Foto: PR
Royalt comeback

The Crown annoncerer: Vi laver flere sæsoner end først antaget

af Karen Emilie Thalsgaard 10/07/2020
Der er gode nyheder til alle The Crown-fans! Det er netop blevet offentliggjort, på trods af tidligere udmeldinger, at den historiske serie om Queen Elizabeth fortsætter med flere sæsoner end først antaget.

I The Crown følger vi den britiske kongefamilie med dronning Elizabeth i fokus, som indtil videre er blevet portræteret af Claire Foy og Olivia Colman.

Serien har inviteret os indenfor hos en af verdens mest magtfulde familier, hvor dramaer som død, kroninger, politik, ægteskab og børneopdragelse udspiller sig – efter virkelighedens forskrift – med et drys af blåt blod, elegance og magt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Og nu er der altså royale, gode nyheder til alle seriens fans, idet skaberne netop har offentliggjort, at den historiske serie vil udkomme i flere sæsoner end udmiddelbart planlagt.

Selv om The Crowns showrunner Peter Morgan oprindeligt havde tænkt, at serien skulle have seks sæsoner, blev det i januar 2020 offentliggjort, at sæson 5 ville blive seriens sidste. Men nu har han heldigvis ombestemt sig igen, og The Crown kommer altså til at lave i alt seks sæsoner!

Men hvis du allerede nu begynder at drømme om, at den ekstra sæson skal byde på en introduktion til kongehusets nyeste medlemmer, som fx hertuginderne Kate og Meghan, så kan du altså godt tro om igen.

Læs også: Alt du skal vide om sæson 3 af ’The Crown’

Sådan kommer det nemlig ikke til at blive, har Peter Morgan understreget:

”Da vi begyndte at diskutere historielinjen for sæson fem, stod det hurtigt klart, at vi, for at vise retfærdighed imod historiens rigdom og kompleksitet, skulle vende tilbage til den oprindelige plan og lave seks sæsoner. For at være klar vil sæson seks ikke bringe os tættere på nutiden - den vil blot gøre det muligt for os at dække den samme periode mere detaljeret.”

Kate og Meghan eller ej: Vi kan næsten ikke vente! Og hvis du stadig er i tvivl om, hvorvidt du skal kaste dig over serien, som ikke-royalister måske tror er en anelse kedelig, så er svaret: Kom i gang – vi har samlet 3 gode grunde til hvorfor her:

1. Det er den dyreste serie nogensinde

Det anslås, at første sæson af serien har kostet omkring 750 millioner danske kroner, og at anden sæson efter sigende skulle have været dobbelt så dyr. Det betyder altså, at du kan se frem til overdådige scener, hvor æstetik og følelsen af overklassens England i 1950’erne strømmer ud igennem skærmen. Hvis ikke det lyder ophidsende, så forestil dig 7.000 specialsyede kjoler - heriblandt dronning Elizabeths berømte bryllupskjole – de er i sandhed en fryd for øjet og en grund til at se serien i sig selv.

2. Kompleksiteten i dronningerollen portrætteres eminent

Serien skildrer uhyggeligt godt, hvordan en nogenlunde almindelig kvinde (dronning Elizabeth) går fra at være en sød og uskyldig ung prinsesse til en føleleskold og betynget dronning, der formår at ryste alle menneskelige behov af sig til fordel for "the crown". En kynisme, der både er fascinerende og skræmmende. Men kronen hviler tungt, og vi mærker tydeligt igennem skærmen, hvor iskoldt der i virkeligheden er, når man når toppen af toppen.

Læs også: Her er alle de nye titler, der kommer på Netflix i juli

3. Serien er spækket med stærke kvinder i en mandsdomineret verden

Serien skildrer en meget mørk og mandsdomineret verden, hvor det i den grad kræver sin kvinde at blive taget alvorligt. Det sætter selvfølgelig en masse spørgsmål om fx ligestilling på dagsordenen, men det er også en skildring af en fascinerende udvikling i en kvinde, der er nødt til at nedprioritere familie, kærlighed og egne behov.

Psst! Hvis du – ligesom os – har svært ved at holde ventetiden indtil næste sæson ud, så scroll igennem galleriet herunder og blev inspireret til andre royale dramaer, du kan se imens:

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her