Foto: Scanpix
Seriesøndag

Kalder alle Riverdale fans! Netflix-serien Élite er dit nye serie-crush!

af Rose Maria Boelsmand 3/10/2018
Var du også ved at dø af spænding over alle mysterierne i Riverdale? Og var du vild med det preppy highschool drama, der fandtes i Gossip Girl? Så skal du sidde klar ved skærmen den 5. oktober, hvor Netfilx’ nye serie, Élite har premiere.

OK, vi kan ligeså godt lægge de kolde facts på bordet først: Du skal støve de skole-spanske gloser af, når du giver dig i kast med serien Élite, der har premiere på Netflix den 5. oktober 2018. Men når det så er sagt, så er det en bagatel i forhold til det drama, du har i vente på den anden side af skærmen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Forestil dig Riverdal møder Gossip Girl møder Cruel Intentions med en snert af The OC. Så har du omtrent opskriften på Élite.

Åbningsscenariet: The spanske arbejderklassebørn fået wildcards til en elitekostskole på efter deres egen skole er styrtet sammen efter et jordskælv, og herefter ruller både sexeskapader og mordmysterier gennem den fornemme læringsanstalt.

Lyder det tosset? . Men lyder det også som noget, du ikke kan lade være med at binge? Sí sí!

Første afsnit starter på bedste, mystiske Riverdale-vis med en flot ung mand, der måbende er vidne til en afsluttet mordscene ved en pool. Scenen er naturligvis skudt med alle dramatiske filmiske virkemidler i brug som slowmotion og blod, der bliver smurt over et stykke brækket glas… Dertil kommer ordene: “Jeg har ikke gjort noget. Jeg vil have en advokat.” Muy intrigante!

Vi bliver ogå hurtigt præsenteret for seriens dilemmaer: Tre arbejderklassebørn, der repræsenterer hver sit paradox i det ellers monokrome elite-univers af pæne teenagere i skoleuniformer. Invandrepigen med tørklæde, og to drenge hvoraf den ene hurtigt får et godt øje til skolens ‘prom queen’. Buenos días, Lonely Boy og Serena van der Woodsen vol. II! Eller er det som at se Archie og Veronica?

Desuden rummer eliteskolen, Las Enchinas, klassiske badboys, usandsynlig overklasseondskab og naturligvis ægte highschool mean girls, der får Regina George til at synes som en nuttet baby-enhjøring i sammenligning. Las Enchinas svar på Riverdales Cherryl Blossom/Blair Waldorf/Regina George, spilles af den spanske Instagram-stjerne Danna Paola, som bringer drama, drama, drama og masser af koldblodig spansk fiestinesss i alle de scener, hun medvirker i. Og det er heldigvis ikke få!

Læs også: Premieredatoen på fjerde sæson af Outlander er offentliggjort

Clashet mellem dem, der har alt, og dem, der ikke har noget at miste kulminerer selvfølgelig i den perfekte storm… og leder til et mord. Spørgsmålet er bare: Hvem gjorde det?

Se med, når Élite har premiere på Netflix fredag den 5. oktober. Og ja, den er heldigvis tekstet, så du ikke skal have spansk for begyndere liggende som opslagsværk mens du binger dit nye serie-crush hele weekenden. Og du kunne jo godt leve med det norske i Skam, ikke?

Feliz viendo!

Psst….! Hver søndag deler vi et nyt serietip på ELLE.dk med nye serier, der er værd at sætte på streamninglisten i løbet af efteråret. Er du klar?

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her