Foto: Ritzau/Scanpix
Topmodel

Gigi Hadid sagsøgt af paparazzi

af Nikita Hoffmann Andersen 19/10/2018
Verdens største kendisser er vant til at blive fulgt af paparazzis, hvor end de går. Fotograferne går til ekstremer for det bedste billede, og nogle gange ender den daglige forfølgelse i retssager. Nu er tallerkenen dog vendt, idet topmodellen Gigi Hadid er blevet sagsøgt af en paparazzi.

Den 23-årige amerikanske topmodel Gigi Hadid delte den 18. oktober 2018 et chokerende fact med sine 43,8 millioner Instagram-følgere. Topmodellen forklarede, at hendes manager havde gjort hende opmærksom på, at en paparazzi havde lagt sag an imod hende.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I det lange Instagram-opslag forklarer modellen, hvordan hverdagen som kendt ansigt forløber, grundet paparazzierne: ”De her mennesker lever af at stalke os hver dag. De kører faretruende tæt på os i forsøget på at få et billede. De sætter befolkningen i fare, og jeg, og mange andre jeg kender, er endt i biluheld på grund af paparazzis” skriver en tydelig oprevet Gigi Hadid, der nogle dage bliver indendørs udelukkende for at undgå paparazzierne.

Vis dette opslag på Instagram

Grunden til sagsøgningen er, at Gigi Hadid den 17. oktober 2018 delte et (nu slettet) billede af sig selv på sin Instagram-profil, som hun havde fundet på Twitter. Fotografen bag billedet har nu kontaktet Gigis manager og lagt sag an imod modellen for at dele et billede, som han har rettighederne til.

Læs også: North West til paparazzi-fotograferne: "I said no pictures".

Gigi forklarer, at hun med glæde ville have krediteret fotografen, hvis han havde kontaktet hende, men at hun simpelthen ikke var klar over, hvem af de 15+ fotografer, som følger efter hende hver dag, der havde taget netop det billede af hende. Et billede som fotografen allerede har tjent penge på at sælge, inden det er endt på Twitter.

Gigi deler desuden en anden bekymring, der tydeligvis lægger hendes hjerte nært: ”Den sørgeligste del er, at de (fotograferne. red.) også gør det her mod dedikerede fanprofiler. Jeg ved ikke, om der er meget, jeg kan gøre for at ændre det, men hvis jeg kunne, ville jeg hjælpe mere” skiver Gigi, som mener, at det er grundlæggende forkert, at fotograferne skal have lov til at stalke hende, hvor end hun går, for dernæst at bruge resultatet til at sagsøge unge mennesker bag kærlige fanprofiler.

Foto: Ritzau/Scanpix
Gigi Hadid bliver stort set fotograferet hver gang, hun går ud af døren. Her er det et paparazzi-billede taget på gaderne i New York.

En lang række kendisser er enige med Gigi, og de opbakkende kommentarer vælter ind på den 23-årige models Instagram-opslag:

”Vi er ’offentlige figurer’ , og det er lovligt for dem at invadere vores privatliv. Det er skuffende. Vi bliver nødt til at ændre det her” kommenterer den 21-årige reality-stjerne Kylie Jenner.

”Godt sagt søster! Tak” skriver Gigi Hadids lillesøster, topmodellen Bella Hadid.

Khloé Kardashian er også enig med Gigi Hadid, og hun deler en lignende historie: ”Perfekt sagt! Jeg blev engang sagsøgt for flere hundrede tusinde dollars for at poste et billede af mig selv. Jeg forstår ikke, at det kan være rigtigt, at de vitterligt stalker os og dernæst håner os. Og at de har ret til at sagsøge os, fordi vi deler vores eget billede!”.

Læs også: 23 gange Gigi og Bella beviste, at de er definitionen på #SisterGoals.

Modellerne Gisele Bündchen, Ruby Rose og Emily Ratajkowski udtrykker ligeledes deres enighed med Gigis post i kommentarfeltet, der indeholder over 6.500 kommentarer.

Gigis opråb vedrørende sikkerheden i branchen kommer da heller ikke alene. Den 18. oktober 2018 publicerede topmodellen Kendall Jenner ligeledes et opråb, som hun delte med sine 96,6 millioner Instagram-følgere. Kendalls post gik ud til webstedet, TMZ, der havde offentliggjort den 22-årige models adresse.

”Jeg forstår godt, hvad jeg har skrevet mig selv op til, men når I offentliggør min eksakte adresse er der, hvor I putter mit liv i fare. Dit hjem skal være en sikker base, men for mig, på grund af sider som jeres, er mit hjem alt andet end det. I burde skamme jer” skriver modellen, efter en i forvejen kendt Jenner-stalker forsøgte at bryde ind i hendes hjem kort efter TMZs offentliggørelse af hendes adresse.

Foto: Ritzau/Scanpix
Kendall Jenner er også vant til paparazziernes linser. Her er topmodellen fotograferet på gaden i New York.

Hvorvidt pigerne får ændret normerne, i forhold til negligeringen af kendissernes privatliv, er endnu ikke til at vide. Under alle omstændigheder er det sejt, at pigerne råber op, og vi glæder os til at se, om de sammen kan ændre deres rettigheder!

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her