Foto: @thedisneyprincesses
Disney

Internettet går amok over to klassiske Disney-film, der ligner hinanden på en prik

af Tanja Hartmann 24/02/2021
Har du nogensinde oplevet at have deja-vu, efter du har set en Disney-film? Det er der en helt særlig grund til. Disney-fans går lige nu amok på internettet over, at to af Disneys animationsfilm ligner hinanden lidt for meget. Find ud af hvilke her.

Har du set samtlige Disney-film? Så er der en stor chance for, at du har set de samme scener igen og igen på tværs af filmene.

Flere inkarneret Disney-fans har nemlig spottet, at ’Junglebogen’ og ’Peter Plys’ ligner hinanden meget. Faktisk gør animationsfilmene brug af de helt samme scener bare med forskellige baggrunde og karakterer.

Du kan se lighederne mellem de to film i videoen her:

Læs også: 10 kendisser klædt som vores yndlings-karakterer fra Disney

Disneys massegenbrug af scener

Det er ikke første gang, at Disney har genbrugt scener fra forskellige animationsfilm. Genbrug af scener kan spores helt tilbage til 1941, hvor filmen ’Dumbo’ kom ud.

Disney-animatoren, Floyd Norman, fortæller til mediet 'Upworthy', hvad årsagen er til, at Disney dengang genbrugte scener fra deres film:

"Det blev sandsynligvis gjort for at spare tid og penge. Dengang kunne folk ikke på samme måde som i dag sætte filmene over for hinanden, så de lagde ofte ikke mærke til det," fortæller Floyd Norman.

Ligheder er også til at finde i andre klassikere. For eksempel bruger ’Aristocats’ scener fra ’101 Dalmatiner’, ’Snehvide’ genbruger scener fra ’Robin Hood’ og sådan fortsætter det i mange andre Disney-film.

På trods af, at Disney ofte har brugt mange af de samme scener, så er filmene stadig meget populære verden over. Vi ser også gerne filmene igen og igen!

Læs også: Sådan ville Disney-prinsesserne se ud, hvis de havde båret haute couture

Disney har udover genbrug også reproduceret mange af deres klassikere til live action-film. Du kan få et overblik over dem i galleriet her: