The Marvelous Mrs. Maisel
Foto: The Marvelous Mrs. Maisel, Amazon Prime Video
Seriesøndag

Hvis du er vild med Gilmore Girls, vil du elske The Marvelous Mrs. Maisel

af Rose Maria Boelsmand 7/10/2018
Savner du den hurtigtsnakkende Lorelei fra Gilmore Girls, så sæt kaffen over og tryk play: Serien The Marvelous Mrs. Maisel giver dig alt det du elsker af rappe replikker, stærke kvinder og masser af komik!

Den er allerede et hit; altså serien The Marvelous Mrs. Maisel, der skrev historie til Emmy Awards 2018 med hele fem priser ud af seks nomineringer.

Kort fortalt handler The Marvelous Mrs. Maisel om en jødisk husmor (spillet af Rachel Brosnahan) fra New Yorks bedre borgerskab i slutningen af 1950’erne. Udadtil lever hun det perfekte glansbilledeliv med en flot mand, to skønne børn og et smukt hjem… Lige ind til hendes usympatiske skvat af en mand er hende utro og dertil begår en perlerække af utilgivelige og signifikant håbløse brølere, der får den karismatiske Miriam ‘Midge’ Maisel til at revurdere ideen om sit såkaldte ‘perfekte’ liv.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det viser sig, at Mrs. Maisel har ordet i sin magt, og snart befinder hun sig på scenen (i en ikke helt appelsinfri kosher-koger) i den standup klub, hvor hendes kujon af eksmand har udfoldet sit (u)komiske talent i sin fritid. Men til forskel fra sin aflagte eks er Midge Maisel rent faktisk morsom, og hun lægger ikke fingre i mellem, når hun griller Joe for åben mikrofon. Mazel tov!

Hertil ruller historien, hvor Mrs. Maisel med humor udfolder sit talent for comedy, der er ligeså bramfrit og skånesløst, som hun selv er bedårende at se på.

Hvis dét plot i sig selv ikke giver blod på tanden til at kaste sig over The Marvelous Mrs. Maisel, så kommer her et par ekstra velargumenterede grunde:

For det første er serien skabt af ægteparret Amy Sherman-Paladino og Daniel Paladino, der også stod bag Gilmore Girls - og lighederne mellem Lorelei Gilmore og Miriam ‘Midge’ Maisel er ikke til at overse: De snakker usandsynligt hurtigt, er rappe i replikkerne - og så repræsenter begge kvinder den særligt karismatiske ‘go-getter’ kvindetype, der ikke vender den anden kind til, når de møder modgang eller uretfærdighed. De kæmper og kæfter op - med glimt i øjet og en god portion charme, naturligvis.

Læs også: Seriesøndag - Kalder alle Riverdalefans: Netflix-serien Élite er dit nye serie-crush!

Forskellen på Midge og Lorelai er (næsten) kun tiden: Midge Maisel er nemlig som taget ud af et Mad Men-univers med alt, hvad der dertil hører af smalle taljer, vide skørter, handsker, håndtasker - og gentlemen, der kurtiserer deres damer med galanteri (når de da ikke er utro med sekretæren, ahem!).

… Og det er den anden gode grund til at dykke ned i Mrs. Maisel’s fascinerende verden: Nemlig tiden, kostumerne og kulturen, som vi kender, elsker og savner den fra Mad Men.

I hovedrollen som Miriam ‘Midge’ Maisel er Rachel Brosnahan, som er mest kendt for sin rolle i Netflix-serien House of Cards som Rachel Posner. Hun får herligt og bidende modspil af Alex Brostein (Gilmore Girls) og ikke mindst Michael Zegen (Broadwalk Empire, Girls og Walking Dead) i rollen som den skvattede og usympatiske Joey Maisel.

Rachel Broshanan har både modtaget en Golden Globes Award, en Critics’ Choise Awards og en Emmy for sin rolle - og det dertilhørende komiske talent - som Miriam Maisel, og serien har desuden vundet priser som Bedste Serie til Golden Globes og Emmy Awards 2018… Plus en lang række andre priser, der udmærker serien som ‘one to watch”.

The Marvelous Mrs. Maisel er med andre ord allerede et hit. Hele første sæson på otte afsnit ligger eksklusivt tilgængeligt og klar til ‘binging’ på streamning-tjenesten Prime Video, og anden sæson er lige på trapperne (rygterne siger primo 2019).

Læs også: Ny sæson af Gilmore Girls er (måske) på vej

Prime Video er online-shoppe mekkaet Amazons stramning tjeneste, der ligesom vi kender det fra Netflix og HBO, tilbyder en masse originalt produceret streaming indhold. Blandt andet står Amazon Prime Video bag anmelderroste serier som Jack Ryan, og lancerer i løbet af 2018 og 2019 flere nye serier - herunder TV-adaptioner af kult-serierne Ringenes Herre, Good Omens og Wheel of Time - og har netop præsenteret nye serier som The Romanoffs (med Aeron Eckhart, Christina Hendrix og Diane Lane) og Carnival Row (med Orlando Bloom og Cara Delevingne).

stay tuned!

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her