Film og TV

Sara Slott Petersen: Sådan er livet som sportsstjerne, studerende og mor

af Louise Toft Jakobsen 3/05/2016
Sara Slott Petersen er ikke kun mor, men også en af Danmarks dygtigste kvindelige atleter. Bliv klogere på den 29-årige sportsstjerne, der bl.a. har kvalificeret til OL i Rio 2016, og få hendes opskrift på livet som både sportsstjerne, karrierekvinde og mor...

29-årige Sara Slott Petersen er både mor, studerende og en af danmarks aller dygtigste atleter, der bl.a. lige har kvalificeret sig til OL i Rio 2016.

Sara har en travl hverdag med mange ting om ørene. Som både familiemenneske og travl karrierekvinde har Sara en hel del roller at udfylde og Sara er i vores øjne en ægte power woman!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men hvad er Saras opskrift på succes? Hvordan får hun den travle hverdag til at hænge sammen; hvad er hemmeligheden bag?

Vi har talt med Sara om træning, prioriteter, familie og vejen til succes. Læs med her...

Læs også: Mandagsmuse: Charlotte Rampling

Hvordan ser din hverdag ud?

”Jeg starter min dag med en god omgang morgentræning, og derefter skal min søn afleveres. Seks timers arbejde som kostvejleder venter forude. Efterfølgende har jeg aftentræning i fitnesscenteret, og så skal der laves og spises aftensmad. Jeg prioriterer søvn højt og sørger for at sove 8,5 timer hver nat for, at kunne præstere til træning. Det er en udfordring, at udfylde så mange store og forskellige roller, når hver rolle kunne være et fuldtidsjob. Også derfor har jeg brug for mange timers søvn.”

Hvordan får du sådan en travl hverdag til at gå op?

”Efter en lang og hård arbejdsdag ville det være lettest, at køre hjem og sætte mig i sofaen, men nu er det jo sådan, at jeg har sat mig nogle store mål og har medaljedrømme, som kræver disciplin. Derfor betyder logistik meget i vores familie. Min kæreste og jeg deler en onlinekalender over alle praktiske familieaktiviteter, og så har jeg min egen kalender, hvor jeg planlægger min hverdag ned til mindste detalje.

Jeg udnytter hvert eneste minut. Hvis jeg eksempelvis kører til sydbyen i Aarhus, hvor mit studium ligger, så overvejer jeg, hvad jeg ellers kan ordne på vejen, så jeg ikke spilder min tid på at køre frem og tilbage.”

Hvad er din opskrift på en succesfuld hverdag?

”Det handler om at sætte sig nogle overordnede mål og indrette sin hverdag efter at opnå resultater. Det er vist ingen hemmelighed, at jeg har store ambitioner for min sportskarriere, men samtidig er jeg også et stort familiemenneske. Derfor sørger jeg for at sætte tid af i min kalender til at være sammen med min familie og tid til at holde fri.

Og hvis jeg kan mærke, at jeg har brug for en time til at lade op mentalt, så booker jeg det også ind i kalenderen. Jeg booker alt i min kalender. Mange får fx ikke trænet, fordi de ikke føler, at de har tid, men der bliver aldrig tid, hvis ikke man tager sig tid. Så mit bedste råd er: Strukturer din hverdag, prioriter benhårdt, og book så tid til dine prioriteter.”

Hvad er dine vigtigste prioriteter som selvstændig karrierekvinde og atlet?

”Det er for eksempel mig selv, der står for, at min økonomi hænger sammen, så jeg kan være klar til OL. Jeg tager selv ansvaret for at finde en sponsor – det er afgørende for mig,

så det er en stor prioritet. For atleter som mig er det først, når man har fundet en sponsor, at man kan tillade sig at betragte det, man laver, som et job. Det er nemlig sponsorer som V6 tyggegummi, som jeg netop har indgået en årlig sponsoraftale med, der gør, at jeg kan fokusere på min sport. Det er forskellen imellem, at det ville være svært at få mine OL-mål til at lykkes til, at det faktisk ser rigtig godt ud. Nu kan mine forberedelser til OL være på niveau med mine konkurrenters.”

Du har i en alder af blot 28 år opnået meget. Hvordan bliver man ligeså sej som dig?

”En sej kvinde, er en kvinde, der klarer en presset hverdag og ikke bukker under for udfordringer og forventningspres. Én der tager ansvar og formår at fastholde sine egne

prioriteter,” fortæller det danske OL-håb ydmygt.

Med disse inspirerende ord, ønsker vi Sara både held & lykke med OL, karrieren og familielivet. Vi glæder os til at følge med!

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her