Foto: Instagram
På den positive side

De 10 bedste ting, der er kommet ud af coronakrisen

af Amalie Takahashi Christiansen 26/03/2020
Coronakrisen har bragt mange kedelige ting med sig, men det ser ud til, at alle gør sit bedste for at vende omstændighederne til noget positivt – og derfor vil vi fremhæve de 10 bedste ting, der er kommet ud af coronakrisen, så vi kan fortsætte med at holde humøret højt.

Du savner med garanti at svinge hofterne på diverse natklubber, at sippe latté fra byens bedste café, bland selv-slik og din familie og venner som du ikke kan besøge – i den eksakte rækkefølge…

Covid-19 har bragt meget kaos med sig, og mens vi ser tålmodigt til, kæmper sundhedsvæsenet og politikerne verden over en heftig kamp mod pandemien, som har bragt mange triste konsekvenser med sig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Til trods for dette er der mange, der forsøger at få det bedste ud af situationen – og med den rette indstilling og gåpåmod, kan vi sammen vende denne coronakrise til det bedre.

Hverdagen er markant ændret for alle, men heldigvis viser det sig, at mange har vendt situationen til noget positivt, og vender vi blikket mod klimaet og danskernes nuværende forbrug – så er det tydeligt, at coronakrisen ikke kun har bragt ulykke med sig.

For at give alle ekstra mod på den ’nye’ hverdag, vil vi fremhæve de 10 bedste ting, der er kommet ud af coronakrisen.

1. Fredagsbar på Facetime

Husker du dengang Skype havde sin storhedstid? Det ser ud som om, at gruppe-Skype og FaceTime er danskernes nye måde at hænge ud. Længe leve teknologiens faciliteter, der gør det muligt for os at holde no-pants-conference foran skærmen med vores bedsteveninder i disse tider. Her på redaktionen er de ugentlige møder og den sædvanlige fredagsbar også skiftet ud med en virtuel en af slagsen, og det er faktisk helt vildt hyggeligt under omstændighederne.

Foto: @josephineaarkrogh

2. Live Instagram-koncerter

På grund af forbuddet mod samling af større folkemængder, har adskillelige kunstnere aflyst deres planlagte koncerter, og det bringer millioner af skuffede fans med sig. Heldigvis er det blevet lidt af en trend blandt sangstjernerne at holde live Instagram-koncerter for sine fans. Clara som blev kåret som 'Årets nye navn' ved Danish Music Award, afholdt sin første koncert efter udgivelsen af sit album ’Growing Up Sucks’, og det blev en intim hjemmekoncert, der der blev sendt live fra ELLEs Instagram-profil

Foto: Kavian Borhani

3. Fællessang på altanerne

Et musikalsk indslag kan stort set altid løfte stemningen – og det er derfor, vi bliver så glade over at se, at mange folk samler sig ude på altanerne i det gode vejr for at synge en fællessang, hvilket kun kan sætte et smil på læben.

4. Kvalitetstid med medisolerede

Måske har du isoleret dig med din familie, din kæreste eller en udvalgt veninde her i coronakrisen? Og som du sikkert allerede har mærket, bringer det jer en del tættere. Husk at være gode ved hinanden, selv om det kan være overvældende med så meget kvalitetstid.

Foto: Friends

5. Venedigs kanaler er renere

Det kan være strengt med et reelt udgangsforbud som i Italien, men skuer man mod Venedigs ikoniske kanaler, er vandet langt mere klart, end det har været længe – hvilket er fantastisk!

Forklaringen på dette lille ’natur-mirakel’ er, at kanalerne ikke er overbebyrdet med gondoler og motordrevne både. Derfor bliver kanalens bundfald på bunden og voila, fiskene begynder at vise sig.

Foto: @VeneziaPulita

6. Gensyn med delfinerne i Sardinien

Bliver vi i det italienske farvand, omkring 1.000 kilometer fra Venedig, finder vi Sardinien. Her er delfinerne begyndt at svømme helt ind til havnens mole – og selv om delfinerne normalt er at spotte omkring øen, fortæller de lokale, at det er et bemærkelsesværdigt syn at se dem så tæt på og i så klart vand.

7. Mindre luftforurening

I mange år har luftforurening været et stort og tungt samtaleemne, men midt i coronakrisen bevidner vi positive forandringer. I takt med, at al transport verden over er mindsket ekstremt, bliver der forurenet mindre, og det kan man se på en række satellitfotos fra NASA.

Foto: NASA

8. Fællesbagning og tid i køkkenet

Efter The V-movement-founder og influencer Josephine Bredsted delte sin opskrift på banankage på sin Instagram, boomede det med hjemmebag i de mange coronaisolerede hjem. Hele Instagram bagte nemlig tilsyneladende den lækre og ret sunde banankage/bananbrød (kært barn har mange navne) med to halve bananskiver ovenpå som pynt hen over weekenden – og det glæder os at se, at der kan opstå solidaritet og fællesskab over noget så banalt som en banankage.

Foto: @emilisindlev

9. Nedsat forbrug

Storcentrene er lukkede og ligeledes er mange forretninger, og det, kombineret med en opfordring til at blive inden døre, har skabt en kæmpe nedgang i danskernes forbrug med noget lig 40 procent. Det er selvfølgelig ikke godt for den danske økonomi, og alle de forretninger, der kæmper for overlevelse – men udfra et miljømæssigt synspunkt kan vi med fordel lade os inspirere af vores nuværende købsvaner post corona. Vi kan tænke mere nøje over vores køb fremover og på den måde arbejde os hen imod mere bæredygtige købsmønstre.

Foto: Rasmus Weng Karlsen

10. Tid til at fordybe sig

Med covid-19 over os er størstedelen af arbejdspladser lukket ned. Det efterlader os med en masse tid, som vi hellere end gerne vil bruge fornuftigt, og her er virkelig tid til at fordybe sig – måske kaste sig over en ny hobby som yoga, bagning, kunst eller andet kreativt, der er godt for sjælen.

Foto: Sex and The City

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her