Britney Spears
Foto: Timothy A.clary/AFP/Ritzau Scanpix
Kultur

Fra ikoniske fletninger til et helt særligt kys: 10 Britney Spears-øjeblikke, vi aldrig glemmer

af Christoffer Mygind Juul 24/10/2023
Se nogle af den bogaktuelle stjernes mest mindeværdige øjeblikke, der definerede hende som 00'ernes ubestridte popikon

Endnu en gang er Britney Spears aktuel med nyt, men denne gang er det ikke en sang eller en kaotisk video, men derimod en bog, der har fået navnet ‘The Woman In Me’.

Og det er ikke hvilken som helst bog.

Det er nemlig ikke bare en af de mest ventede tell all-bøger fra en af verdens største popstjerner, men også en af de dyreste bogaftaler, der nogensinde er indgået. Den har nemlig kostet forlaget Simon & Schuster omkring 100 millioner at sikre rettighederne til.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Og det er med god grund. For den allerede populære bog skulle gemme på et væld af afsløringer og detaljer, der for første gang kommer fra Britney Spears selv. Efter sigende kommer bogen ind på Britneys famøse forhold til Justin Timberlake, om et liv dokumenteret af paparazzier, om sine 13 år med umyndiggørelse, hvor hun ikke kunne bestemme over sit eget liv, og om nogle af popstjernens største og mest kendte øjeblikke som musiker.

Derfor har vi samlet en liste over nogle af popstjernens største og mest skelsættende øjeblikke, der indebærer alt fra stjernens mest kendte optrædener til hendes debut som filmstjerne, der understreger stjernens betydning for både moden, popkulturen og musikken.

1998: ‘Baby One More Time’
Fletningerne i rottehaler, de lyserøde, pelsede elastikker og den velkendte skoleuniform i musikvideoen til Britney Spears' gennembrudshit ‘Baby One More Time’ er intet mindre end ikonisk. Det, der blev startskuddet på en komet popstjernestatus for den dengang 17-årige pige fra Louisiana, står i dag som et af pop- og musikkulturens mest kendte øjeblikke.

1999: Forsiden af Rolling Stone
Når man som amerikansk musiker for alvor har brudt lydmuren og toppet hitlisterne, er der kun én ting, der i 90’erne og 00’erne kan understrege ens status: at komme på forsiden af det legendariske musikmagasin 'Rolling Stone'. At Britney Spears pryder forsiden bare et halvt år efter sin debutsingle i 1999, viste sig kun at katapulterede hende endnu mere i retning af den stjernestatus, hun var på vej imod.

2001: Double denim på den røde løber
Britney Spears og Justin Timberlake var tidens mest populære stjernepar, da de datede hinanden fra 1999 til 2002. Det mejslede de også i sten, da de i 2001 ankom til American Music Awards i 2001 iført matchende denim-looks, der siden har skabt modehistorie. Og selv om der siden er kommet knapt så fine ting frem om forholdet, står de ikoniske sæt tøj stadig som en af modehistoriens mest signifikante på den røde løber.

Foto: Mark J. Terrill/AP/Ritzau Scanpix
Britney Spears og Justin Timberlake i 2001.

2001: VMAs 2001
Da musikindustriens awardshows var på toppen i 00’erne, var det også her, stjernerne for alvor kunne vise, hvad de duede til. Det gjaldt også Britney Spears, der ved Video Music Awards 2001 optrådte med megahittet ‘I’m A Slave 4 U’ med en stor og meget levende pytonslange omkring sin hals og med et skabte musikhistorie. Et øjeblik stjernen også husker tilbage på i sin selvbiografi som et meget mere hyggeligt øjeblik, end det så ud.

2001: Jubilæumsfest for popkongen
Da Michael Jackson i 2001 kunne fejre 30-års jubilæum med et kæmpe show i Madison Square Garden i New York, var det også med samtlige af tidens største stjerner på scenen. Så selvfølgelig gjorde Britney Spears også et visit, hvor de to popikoner sammen leverede en version af Micheal Jacksons ‘The Way You Make Me Feel', som vi stadig husker i dag.

2002: Filmdebut med Crossroads
Britney Spears' filmdebut fik ikke mange gode ord med på vejen, da 'Crossroads' fik premiere i 2002 som perfekte eksempel på en klassiske, amerikansk roadmovie. Men som gammel Britney Spears-fan, var det – og stadig i dag – fedt at se hende give den som Lucy Wagner sammen med stjerner som Zoe Saldana og Kim Cattrall.

2003: Verdens mest kendte popkys
Indtil 2003 var Britney Spears' image som ‘the girl next door’ forholdsvis poleret. Det ændrede sig brat til MTV Video Music Awards i 2003, hvor hun sammen med Christina Aguilera og Madonna optrådte med et show, der skulle gå over i musikhistorien som et af de mest skandaløse øjeblikke. Iført brudekjoler endte hele showet nemlig med, at Spears og Aguilera skiftevis tungekyssede Madonna og med et skabte overskrifter i hele verden.

Foto: Win Mcnamee/Reuters/Ritzau Scanpix
Britney Spears, Madonna og Christina Aguilera i 2003.

2003: ‘Toxic’-musikvideoen
Gennem tiden har Britney Spears stået bag flere ikoniske musikvideoer til sine utallige musikhits, men én står særligt ud blandt dem – nemlig musikvideoen til ‘Toxic’ fra 2003, hvor Britney Spears blandt andet var iført et gennemsigtig, krystalbesat bodysuit. I virkeligheden var stjernen dog ikke iført noget andet end hundredvis af Swarovski-krystaller, der var påsat direkte på hendes hud.

2004: Pepsi-gladiator
Reklamerne under Super Bowls Half Time Show er kendt for at være nogle af klodens dyreste, så selvfølgelig går flere brands all in. Det gjorde Pepsi også i 2004, da de omdannede tidens største hitmagere Britney Spears, Beyoncé og P!nk til fierce gladiatorer til tonerne af ‘We Will Rock You’. En reklame, der stadig står som et af colabrandets mest mindeværdige.

2007: Comeback queen
Ovenpå superstjernens kendte og meget offentlige nedbrud i 2007, vakte det stor begejstring for fans, da hun udkom med det, der blev set som hendes comeback-album ‘Gimme More’. Derfor var forventningerne store, da hun samme år skulle optræde ved Video Music Awards med titelnummeret. Hendes optræden blev dog haglet ned af anmeldere, der blandt andet ikke var blege for at kommentere på hendes krop, mens den for fans var et kærkomment gensyn med stjernen.

Lyt til ELLEs podcast 'Klædt På', som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.


Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her