Seriesøndag Sabrina, skolens heks er tilbage i en ny version med et mørkt og sexet twist

Foto: Scanpix

Ingen oktober uden masser af mystik og uhyggelige referencer, heksebryg og ting, der spøger. Det ved de på Netflix, der netop har annonceret at de fredag inden Halloween, den 26. oktober, genopliver et af 1990’ernes kult-serier, Sabrina – Skolens Heks.

Ja, du læste rigtigt: Heksen vender tilbage, men meget har ændret sig siden de uskyldige 1990’ere, hvor man aldrig gik længere end ’second base’ som bly teenager, når det gik vildt for sig med ungdomskæresten… De intimgrænser har rykket sig en hel nu, hvor vi skriver år 2018, og derfor er det også en mere sexet og dragende Sabrina 2.0 vi kommer til at møde i den nye produktion, Chilling Adventures of Sabrina.

Netflix lover, at den nye Sabrina genopliver de originale myter omkring den unge halv-heks, og folder historien ud som en mørk udviklingshistorie med okkulte gys og mørk magi. Vi møder en Sabrina, der i modsætning til 1990’er-versionen, kæmper meget mere med sine to personligheder – halv heks, halv dødelig – mens hun modstår de onde kræfter, der truer hende, hendes familie og den verden, hun lever i.

Og ud over at der flere dystre toner, okkulte ritualer og regulære gys i den nye version af Sabrina, er vi også sikre på, at der er lagt op til en mere sexet side af den ellers så søde heks. At dømme efter traileren er de ’billige grin’ (der var et gennemgående element i 1990’er versionen) byttet ud med juicy flirterier (vi så jo hvad der skete i Riverdale…) og der er kastet et røgslør af ondskab, intriger, mord og korruption over den letsindige og fjollede 16-års-usikkerhed.

Læs også: Hvis du var vild med Gilmore Girls, vil du elske The Marvelous Mrs. Maisel

I hovedrollen som Sabrina er Kiernan Shipka – bedst kendt fra sin rolle som Don Drapers datter, Sally, og desuden er Miranda Otto (Ringenes Herre) på rollelisten. I øvrigt gør Netflix, som så ofte set før med deres originale produktioner, som de gør bedst: Sætter en masse (relativt) ukendte skuespillere i de bærende roller – et kneb, der har vist sig at virke rigtig godt både for de medvirkende (tal om et karriereboost!) og for os, der ser med, så vi ikke sammenligner dem, med roller de tidligere har spillet.

Chilling Adventures of Sabrina har premiere på Netflix fredag den 26. oktober 2018. Første sæson er á 10 afsnit, og at dømme efter spådomsdampene på Imdb.com er der allerede lagt i den magiske gryde til en sæson to!

Se traileren på Chilling Adventures of Sabrina her.

Trailer: Netflix

 

Relaterede artikler