Foto: MEGA
Kultur

Her er de vildeste bryllupstraditioner i verden

af Camille Marie Beck Fallesen 25/02/2021
Se listen over nogle af de skøreste, sjoveste og sødeste bryllupstraditioner fra hele verden.

Bryllupper er sædvanligvis forbundet med en lang række af traditioner.

I Danmark skærer bruden og gommen for eksempel det første stykke af bryllupskagen, bruden kaster brudebuketten til festens ugifte gæster, og gæsterne kaster ris eller lignende på brudeparret efter vielsen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Traditionerne kan af og til virke skøre, men har ofte en dybere mening. Og det er ikke kun i Danmark, at vi har mange bryllupstraditioner.

Vi har samlet nogle af de vildeste, sjoveste og mest skræmmende bryllupstraditioner fra hele verden.

Congo

Selvom bryllupsdagen skal forestille at være en glædesdag, må brudepar i Congo ikke smile. Hvis de smiler, betyder det nemlig, at de ikke tager deres ægteskab alvorligt.

Frankrig

I Frankrig gør brudeparret én ting, der ikke umiddelbart virker appetitlig. De spiser nemlig chokolade og drikker champagne af en toiletkumme, hvilket efter sigende skulle give dem styrke til bryllupsnatten.

Kina

For at sikre at kærligheden mellem gommen og bruden varer for evigt, skyder gommen sin brud med pile (uden spids selvfølgelig). Når bruden er blevet ramt tre gange, samler gommen pilene sammen og knækker dem under vielsen. Og det skulle altså resultere i evig kærlighed.

Tyskland

Det handler om at huske koste og fejebakker, hvis du skal til bryllup i Tyskland. Som gæst til et bryllup syd for Danmarks grænse, skal man nemlig smide sit brugte porcelæn på gulvet. Traditionen skal åbenbart kunne skræmme onde ånder væk fra brudeparret.

Grækenland

I Grækenland finder gommens venner barbergrejet frem på bryllupsdagen for at sørge for, at han er nybarberet og klar til at blive gift. Imens bliver gommen forkælet af sin kommende svigermor, der serverer honning og mandler.

Mauritius

Det lyder næsten for godt til at være sandt. Men på Mauritius må bruden spise alt det hun kan, så hun kan tage på i vægt inden brylluppet. Jo mere hun tager på, jo bedre. Meningen med denne tradition er at få gommen til at se velhavende ud. Det gør han, hvis hans kone er godt i stand.

Kenya

I Kenya spytter brudens far på bruden. Når vielsen af brudeparret er overstået, spytter brudens far på sin datter. Det gør han for at vise, at han ikke støtter alt for meget op om ægteskabet, fordi det ville udfordre skæbnen.

Rusland

I Danmark skærer brudeparret det første stykke af kagen. I Rusland har de en lignende tradition, dog lidt mere konkurrencepræget. Det nygifte par deler den særlige russiske bryllupskage, Karavaya, og den som tager den største bid af kagen, uden brug af hænder, vinder titlen som familiens overhoved.

Cuba

Kjolen er altid en stor del af brylluppet, og på Cuba er den en endnu større del af festen. Hver gang bruden har danset med en mand til bryllupsfesten, skal han sætte en pengeseddel fast i hendes kjole. Pengene skal brudeparret bruge som tilskud til festen og bryllupsrejsen.

Venezuela

Til et venezuelansk bryllup skal brudeparret snige sig væk fra festen, uden nogen gæster opdager dem. Hvis det lykkedes betyder det held og lykke i ægteskabet, men hvis en gæst opdager dem, er det gæsten, der får den gode portion held og lykke.

Fransk Polynesien

Når bryllupsfesten er slut, lægger brudens familie sig ned på maven, og så skal brudeparret gå henover dem, som var de et gulv.

Korea

Brudens svigermor kaster i Korea med ænder. Altså ænder lavet af træ. Hvis bruden griber en af de ænder, vil hendes første barn blive en dreng. Hvis hun ikke griber en, bliver det derimod en pige. Om det virkelig er sandt, ved vi dog ikke noget om.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her