Bridget Jones baby
Foto: Bridget Jones Baby
Film og TV

Så meget har Bridget Jones ændret sig... og derfor elsker vi hende stadig!

af Kathrine Rahbek Lindholm Stentebjerg 7/09/2016
Vi husker Bridget Jones for hendes mormortrusser, akavede situationer og hendes sjove og klodsede væsen. Efter 12 år er hun nu tilbage med en ny film 'Bridget Jones' Baby', og ELLE har mødt Renée Zellweger, der taler om sit forhold til Bridget og karakterens udvikling.

Kalorietælling, røde kinder, mormortrusser og 'Bridget-moments' - det er altid pinligt og hudløst ærligt, når vi følger Bridget Jones.

Det er nu 15 år siden, at vi første gang mødte Bridget i 'Bridget Jones' Dagbog' i 2001, og vi mødte hende igen til et glædeligt gensyn i 'Bridget Jones - På randen af fornuft' i 2004. Nu - 12 år efter den sidste film, kommer den tredje og nyeste film i rækken: 'Bridget Jones' Baby', der har premiere i de danske biografer d. 15. september 2016.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

ELLE har mødt den skønne Renée Zellweger, som spiller Bridget Jones, i London i forbindelse med den nye film 'Bridget Jones' baby'.

Et møde der blev en snak om Renées forhold til Bridget-karakteren, hendes udvikling gennem årene, og hvorfor vi (stadig) elsker Bridget 15 år efter vi mødte hende første gang.

Se også: #WangSquad: Se Mø i front for Alexander Wangs AW16-kampagne

I den nye film er Bridget Jones nu 43 år gammel, stadig single og bor i London. Hun er producer på en succesful tv-kanal, hun har tabt sig, og hun har for en gangs skyld styr på tingene... Og alligevel overhovedet ikke!

For selvom hun efter alle disse år har kvittet smøgerne og skåret ned for sit forbrug af billig Chardonnay, så er hun stadig den klodsede og sjove Bridget, vi alle elsker og krummer tæer over.

Vi spurgte Renée Zellweger, om der er et særligt træk ved Bridget Jones som karakter, som hun beundrer eller misunder:

"Jeg elsker, hvor autentisk hun er - hvor akavet hendes oplevelser kan være. Folk kan relatere til hende, fordi hun er så uperfekt og alligevel stadig formår at triumfere i udfordrende situationer. Hun nægter at give op. Hun er ydmyg, og hun konfronterer sine dilemmaer med humor. Og så har hun jo nogle virkelig gode dates," lyder det fra Renée Zellweger.

Læs også: Her åbner den nye Hermés-butik i Danmark

I den nye film har Bridget ændret sig til at være succesfuld, men hendes komiske karakter er stadig meget tydelig. Hun har politiske bøger liggende på sit sengebord, som hun bruger til research til arbejdet, men hun har også selvhjælpsbøger og sammenkrøllet kit-kat papir liggende lige ved siden af.

Bridget Jones opfandt i sin tid udtrykket et 'Bridget-moment', der igennem de sidste 15 år har været et kendt udtryk for, når man har stået i en pinlig situation. Da vi møder Renée Zellweger er hun ikke tvivl om, hvad hendes eget sidste 'Bridget-moment' var:

"Det var på live-tv. Jeg var super jetlagged, og jeg sad til et interview på nationalt tv, og jeg tager mig selv i at vågne midt i et spørgsmål. Og jeg har et af de momenter, hvor man kigger ned på sig selv fra oven og tænker 'nu skal du altså finde på noget - hurtigt!'. Det var så pinligt. Næsten alle mine 'Bridget-moments' sker på live-tv."

En af grundene til at Bridget Jones filmene fungerer så godt, er sandsynligvis det faktum, at de belyser den forskel, der ofte er på, hvordan du troede dit liv ville blive, og hvordan dit liv rent faktisk bliver. De fleste af os har sikkert prøvet at været bange for at blive ensom, eller tvivlet på om man nogensinde ville finde den eneste ene. Bridget bliver kastet ud i livets store dilemmaer, men det bliver fortalt på en positiv, hysterisk sjov og pinlig måde. Så uanset om man er 20, 30, 40 eller 50, kan man altså stadig identificere sig med Bridget, fordi hun er så 'ægte'. Renée Zellweger fortalte under interviewet, hvordan hun selv har ændret sig:

"Jeg er forhåbentlig lidt mindre kedelig, end jeg var for så mange år siden. Jeg har fået et nyt perspektiv, efter jeg har været på den anden side af kameraet, og jeg er ydmyg. Jeg er så glad for at være tilbage - tiden var kommet."

Så tak, Bridget Jones. Vi nyder altid dit selskab. Her på ELLE-redaktionen er vi ikke i tvivl: Vi elsker hele Bridget Jones' verden, og derfor glæder vi os til et gensyn med hende i Bridget Jones' Baby.

Og hvem ved? Måske ser vi Bridget Jones igen, når hun bliver 50.

Få et lille sneak peek på "Bridget Jones' Baby" her:

Vi har samlet nogle billeder fra 'Bridget Jones' Baby' til dig i galleriet, som kan stille din nygerrighed, indtil filmen rammer de danske biografer d. 15. september 2016.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her