredienser, økologi og årstidens råvarer.

Udstillingen åbner den 28. august, og du kan købe billet eller årskort HER.

SMK Fridays afholdes 7 fredage om året, og denne gang falder eventet den 27. august fra kl. 16 til 22. Eventet er gratis - du skal blot medbringe gyldigt coronapas. Du kan læse mere om eventet HER.

Læs også: Det kan du opleve til Copenhagen Cooking 20.-29. august