Foto: Mega
Podcast

Topmodellen Ashley Graham fortæller åbenhjertet om sin fødsel

af Simone Erica Rosenlund 7/02/2020
Den 32-årige amerikanske model, Ashley Graham, som vi bedre kender som den første plus size-model, der i 2016 prydede forsiden af Sports Illustrated's årlige bikinimagasin, og som er host på sin egen Youtube-serie, Prettybigdealpod, er nu blevet mor, og i sin podcastserie fortæller hun åbenhjertet om fødslen.

Topmodellen Ashley Graham - kvinden bag Youtube-serien Prettybigdealpod - er en modig kvinde, hvis man spørger de fleste. Hun taler nemlig åbent i podcasten om det at være blevet mor, om året med de mange 'førstegange for alting', og at hun lider af morhjerne, som praktisk talt betyder, at hun hvert 15. minut beder manden, Justin, om at skrive de ting ned, som hun skal huske.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Ja, livet som nybagt mor kan altså være pretty tough - selv for de kendte.

Den amerikanske model, som i 2016 prydede forsiden af Sports Illustrated's årlige bikinimagasin, og som er gift med Justin Ervin, fødte sønnen Isaac den 18. januar 2020 naturligt i deres eget hjem. En fødsel, der blot varede 6 små timer. Alt dette fortæller hun om i et nyt afsnit af Prettybigdealpod dedikeret til sønnen.

Spoler vi tiden tilbage til begyndelsen af Ashley Grahams graviditet, gik der længe, før hun vænnede sig til alle de forandringer, hendes krop gennemgik - fortæller hun. Hun følte sig pludseligt hensat til ungdommen, hvor hun skulle lære at acceptere sin krop - denne gang fuldstændig på ny. Den dag hun begyndte at mærke barnet sparke og bevæge sig inde i maven, gik det dog op for hende, at hun var ved at skabe et lille menneske, og derefter var hun helt okay med, at hendes krop var i forandring.

"Jeg vidste, at der var liv indeni mig det øjeblik, alting begyndte at forandre sig," fortæller modellen i serien.

Igennem graviditeten modtog hun masser af støtte og råd, og et af de bedste råd var, at hun skulle skaffe sig nogle gravide veninder, og hun endte faktisk med at få sig hele 12 gravide veninder.

"Jeg føler, at denne generation af kvinder er lidt mere hårdhudet, end da min mor og svigermor var gravide. Derfor var jeg glad for at finde veninder på min egen alder," fortæller hun.

Læs også: 7 beauty-trends, der er forbudt for de royale, som Meghan Markle nu må bære.

Justin vågnede en nat ved, at Ashley råbte - hun havde fået veer. Og de var voldsomme. Og selvom parret havde lavet masser af planer for at holde sig beskæftiget, indtil barnet skulle komme, var denne dag nu hensat til 'projekt baby'.

Dog var der lige en yogatime, som topmodellen helst ikke ville aflyse, men da vandet gik blot 15 minutter inde i timen, måtte hun erkende, at fødslen var i gang, og at der ikke skulle mere yoga til i denne omgang.

Fødslen skred hurtigt frem, og hvis man selv har været der - eller kender nogen, der har - ved man, at veer ikke er til at kimse ad. Og det syntes Ashley absolut heller ikke. Efter lidt tid spurgte hun manden, om der var fremskridt, og da Justin med tårer i øjenkrogen svarede: "Jeg kan se hans hoved,” gav det hende så meget styrke at høre, at hun gav det sidste pres så meget kraft, at Isaac pludseligt var ude.

Ashley Graham kunne ikke være gladere for sin beslutning om at føde derhjemme - både fordi hospitaler ikke er hendes foretrukne opholdssted, men specielt fordi hun kunne føle sig tryg i deres eget hjem, kunne spise hvad hun ville, sidde og ligge og gøre det, som passede hende allerbedst.

"Vi kunne gå direkte fra badekaret og ind i sengen med vores lille søn. Jeg havde aldrig været lykkeligere."

Psst! Har Ashleys historie vakt interesse hos dig, og har du lyst til at høre hele hendes fortælling?

Så se med her:

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her