Derfor bør alle kvinder (og mænd) vide, hvad tuberøse bryster er
Foto: @kittyunderhillx & PR
Bryd tabuet

Derfor bør alle kvinder (og mænd) vide, hvad tuberøse bryster er

af Cecilie Stubkjær Ottosen 26/03/2021
Har du hørt om tuberøse eller rørformede bryster før? Det har vi heller ikke … og det er et problem! Bliv klogere på lidelsen, og hør mere om, hvorfor vi alle bør kende til tuberøse bryster.

Måske du aldrig har hørt om tuberøse- eller rørformede bryster før? De rørformede bryster er et resultat af en genetisk sygdom, som giver underudviklede bryster. Brystvævet kan her ikke udvikles til fulde, hvilket resulterer i små, spidse og aflange bryster med forstørret areola (huden omkring brystvorterne).

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Brystsyndromet er yderst underdiskuteret og underrepræsenteret på Google, og der er derfor ufatteligt mange, som ikke aner, hvad det er – og det er et stort problem.

Det er nemlig både et problem for de kvinder, som selv lider af syndromet, og mangler repræsentation og information, men det er også et problem for de personer, som ikke gør, og som er både uvidende og mangler forståelse.

Læs også: Se det første billede af Elliot Page

Den kropspositive influencer, Kitty Underhill, har valgt at bryde tabuet og skabe opmærksomhed omkring tuberøse bryster. Kitty lider selv af syndromet, og har derfor startet kampagnen #TotallyTubular🤙🏻

Kitty skriver til sit billede:

”Jeg har altid troet, at mine bryster var anderledes. De lignede ikke dem, som jeg så i fjernsynet, på film, ikke en gang mine venners. Det hjalp heller ikke, at min ekskæreste lavede sjov med dem. Mine bryster fik mig til at føle, at jeg ikke var god nok, at min krop ikke gav mening, at de gjorde mig uønsket og usynlig. Jeg ville gå langt for at få mine bryster til at se større ud, alt fra at have dobbeltfyldte bh’er til forskellige urtesammensætninger.

Det var først for et par år siden, at jeg indså, at jeg havde såkaldte tuberøse bryster … Jeg følte mig endelig set. Men så opdagede jeg, at alle Google-resultater omkring lidelsen kom fra plastikkirurgiske hjemmesider, som skrev om, hvordan de kunne fikse dem og, hvordan de var deforme. Den eneste repræsentation jeg havde var, hvordan jeg kunne slippe af med dem. Der var så lille en accept af dem.

Læs også: Derfor er debatten om Sarah Everard så vigtig

Tabuet omkring tuberøse bryster er så stort, at der er meget få statistikker omkring lidelsen, da mange personer føler sig enten pinlige eller flove. En artikel (Daily Mail, 2017) sagde endda, at lidelsen kan føre til selvmordstanker.

I dag bryder jeg tabuet. Jeg er stolt af at være #TotallyTubular🤙🏻 og af at launche kampagnen. Hvis du også har tuberøse bryster, eller tror at du har, så er du ikke alene. Og du behøver bestemt ikke at blive fikset for at være smuk.”

Du kan høre mere om Kittys oplevelse med tuberøse bryster i videoen herunder.

Læs også: Online mobning skal stoppe nu

Tak til Kitty for at gøre os opmærksomme og klogere på, hvad tuberøse bryster er. Vi synes, at det er enormt sejt, når folk tør stå ved sig selv og bryde tabuer, og vi er helt sikre på, at Kitty har gjort en forskel for mange kvinder med sin kampagne og kropspositive Instagramprofil.

Du kan se flere smukke og modige billeder af Kitty herunder.