Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Video

Emilie Lilja: ”Jeg kan næsten ikke gå på gaden uden at samle skrald op”

af Rose Maria Boelsmand 23/04/2019
ELLE mødte Emilie Lilja, men blev undervejs afbrudt af Emilies nyeste bekendtskab, Miljø Mulle, der har en miljøagenda, som alle kan lære lidt af. Se med i videoen nedenfor, hvor Emilie Lilja tager os med på tur i København efter Miljø Mulles principper.

Interview: Rose Maria Boelsmand, Video: Kavian Borhani

Dem, der følger influencer Emilie Lilja på Instagram, har måske bemærket, at der de sidste på måneder har sneget sig en anden person ind i talerøret. Emilie Lilja har nemlig fået en ny ’veninde’, Miljø Mulle, der har fået taletid på Emilies medier, for at lære andre og lære om miljøet – og om hvordan alle kan gøre en forskel i hverdagen.

Det hele startede omkring årsskiftet, hvor Emilie Lilja offentligt delte sit nytårsforsæt om i 2019 at være mere miljøbevidst. Det mål vakte (den fiktive) Miljø Mulles interesse, og siden da, har Miljø Mulle lavet takeovers på Emilie Liljas profil (der har 65,5 tusind følgere) og talt miljøsagen – og ikke mindst opfordret alle til at byde ind med deres bedste tips til en mere miljøbevidst hverdag.

Miljø Mulle er en pige midt i 20´erne - hun er glad, nysgerrig, måske på grænsen til det naive, udadvendt pige, med ben i næsen. Og så er Miljø Mulle slet ikke bekendt med det at være miljøbevidst - og det har hun besluttet sig for, at hun gerne vil. I 2019 vil Miljø Mulle lære så meget som muligt om det at være miljøbevidst i sin hverdag,” fortæller Emilie Lilja om Miljø Mulle.

Miljø Mulle er skabt til at ændre den danske befolknings forsvarsmekanismer (altså dem der siger "jeg betyder ikke noget i det store regnestykke") om miljøet uden der er lagt fingre i mellem - og hun afspejler alle os, som generelt mangler viden og information omkring det, at være mere miljøbevidst i hverdagen - uden at være belærende eller dømmende.

”Miljø Mulle er en miljø passionist, der i sit univers, vil få forbrugeren på sociale medier til at interagere, motivere og inspirere hinanden med en let-humoristisk tilgang til tingene, som gør det sjovt at lære om miljøet og ikke svært, uoverskueligt eller besværligt," siger Emilie Lilja.

Målet er ikke at alle skal gå i sivsko og leve af hvedegræs i miljøbevidsthedens navn. De fleste vil gerne tage ansvar, men uden at gå på kompromis med deres livsstil – og Miljø Mulle er netop skabt til at motivere folk til at engagere sig i omstillingen på en måde, hvor folk kan se sig selv i det og hvor det giver mening for dem.

Det, Emilie Lilja særligt har fået øje på, efter hun er kommet i kontakt med Miljø Mulle er, hvor meget plastik, unedbrydeligt skrald og affald, der flyder i gaderne overalt. ”Jeg kan næsten ikke gå på gaden uden at samle skrald op, og en tur fra Vesterbro til Indre by kan hurtigt tage flere timer, fordi skraldeopsamlingen griber om sig. Derfor har jeg lavet en regel om, at min hund Torben, og jeg altid samler tre ting op på vores morgentur - for lidt har også ret,” siger Emilie Lilja.

Hun fremhæver desuden at det kun er små ting, der skal til, for at man nedsætter sin egen miljøbelastning – og alt tæller i det store regnskab, selvom mange har den overbevisning, at ’lille Danmark ikke kan ændre verden’. Men alt betyder noget – og det har særligt den yngre generation forstået – og det budskab vil både Miljø Mulle og Emilie Lilja være med til at sprede og indprente. Emilie fortæller blandt andet, at hun selv har droppet plastiklåg på to-go kaffen (når hun ikke medbringer sin egen evigheds to-go kop) og sugerør af plastik er et no-go. Den slags ’single-use’-plastik ender nemlig ofte direkte i havene, hvor den er med til at ødelægge økosystemerne og ender i fiskenes maver.

Efter sit bekendtskab med Miljø Mulle, har Emilie Lilja også fået øjnene mere op for at købe secondhand tøj, der er langt mere ansvarligt end at købe nyt hele tiden – og med de lære luksus secondhand butikker og udenlandske sites som Vesitaire Collective, Asos Marketplace og Secondella, er der stort set ingen undskyldning for ikke at komme i gang med at trawle for preloved designerskatte i kvaliteter, der holder i mange, mange år.

Vil du følge mere med i Emilie Lilja og Miljø Mulles rejse mod en mere miljøbevidst hverdag? Så følg med på Instagram, hvor Miljø Mulle netop har fået sin egen profil, og på Emilie Liljas profil, der har et helt story highlight dedikeret til Miljø Mulles sag.

Hvis du vil slutte dig til Emilie Lilja og Miljø Mulles miljøkamp, så kan du slutte dig til et event Emilie afholder i samarbejde med Carlsberg og Kayakbar lørdag den 27. April, hvor fokus er at tage skraldet i de københavnske kanaler. Alle er velkomne og du kan læse mere om eventet her.

Følg Miljø Mulle her

Følg Emilie Lilja her

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her