Foto: PR
Sjternetegn

Astropods Amalie og Marianne: "Sådan får du et større indblik i, hvem du er, og hvad du indeholder"

af Nikita Hoffmann Andersen 15/05/2020
Kvinderne bag den populære podcast, Astropod, Amalie og Marianne, har netop udgivet bogen Stjernetegn - en Astropod-håndbog. Men hvorfor er astrologien overhovedet så spændende, og hvor starter du, hvis du er nysgerrig? ELLE spurgte...

Fortæl om jeres nye bog?

Vores bog Stjernetegn - en Astropod-håndbog er en indføring i astrologien for alle nysgerrige samt en grundig gennemgang af de 12 soltegn, kærlighed og de forskellige astrologiske sæsoner, som vi gennemgår i løbet af året. Bogen tager udgangspunkt i sæson 1 af vores podcast Astropod, hvor vi hver måned dykker ned i sæsonens herskende stjernetegn og kaster et kærligt blik på de forskellige energier og personlighedstræk, som findes der. I bogen har vi haft mulighed for at uddybe og forfine podcastens pointer, og processen har givet mulighed for at dykke endnu mere ned i astrologien.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvem er bogen lavet til?

Den er lavet til alle! Har du for eksempel nogensinde tænkt over, hvor din stædighed kommer fra, eller hvorfor du altid kommer til at kaste med tallerkener, når du bliver vred? Måske er det ikke kun noget, du har lært af dine forældre, og måske er det ikke kun fordi, din kæreste bare ofte er vildt provokerende. Ifølge astrologien kan nogle af disse træk måske forklares gennem dit fødselshoroskop, og det kan være både sjovt og øjenåbnende at kigge nærmere på. Stjernetegn - en Astropod-håndbog er derfor lavet til alle, der har lyst til at vide mere om astrologi generelt og samtidig få et indblik og en større forståelse for forskellige reaktions- og handlingsmønstre. Vi tror, at den viden kan åbne op for en større rummelighed over for både ens egne og andres mindre heldige sider, så man kan kigge på sig selv og vennerne med milde og tilgivende øjne. Dette er i hvert fald, hvad vi selv bruger astrologi til, og vi håber, at bogen kan bidrage til, at andre kan få glæde af det samme.

Astrologiens popularitet stiger virkelig disse år. Hvorfor er vi så nysgerrige på det?

Vi tror, at folk, og især unge mennesker, har brug for at beskæftige sig med noget åndeligt og eksistentielt for at finde sig til rette i tilværelsen, og astrologien tilbyder et symbolsprog og en værktøjskasse, som kan hjælpe folk på vej i den sammenhæng - og måske hjælpe dem til at finde nogle svar. Nysgerrigheden har uden tvivl noget at gøre med denne søgen efter sammenhæng og mening, som på mange måder har været fraværende i takt med religionernes dalende popularitet. Astrologi og spiritualitet i det hele taget tilbyder et rum, hvor der er plads til at kigge lidt indad, og hvor man kan lære at forstå sig selv i en større sammenhæng.

Hvor startede jeres egen interesse for astrologien?

Vi har altid været nysgerrige på de mere spirituelle sider af livet, og Amalie er endda vokset op med en mor, der var uddannet astrolog, så hun har fået det ind med modermælken og har altid set verden med astrologiske briller. Mariannes interesse er nærmere opstået gennem beskæftigelsen med yoga, meditation og tantrisk filosofi og har været en del af en bredere spirituel interesse og måde at leve på. Mariannes interesse for astrologi begyndte særligt at udfolde sig i venskabet med Amalie, som altid kunne fortælle vidt og bredt om de forskellige stjernetegn. Vores snakke om astrologi har fyldt meget, siden vi mødte hinanden for otte år siden, og det har været sjovt at udfolde samtalerne først i podcasten og senest også i bogen.

Foto: @fredesblog

I talte før om ”sæsonens herskende stjernetegn”. Er det noget med, at det påvirker alle? Altså også dem, der er født i et helt andet stjernetegn? Kan I ikke fortælle lidt om det på astrologi-for-dummies-sprog?

Ifølge astrologien bliver vi alle påvirket ikke kun af solen og månen, men også af de forskellige planeter, når de bevæger sig igennem de forskellige tegn på deres vej over himlen. Når solen står i et bestemt tegn, siges det, at dette tegns energi og karaktertræk påvirker os alle i større eller mindre grad. Man kan derfor med fordel “læne sig ind i” sæsonens energi, og på den måde leve i størst mulig overensstemmelse med virkeligheden, naturen og universet. De forskellige tegns energier, som kommer til udtryk i forskellige sæsoner, er altså en måde, hvorpå man kan lægge mere mærke til ens egne og andres stemninger og følelser og finde ro med tilværelsens forskellige omstændigheder. For eksempel er Vædderens sæson (20. marts - 20. april) en god måned til at gøre og handle, sætte grænser og sige fra og starte nye projekter op. Tyrens sæson (21. april - 20. maj) er til gengæld en måned, hvor der gerne må være mere fokus på det jordnære og selvkærlige, og tempoet er ofte mere roligt, indadvendt og blidt. På den måde kan man leve lidt mere i trit med de forskellige årstider.

Læs også: Denne forlovelsesring skal du have baseret på dit stjernetegn

Hvordan kommer man stille og roligt i gang med astrologiens verden, hvis man er nysgerrig, men ikke ved meget om det hele?

Det er faktisk lige netop ud fra det behov, at idéen til både podcasten og bogen opstod. Vi syntes, at der manglede noget til de nysgerrige, noget som kunne tage dig i hånden og føre dig ind i både den astrologiske og spirituelle verden. Og meget gerne på et dybere plan, end hvad vi ser i populærastrologiens beskrivelser i ugebladene. Man er nemlig meget mere end sit soltegn (stjernetegn, red.), og som minimum er det godt at kende ascendanten og månetegnet ud over ens soltegn. Disse tre placeringer er gode til at give et lidt større indblik i, hvem du er, og hvilke potentialer, du indeholder. Først må du kende dit præcise fødselstidspunkt og fødested, så du kan taste disse oplysninger ind på astro.com. Herefter kan du se, hvor din sol, måne og ascendant står og derefter dykke mere ned i de tre tegn, som groft sagt beskriver din indre potentiale/kerne (sol), dine følelsesmæssige reaktionsmønstre (måne) og dit ansigt udadtil (ascendant). Det er vigtigt at understrege, at man ikke behøver at vide det hele for at komme i gang med astrologien. Det er så dejligt med astrologi, at den er så stor og kompleks, og du bliver aldrig færdig, du kan altid gå videre og dybere. På den måde trækker du aldrig noget fra, men lægger derimod hele tiden til din viden og forståelse.

Følg Astropod her.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her