Kunst, bøger og musik

Bog om SATC af Iben Albinus

af Marie Louise Wedel Bruun 28/05/2010
Da Sex and the City ændrede verden hedder bogen, som Iben Albinus har skrevet i anledningen af den nyeste SATC-film

Iben Albinus
(f. 1972) er flittig filmanmelder ved Berlingske Tidende og Alt for Damerne, uddannet kulturanalytiker og tidligere ansat ved modemagasiner som Costume og ELLE, så det var fuldstændig oplagt, at hun i anledning af SATC 2-filmen skulle skrive en (selvfølgelig fabulous) bog dedikeret til alle fashionistaers yndlingsserie. Iben Albinus ser på de fire veninder som rollemodeller inden for alt fra sko & sex til økonomi & venindepleje.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

ELLE har talt med Iben om ...

Sex and the Citys gyldne regler
Sex and the Citys mantra er: "Be fabulous!", og det handler om, at vi skal nyde at være kvinder, og at vi godt må tro, at vi er noget, også når vi ikke føler os som supermodeller. Serien opfordrer os også til at værne om vores venskaber og nyde vores sko.

Sex and the City som kulturel milepæl
Populærkulturen har i årevis skildret kvinder, der lever alene, enten som visne pebermøer eller stærke amazoner, der skal tæmmes. Eller som sindssyge mandejægere á la Glenn Close i Farligt begær. Singlebølgen omkring 2000 har ændret det, men ingen har i så overbevisende grad solgt budskabet om girlpower for voksne som Sex and the City.

Bedste minde med serien
Da jeg lige havde fået dvd-boksen af min søster i fødselsdagsgave, skulle jeg dække European Film Awards i Berlin for Berlingske Tidende, og vi blev fløjet ind allerede om morgenen dagen før showet. Jeg nød en usædvanligt afslappet stund uden småbørn og næsten en hel gråvejrsdag i sengen med sæson fire og roomservice.

Iben Albinus: Da Sex and the City ændrede verden udkommer på Sabroe&Sabroe den 28. maj.

Andre relaterede links:

"Sex and the City 2"
on location
Månedens bog:
One Fifth Avenue
Se den officielle
SATC 2 trailer

ELLE Anmelder

Iben Albinus: Da Sex and the City ændrede verden (Sabroe&Sabroe)
EEEE
Anmeldt af Marie Louise Wedel Bruun

I New York har man altid skullet skille sig ud fra mængden for at blive set. Det blev denne verdens kvinder inspireret af i mere end én forstand, da Sex and the City (eller bare SATC blandt veninder) blev en af de mest sete og citerede tv-serier i verden.

Siden starten i 1998 har seriens fire veninder nemlig gjort en dyd ud af ikke bare at skille sig ud med tøj, sko, tasker, hatte og navnehalskæder, men også ved deres samtaleemner, som har rundet alt fra sex, mænd, mad og fester og til økonomi og botox. Emner, der har sat dagsordenen længe efter, at aviserne har hidset sig op i forargelse over dyre sko og har inspireret til en ny måde at være kvinde på uden at lugte af sure rødstrømper.

Det ultimative bevis på dette må være, at en af rødstrømpernes døtre, Iben Albinus, nu har skrevet en herlig bog om netop SATC og deres indflydelse på verden. Iben Albinus har dels en fortid på universitetet, dels på diverse modemagasiner, ligesom hun er filmanmelder for Berlingeren og Alt for Damerne.

Så hvem kunne være et bedre valg til at definere vores alle sammen fire bedste veninder og grundene til, at vi elsker dem for andet (og meget mere) end deres indflydelse på moden? Iben Albinus definerer således Carrie, Charlotte, Miranda og Samantha som både tabunedbrydere, trendsættere, sprogfornyere og bannerførere for singlelivet og venskabets betydning samt ikke mindst budskabet om, at humor er livets salt.

Køb bogen i dag - og diskuter den med veninderne over brunchen i morgen.

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her