Interview med skuespillerinde Danica Curcic
Foto: Lasse Bak Mejlvang
Film og TV

Danica Curcic: "Jeg er så stolt af al den anerkendelse, jeg har fået"

af Emilie Bech Zerlang 24/08/2015
ELLE sætter fokus på nogle af de nyeste skud på stammen, når det gælder det store filmlærred. Vi har mødt smukke og talentfulde Danica Curcic, som drømmer om at udforske sine serbiske rødder og lave en film i Serbien på serbisk...

Der er masser af nye skuespilstalenter på det danske filmlærred, og én af dem, du ikke kan have undgået at lægge mærke til, er smukke og talentfulde Danica Curcic.

Se også: Sarah-Sofie Boussnina: "Det er vigtigt at fortælle de dystre historier"

Den 29-årige skuespiller med serbiske rødder har senest fortryllet os alle med sin stærke præstation i filmen Fasandræberne, som blev en af 2014's største successer på det store filmlærred. Derudover har hun også medvirket i Stille Hjerte og All Inclusive, som også begge høstede stor ros hos danskerne og filmanmelderne.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se også: Kristen Stewart har hovedrolle i ny Chanel-film

Danica Curcic er lige nu aktuel med filmen Guldkysten, og fra den 15. oktober er hun aktuel på Det Kongelige Teater i forestillingen Omstigning til Paradis.

ELLEs Lasse Cato Spang-Hanssen mødte den talentfulde skuespillerinden til en snak om, hvordan teater får hende til at udvikle sig som skuespiller og om drømmen om at komme til Serbien og lave en film på serbisk...

Læs interviewet her:

Hvad har det sidste halvandet år betydet for dig?

"Jeg er så stolt af al den anerkendelse, jeg har fået, og det giver vildt meget tro på mit arbejde. Det giver mere en drivkraft til at blive ved med at udforske og lære noget, end det giver en ’hvad så nu?’-følelse. Men jeg tror også, at jeg er meget god til at have fokus på arbejdet. Nogle gange skal jeg også lige huske at nyde, at det går rimelig godt.”

Hvad giver det dig at blive ved med at lave teater?

”Jeg føler, at teatret er der, jeg virkelig udvikler mig som skuespiller. Jeg elsker hele prøveperioden. På film har man tit ikke nogen prøvetid overhovedet. Det med at gentage stykket og hele tiden få det til at leve er virkelig håndværk på en anden måde end på film. Og så har man mødet med publikum hver aften, som gør noget helt særligt på grund af den dialog, man får med dem.”

Hvad er det bedste råd, du har fået som skuespiller?

”Slap af. Bare mærk ordene og sig dem. Det bliver meget plat, men man glemmer nogle gange, at man skal slappe af og være til stede. Jeg har tendens til nogle gange at vise for meget af det, jeg gerne vil formidle, og man kan måske gøre publikum dummere ved det i stedet for bare at stoppe op og lige mærke tiden og rummet.”

Hvad er dit professionelle mål?

”Det er at blive ved med at udvikle mig og arbejde sammen med folk, der kan rykke noget i mig, og ikke altid vælge det sikre. Og så vil jeg rigtig gerne til udlandet – eller i hvert fald åbne for andre sprog med mit arbejde.”

Hvor er du henne i udlandsprocessen?

”Jeg har lige været i Hollywood på den klassiske ’unge skuespiller-tur’, hvor jeg har fået en agent og en manager, så det er i hvert fald et godt første skridt. Det kunne også være sjovt at lave noget i Serbien på serbisk. Så jeg sigter på at komme til at arbejde i udlandet, men det er ikke for enhver pris, hvor jeg er villig til at lave et eller andet l... bare for at komme ud.”

Hvad har været afgørende for, at du har fået succes i dit fag?

”Jeg går meget grænseløst ind i ting. Jeg skal virkelig stole på projektet, mine medspillere og det hele, men så går jeg også meget, meget helhjertet ind i det. Og det er en god ting, tror jeg.”

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her