Celebrity

Cara Delevingne overvejer at droppe karrieren grundet psoriasis

af Mia Qvist Scheelsbeck 20/08/2013
Cara Delevingne er en af verdens mest kendte modeller lige nu, og hun ser da også ganske fejlfri ud, når hun går ned ad catwalken for de helt store modehuse.

Cara Delevingne er en af verdens mest kendte modeller lige nu, og hun ser da også ganske fejlfri ud, når hun går ned ad catwalken for de helt store modehuse.

Men Cara Delevingne lider af psoriasis, og det kunne ses ved modeugen i Paris i marts, skriver Dailymail.co.uk.

"Det skete kun for mig under modeugerne, og det er jo selvfølgelig den værste tid for mig at gå rundt med sårskorper. Psoriasis er en autoimmun sygdom, og jeg er meget følsom over for den", har modellen udtalt om sygdommen psoriasis, der kan fremprovokeres af stress.

Psoriasis er en arvelig sygdom, der kan vise sig over hele kroppen som kløende udslæt eller tør hud. I de fleste tilfælde kan psoriasis ikke kureres - kun holdes nede.

Fik hjælp fra Kate Moss
Supermodellens sår blev allerede spottet i februar under Versace-showet ved modeugen i Milano, men her gik de fleste ud fra, at det var ar.


Cara under modeugen i februar. Psoriasis sårene ses på hendes underben - dog forsøgt dækket af makeup.

Efterfølgende skrev Cara Delevingne dog på Twitter: 'Gå væk psoriasis, du er ikke sjov'.

Kate Moss har forsøgt at hjælpe den unge model, da model-veteranen spottede de tydelige psoriasis sår, ved at sende hende til lægen.

Cara Delevingne gik catwalk for et dansk mærke. Se hvilket her

Genovervejer sin karriere
Alligevel får sygdommen den unge model til at genoverveje sine karrieremuligheder, så hun i højere grad kan passe på sin hud.
"Jeg vil gerne lave musik. Jeg vil gerne spille skuespil, og jeg vil gerne synge. Jeg vil lave noget, der ikke får min hud til at slå ud"
, forklarer Cara Delevingne ifølge Dailymail.co.uk.

Alligevel får sygdommen den unge model til at genoverveje sine karrieremuligheder, så hun i højere grad kan passe på sin hud, forklarer Cara Delevingne ifølge Dailymail.co.uk.Hun har allerede haft en mindre rolle i filmen Anna Karenina, og hun har angiveligt også været til audition på en rolle i den kommende filmudgave af 'Fifty Shades of Grey'.

Cara Delevingne er bestemt ikke den første kendis, som slås med psoriasis. Kim Kardashian har psoriasis, og det menes også, at Britney Spears lider af psoriasis, da hun er blevet spottet med sårskorper på benene.