Kunst, bøger og musik

ELLE anbefaler: 5 udstillinger i vinterferien

af Ida Assarsson 11/02/2015
Skønt frosten og mørket endnu ikke har løsnet sit greb, hylder ELLE lyset i mørket med vintervarme og vedkommende anbefalinger til din ferie. Se de fem, du ikke bør misse.

Her er ELLEs anbefalinger til de fem bedste kulturelle spots i vinterferien.

1 Louisiana: Moderne skønhed og franske forbindelser

Louisiana præsenterer sitrende portrætter og poetiske stillebens på den første retrospektive udstilling i Danmark med den kvindelige tyske maler, Paula Modersohn-Becker (1876-1907). En kvinde, hvis markante penselstrøg trodser den glatte perfektionisme til fordel for ekspressive og utilslørede selvfremstillinger. Paula Modersohn-Becker besøgte ofte billedkunstens dengang ubestridte hovedstad, Paris, og således velorienteret i de nyeste kunstneriske strømninger integrerede Paula Modersohn-Becker de moderne, franske impulser i egen æstetik.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Bemærk Paula Modersohn-Beckers skelen til kunstnere som Gaugin og Cézanne og lad dig drage af Louisianas udstilling frem til den 6. april. I vinterferien indbyder museet desuden til gratis omvisning i de aktuelle udstillinger, og du kan naturligvis se mere her.

Læs også: Statens Museum for Kunst går barok

2 Louisiana: Vedkommende og foruroligende kønt

Med lyd- og videoinstallationen, The Enclave, forvandler irske Richard Mosse med infrarød film landskabets grønne løv til blændende rosa. Ved således at trodse den traditionelle fotografiske realisme tegnes et lyserødt, men ingenlunde idyllisk, billede af Den Demokratiske Republik Congo; et land, der, hærget af krig og konflikter, ikke bør forbigås i tavshed. Udstillingen er et vidnesbyrd om en borgerkrig uden centrum; en dokumentaristisk skildring, der konfronterer.

Således endnu en anseelsesværdig udstilling på museet i Humlebæk, og du kan se mere om den smukke udstilling her.

Læs også: Lad kærligheden blomstre på Nationalmuseet

3 Holstebro Kunstmuseum: En hyldest til det stille liv

Det oprindeligt barokke begreb, stilleben, betegner en særlig motivisk tradition i billedkunsten - en opstilling af stillestående, ofte hverdagslige genstande - og med netop denne tradition som sit afsæt præsenterer Holstebro Kunstmuseum udstillingen Det stille liv – Illusion & virkelighed. Med ønsket om at belyse traditionens stadige liv samt forandringsmuligheder præsenteres værker af 13 nulevende kunstnere, der alle repræsenterer særegne tilgange til genren. Blandt de udstillede værker findes Christoffer Munch Andersens Paint Tray – Pink Paint samt Karen Gamborg Knudsen og Kasper Magnussens Dugen.

Udstillingen er på programmet indtil den 31. maj 2015, og kunstformidler, Peter Haarby, tager dig med på en guidet tur gennem udstillingen den 14. februar. Du kan få mere information om arrangementet samt aktuelle og kommende udstillinger her.

4 Aros: Fjollede, genkendelige skabninger

Med portrætserien, Fools, Michael Kviums fortløbende studie i den menneskelige fysiognomis mest mærkværdige fremtrædelsesformer, præsenterer Aros 202 malerier fra Kviums genkendelige karaktergalleri. Med kunstnerisk snilde og vovemod lader Kvium fantasien herske i et billedunivers, der både betager, provokerer og fortryller.

I et tilstødende lokale kan du tage en selfie og således bidrage til en stor interaktiv væg af portrætter, og ekstra information om udstillingen, der kan opleves indtil den 15. februar, kan findes her

5 Den Frie: En vandring blandt neon og drømmekabinetter

Den på ELLE.DK allerede anbefalede udstilling, Moon Skin Lucid Walk, har sat sit spor hos ELLEs kulturskribent, og vi tilskynder dig atter til at gå på opdagelse i Kirstine Roepstorff, Evren Tekinoktay og Carol Ramas forunderlige univers, der kan opleves på Den Frie Udstillingsbygning.

Udstillingen kan opleves indtil den 1. marts 2015, og du kan læse mere om udstillingen her.

Læs også: Se værkerne til 1,2 milliarder der nu bortauktioneres på Sotheby's

Brug pilene eller 'swipe' for at se mere.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her