Art Monday Munthe sætter fokus på underrepræsentation af kvindelige kunstnere

Foto: @muntheofficial

Vidste du, at der siden 1500-tallet er under 5% kvindelige kunstnere, som er registreret på den Kongelige Kobberstiksamling? Der er i alt omkring 24.000 værker, og de værker er lavet af henholdsvis 11.000 mænd og blot 540 kvinder.

Ligeledes viser en ny undersøgelse, at hele 98% af det globale kunstsalg består af værker fra mandlige kunstnere – det efterlader altså kun en mini-andel på 2% til kvinderne.

Men vi ved, at der er massevis af dygtige, kvindelige kunstnere, så hvorfor bliver de ikke repræsenteret på diverse gallerier, udstillinger, auktioner og kunstsamlinger?

Ud af frustration over den voldsomme underrepræsentation af kvindelige kunstnere i ind- og udland, har danske Munthe, derfor startet deres koncept, ’Art Monday’, som skal sætte velfortjent fokus på vores talentfulde, kvindelige kunstnere.

Læs også: Ewan McGregor forvandles til modegiganten Halston

Hver mandag portrætterer Munthe derfor en kvindelig kunstner på deres Instagram og website, og stiller hende centrale og relevante spørgsmål omkring hendes arbejde, livet som kunstner – og selvfølgelig om den tydelige ulighed mellem mænd og kvinder i kunstverdenen.

Læs også: Emily Ratajkowski køber sig selv tilbage, efter at være solgt for en halv million kr. uden selv at opnå profit

Ejer og grundlægger af Munthe, Naja Munthe, fortæller:

"Hos Munthe finder vi det interessant – og vigtigt – at hjælpe med at sætte fokus på de kvindelige historier i kunstverdenen. Både at fremhæve nogle af de mange talentfulde kvinder, men også at fokusere på kønsubalancen.”

Du kan holde dig opdateret på Munthes Instagram med deres seje ’Art Monday’-koncept, og du kan læse de mange inspirerende historier fra kvindelige kunstnere på deres website lige HER.

Læs også: Gør din hund til den chikkeste i parken med Pradas nye hundelinje

Kender du til en kvindelig kunstner, som du synes, Munthe bør portrættere? Så send en mail til [email protected] med dit forslag.

Psst … I galleriet herunder kan du se hele Munthes fine AW21-kollektion – enjoy!

Se hele Munthes AW21-kollektion

Læs også: 10 flade og cool sandaler til de varme forårsdage