Foto: I'll Be Gone in the Dark
True crime

Kvinderne bag Mørkeland: Her er de 6 bedste true crime-udgivelser

af Anna Holm Pedersen 26/01/2021
De to kvinder bag 'Mørkeland'-podcasten Camilla Bjerregaard Aurvig og Kristine Sofie Bugbee deler her deres top 3 over de bedste true crime-udgivelser fra 2020.

True crime har opnået stor popularitet i de senere år. Historier om virkelighedens mordgåder og forbrydelser, krydret med en masse hemmeligheder, fascinerer mange af os.

Det beviser antallet af lytninger af den populære true-crime podcast Mørkeland, som er kåret til 2020s mest lyttede podcast, i hvert fald.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Uge efter uge inviterer de to radioværter, Camilla Bjerregaard Aurvig og Kristine Sofie Bugbee, lytteren ind i et mørkt univers, hvor de fortæller om ukendte, nervepirrende og grusomme true crime-historier i 'Mørkeland'.

I september 2020 blev podcastuniverset beriget med et nyt koncept, som har gjort det muligt at følge med i det mørke univers på en helt ny måde. Mørkeland har nemlig fået en tv-hybrid ved navn ’Ind i mørket’, der giver historierne liv med stemningsfulde illustrationer i sort og hvid.

I 'Ind i mørket' får Camilla og Kristine hjælp af journalist og tidligere efterforsker hos politiet, Sebastian Richelsen, til at opklare otte danske mordsager.

Hvis du er sulten efter mere true crime, kan du nedenfor læse Camilla og Kristine top 3 over de bedste true crime-udgivelser fra 2020.

Camillas top 3:

1. I’ll Be Gone In the Dark – HBO Nordic

HBOs dokumentarserie, I'll Be Gone In the Dark, er baseret på den populære bog af samme navn, skrevet af krimiforfattere Michelle McNamara. 'The Golden State Killer', som Michelle navngav ham, terroriserede mellem 1974 og 1986 små lokalsamfund i Californien. 13 drab, 50 voldtægter og 120 indbrud fik han sammelagt begået. Michelle dedikerede i flere år alle døgnets timer til amatørefterforskning af den uopklarede sag og til at skrive en bog om 'The Golden State Killer'. Men som Michelle halede ind på ham, mistede hun livet.

2. American Murder: The Family Next Door – Netflix

Denne Netflix true crime-dokumentar leverer sande historier, med fakta direkte fra ofrene, uden præg af andres holdninger og tanker. Alt, vi ser, er det, der er delt på sociale medier, optagelser fra private overvågningskameraer og nyhedsrapportager. Dokumentaren dækker alt fra Shanann Watts og hendes børns forsvinden til den hårrejsende sandhed.

3. Forgotten: Women of Juárez – iHeartRadio

På fabrikkerne i den berømte grænseby Ciudad Juárez, Mexico, arbejdede et stort hold af kvinder. Mange var migreret fra andre steder i Mexico, for løftet om arbejde. Pludselig forsvinder hundreder af disse kvinder. Myrdet og kasseret som affald i ørkenen.
Denne true crime-historie undersøger hvad eller hvem, der er ansvarlig, og følger samtidig sagens efterforskning, bange vidner og korrupte myndigheder.

Kristines top 3:

1. Tiger King: Murder, Mayhem and Madness – Netflix

Netflix' Tiger King blev kronet som karantænens hitserie. I løbet af de ti første dage, efter seriens udgivelse, blev den set af 34,3 millioner mennesker. Denne populære true crime-serie handler om den aparte tigeroprætter Joseph Passage, bedre kendt som Joe Exotic, og rivaliseringen med dyreforkæmperen Carole Baskin. Det, der umiddelbart i starten fremstår som et underholdningsprogram vender pludselig til en true-crime serie.

2. Tilståelsen – TV 2 Play

Denne dokumentarserie handler om Erik Solbakke, der er blevet kendt som Danmarks værste massemorder i nyere tid. Erik tilstod, tilbage i 1980'erne, at stå bag forbrydelser, der kostede 38 mennesker livet. Han blev dømt til forvarring og låst inde på ubestemt tid. Der var dog ingen vidner og ingen tekniske beviser. Erik Solbakke har alle dage stukket ud med sine hinkeglas og IQ på 55, men er han også massemorder? Var hans tilståelser troværdige?

3. The Innocence Files – Netflix

'The Innocence Project' er en organisation, hvis mission er at befri det svimlende antal uskyldige mennesker, der er fænslet. Organisationen sætter spørgsmålstegn ved ekstremt hårde fængselsdomme, der alle er dømt på baggrund af upålideligt og korrupt bevismateriale. I Netflix serien 'The Innocence Files' følger vi otte af disse domme, og organisationens kamp for at få de uskyldige mænd tilbage i retten for at modbevise deres dom. Serien forsøger samtidigt at kaste lys over et ødelagt og korrupt system, hvis succes afhænger af antallet af indsatte.

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her