Interview:

"Jo mere skrald der bliver smidt i havet, jo mere absurd bliver det dernede, og jo mere ødelagt bliver havfruerne"

af Rebecca Laudrup 20/07/2019
ELLEs skribent Rebecca Laudrup er taget til Musik i Lejet, ikke kun for at høre musikken, men også for at interviewe kunstneren Nicolai Bruun, som i år har malet en syv meter lang væg til festivalen. Temaerne består af den moderne havfruer, Lindsay Lohan og mest af alt forurening i havet - et budskab som Nicolai Bruun synes er enormt vigtigt at have med ...

Nicolai Bruun er 30 år gammel, og har været kunstner i ti år. Han har en BA i interaktiv design og starter på Danmarks Designskole efter sommeren. Det er hans andet år på Musik i Lejet, og i år er han aktuel med værket Lilo Mermaid, som omhandler forurening i havet, Lindsay Lohan og den morderne havfrue. Han kan til tider høres på AK 24syv, hvor han er popkulturekspert og snakker om alt fra Britney Spears' Instagram til Taylor Swifts nyeste musikvideo omkring ’Pride’. Du kan følge Nicolai og hans kunst på @nugershow.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvor lang tid har det taget at male? Det har taget mig fem dage, ved hjælp af min assistent Emma Grandkvist, som har hjulpet mig, hvilket har været ret hyggeligt, for det kan godt være hårdt og varmt at stå alene i fem timer og male. I år har jeg dog nok været lidt tidspresset, da jeg ikke havde mere tid end de fem dage, hvor jeg sidste år brugte to uger.

Hvorfor skulle temaet være havfruer? Jeg synes først og fremmest, at alt med vand passer virkelig godt til Musik I Lejet. Jeg begyndte derfor at tænke over, hvad der kunne være sjovt at lave med temaet vand, og på samme tid fik Halle Bailey (amerikansk skuespillerinde red.), hovedrollen i den nye Lille Havfrue film, og internettet gik amok. Når Disney vælger en ikke-kaukasisk skuespillerinde til en rolle, som mange forbinder med rødt hår og lys hud, skubber de til nogle forestillinger og afspejler den tid, vi lever i, hvor alle må være havfruer. På samme måde ville jeg også gerne lave en moderniseret havfrue. Lindsay Lohan har så flere gange udtrykt, at hun selv synes, at hun er den perfekte til at spille den lille havfrue, nu hvor hun er rødhåret, selvom hun ikke har lavet nogen film i ti år, så jeg synes derfor, at det kunne være ret sjovt at bruge hende som den moderne havfrue. Så skulle det også omhandle forurening i havet, for tanken var ligesom at jo mere skrald der bliver smidt i havet, jo mere absurd bliver det dernede, og jo mere ødelagt bliver havfruerne. Jeg har derfor malet alle de ting som forurener havet allermest, såsom cigaretskodder, sugerør, plastisk og vandflasker.

Har det et navn? Ja, der står the Lilo Mermaid (Lindsay Lohans kælenavn red.). Det er lidt op til tilskueren, hvordan de ser kunsten, men den er tænkt sådan at den anden havfrue (skelettet) kan være Lindsay Lohans tvillingsøster i The Parent Trap (kultfilmen fra 1998 red.). Det vigtigste budskab er selvfølgelig at vise forureningen, og man kan se på Lindsay Lohan, at hun bliver mere og mere skrællet. Men der er så også en masse referencer på kroppen, for at tydeliggøre at det har noget med den lille havfrue og Lindsay Lohans fortid at gøre, så folk virkelig kan få lov at dykke ned i det.

Hvilken referencer er der så? Der er den lille havfrue statue og HC Andersens ansigt. Men der er også The Burnbook fra Mean Girls filmen, The Parent Trap-forside fra filmen, citatet ”I only did cocaine 10-15 times” som Lindsay Lohan sagde i et Oprah Winfrey interview. Hun har også en Fire Crotch-tatovering, med en pil ned til skridtet, fordi Paris Hilton i sin tid kaldte hende for en Fire Crotch (slang for at ens kønsbehåring er rødt red.).

Er du fan af Lindsay Lohan? Jeg tror, at jeg er fan af den vilde type, hun er, hun er så crazy, og det synes jeg er fedt. Og jeg er fan af internettet med alle de memes omkring hende. Hun er vild.

Er du en der gerne vil bryde normen, tabuemner og stereotyper via dit kunst? Det vil jeg sige, og det er egentlig ret spot-on. For det er et kontinuerende tema, dét at jeg vil bryde stereotyper, da jeg nok altid har været en forkæmper for minoriteter og forestillinger om, hvordan folk skal være. Det interesserer mig, og derfor føler jeg også, at det er meget relevant at overføre det videre i min kunst. Lige nu arbejder jeg sammen med Stina Goya, hvor jeg laver animationer for hende, og så er jeg også i gang med at lave nogen musikvideoer. Jeg kan nemlig virkelig godt lide at arbejde med popkultur, hvor jeg så også kan få lov til at flette nogle lidt mere seriøse emner ind. Ligesom her hvor det omhandler forestillingen om, hvordan en havfrue skal være, men også dét med at smide skrald i havet.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her