Se de 5 mest skuffende filmatiseringer
Foto: Fifty Shades of Grey
Film

Se de 5 mest skuffende filmatiseringer

af Camille Fallesen 19/03/2021
Når bøger bliver filmatiseret, skal man som seer pludselig vænne sig til at se andre ansigter end dem, man forestillede sig under læsningen - og det kan skuffe. Her er de 5 mest skuffende filmatiseringer gennem tiden.

Man skulle tro at bøger, der bliver visuelt genfortalt på det store lærred, ofte vil skabe positiv respons, og det kan også sagtens være tilfældet. Men er filmen så lige så god som bogen?

OnBuy.com har lavet en undersøgelse om hvilke filmatiseringer af bøger, som publikum er mest skuffede over. Nogle af filmene på listen er som forventet, mens andre er ret overraskende. 

Læs også: Se traileren til den sidste sæson af 'Keeping Up With the Kardashians'

Ved at kombinere anmeldelserne af de bedst sælgende bøger på Goodreads med anmeldelserne af de pågældende bøgers filmatiseringer på Imdb fandt man frem til, hvilke filmatiseringer, der bestemt ikke levede op til bøgerne.

Der var da også et par enkelte filmatiseringer, som tværtimod levede op til forventningerne. 

Ifølge undersøgelsen er filmatiseringen af Gillian Flynns roman ’Gone Girl’ fra 2014, én af de bedste filmatiseringer af en bog. Seere har vurderet filmen til at være 97% lige så god som bogen.

Det samme gør sig gældende for filmatiseringen af Stieg Larssons roman ’The Girl with the Dragon Tattoo’ fra 2009, der er den første i Millennium-serien, og som af seerne er blevet vurderet til at være 94% lige så god som bogen.  

Læs også: De 5 mest skuffende serier på Netflix - og den mindst skuffende

Du kan se, hvilke 5 film, som har skuffet seerne mest i galleriet herunder.