Celebrity

Lars von Trier laver en 'Galliano'

af Mette Marie Lei 19/05/2011
Den danske instruktør kommer med chokerende udtalelser i Cannes ...

Under pressemødet omkring sin nye film, Melancholia, som blandt andre tæller Hollywood-stjernerne Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg og Kiefer Sutherland på rollelisten, lavede den danske instruktør, Lars von Trier, sandt at sige det, som i modebranchen efterhånden må være kendt som 'en Galliano'...

Den kontroversielle instruktør, som har tatoveret bogstaverne 'F', 'U', 'C' og 'K' på knoerne på sin ene hånd, og som aldrig har været bange for at støde nogen eller virke excentrisk, undskylder selv efterfølgende sine udtalelser med, at han bare var i et usædvanligt godt humør.

Ikke desto mindre har udtalelser som, at han sympatiserer med Hitler og godt kan forstå ham, samt at han erklærer, at han selv er nazist, ikke vakt specielt godt humør i resten af Cannes under den årlige filmfestival, som lige nu løber af stablen.

Festivalledelsen var ikke sen til at udsende en pressemeddelelse, hvor man tager skarp afstand fra Triers udtalelser, og efterfølgende udsendte producer Meta Louise Foldager på vegne af Lars von Trier en pressemeddelelse med en undskyldning fra Trier.
Her gives der udtryk for, at Lars von Trier beklager, hvis han har såret nogen og samtidig siger, at han ikke er antisemit eller nazist.Vi (og Trier selv) har længe ventet på, at én af hans film skulle vinde de gyldne palmer bed Cannes Filmfestival, men det bliver såmænd nok heller ikke i år, at dette går i opfyldelse...Anmelderne herhjemmefra er indtil videre blandede med overvejende positive omkring filmen, som får publikumspremiere d. 26. maj.