Kristen Stewart: ”Hvert eneste øjeblik, jeg har følt, at jeg skulle dø, har gjort mit liv så meget rigere”
Foto: Matt Jones for ELLE, november 2016
Film og TV

Kristen Stewart: ”Hvert eneste øjeblik, jeg har følt, at jeg skulle dø, har gjort mit liv så meget rigere”

af Pernille Hammershøj Madsen 4/11/2016
I ELLEs november-nummer kunne du læse Hollywood-journalist Tina Jøhnk Christensens interview med Kristen Stewart. Og det var et interview fyldt af følelser og passion, for Kristen Stewart er en kunstnerisk sjæl, som lever sig ind i tingene. Lær hende at kende her...

Hollywood-journalist Tina Jøhnk Christensen interviewede Kristen Stewart til ELLEs november-nummer, og den 26-årige Hollywood-darling fortalte åbent om sit følelsesliv og glæde ved skuespillerfaget, men hun lagde også vægt på sin vindermentalitet og viljestyrke:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Jeg er den yngste af mine søskende, så jeg har altid haft det sådan, at jeg kan, jeg kan, jeg kan”. Det er dog ikke altid, at Kristen Stewart viser den side af sig selv. Hendes erfaring siger hende nemlig, at folk bedre kan lide hende, hvis hun ikke på forhånd har råbt op om at vinde, hvorefter hun netop vinder.

Men Kristen Stewart er blevet bedre til at håndtere netop dét med usikkerheden i en situation, hvor hun gerne vil vinde – eller i et hvilket som helst andet scenarie af sit liv. Da hun var yngre, var hun nemlig meget fysisk ængstelig uden rigtig at forstå hvorfor:

”Det stammede fra det uvisse. Det ikke at vide, hvad der kommer til at ske. Men jeg har det meget bedre med det nu. Jeg tror, det er ret normalt og sker for mange mennesker,” fortæller hun og uddyber, at hun i dag sommetider prøver at finde følelsen af usikkerhed frem, fordi hun godt kan lide fornemmelsen af ikke helt at kunne finde hoved og hale i alt.

Læs også: Blake Lively: "Jeg har lært at spille skuespil undervejs"

Og måske er det netop den følelse af usikkerhed, der gør Kristen Stewart til sådan en god skuespiller – i skuespillerfaget får hun nemlig mulighed for at sætte sig selv og sine følelser i spil, og så er faget også hendes store passion:

”Det overraskede mig, hvordan hvert enkelt molekyle i min krop fortalte mig: ”Jeg elsker virkelig det her”, fortæller hun om sin passion for skuespillerfaget og fortsætter:

”Det er et virkelig fedt job, som fuldstændig tilfredsstiller mig,” siger hun og fortæller, at hendes kolleger på et filmsæt også ofte kan inspirere hende med en smittende energi:

”Det er det, at man har den oplevelse tilfælles med andre, der gør jobbet sjovt, og så at man derudover deler disse meget intime øjeblikke med millioner af mennesker,” slår hun fast.

Lige nu kan Kristen Stewart opleves i Woody Allens film ”Café Society,” der udspiller sig i 1930’ernes New York og Los Angeles. Kristen Stewart spiller rollen som sekretæren Vonnie, der arbejder for en stor Hollywood-kanon, men ikke gifter sig som andre unge kvinder på hendes alder:

Hun (Vonnie) reflekterer over livet og overvejer hypotetiske løsninger. Men jeg synes virkelig godt om hendes evne til at værdsætte alle de oplevelser, hun har haft, og at hun ærgrer sig over det, hun har mistet,” siger den 26-årige skuespillerinde om karakteren Vonnie.

Se også: Elvis’ barnebarn Riley Keough: ”Jeg synes, det var interessant med en kvindelig hovedrolle, der ikke er 100 procent sympatisk”

Og når snakken falder på kærligheden, er Kristen Stewart kompromisløs med sine følelser. Hun betror ELLEs journalist Tina Jøhnk, at hun ikke altid har haft held i kærlighed og flere gange har fået sit hjerte knust:

”Hvert eneste øjeblik, jeg har følt, at jeg skulle dø, har gjort mit liv så meget rigere. Jeg ville ikke bytte med nogen, der ikke føler så meget. Jeg ville ikke bytte med ikke at føle noget som helst, og det sker for nogen,” siger Kristen Stewart og forklarer, at hun synes, det er vigtigt at udleve sine følelser:

”Hvis du oplever smerte, så sig det. Lad være med at ignorere det,” er hendes råd. Samtidig understreger den følsomme skuespillerinde, at hun synes, det er forfærdeligt, når mennesker lukker ned, fordi de er blevet sårede. I stedet mener hun, at man skal man tage ansvar for sin egen lykke og ikke fortryde eller bebrejde andre. Og faktisk kan hun godt finde den slags mennesker i Hollywood, selvom hun også må erkende, at der er mange i Hollywood, som mest af alt går op i, hvordan ting ser ud, og hvad naboen tjener:

”Det kan godt blive en popularitetskonkurrence. Men jeg mener ikke, at det alene er det, der definerer Hollywood. I mine øjne er der mange i Hollywood, der ønsker at nærme sig hinanden ved at fortælle historier og lave film, og det er det, som jeg elsker.”

Læs også: Her er det første sneak peek på Emma Watsons ’Belle’-kjole i ’Skønheden & Udyret’

Når snakken falder på mode, kommer Kristen Stewarts interesse for det kunstneriske og hendes glæde ved passionen endnu en gang til udtryk. Hun har samarbejdet med modehuse som Chanel og Balenciaga og fortæller, at hun som skuespiller har et ”skægt og interessant” forhold til mode:

”Jeg elsker virkelig at være omgivet af denne kreative energi, og jeg har mødt mange mennesker i branchen, som virkelig er begejstret for deres kunst,” siger hun.

Og Kristen Stewarts kunstneriske talent rækker udover hendes evner foran kameraet. Hun er nemlig i gang med at indspille en poetisk novellefilm, hvor det er hende, der står bag kameraet:

”Jeg har ville lave film, siden jeg var ni år gammel, og jeg tror ikke, at der er den store forskel mellem at spille skuespil og instruere,” fortæller hun afsluttende til Tina Jøhnk.

I galleriet herunder kan du se de flotte billeder af Kristen Stewart fra ELLEs november-nummer:

Du kan også se eller gense den flotte video, som ELLE skød med Kirsten Stewart i Los Angeles:

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her