Kultur

Anne Hathaway

af Iben Albinus /Foto Craig McDean for Lancôme 19/05/2009
Anne Hathaway er aktuel på dvd med filmen Rachel Getting Married og i biografen med Bridewars. ELLE har mødt den åbenhjertige Oscarnominerede amerikanske skuespiller, der kom på sladderbladenes A-liste, da hendes jetset-kæreste blev sigtet for bedrageri.

Kun 18 år (og med få års skuespilundervisning i bagagen) fik Anne Hathaway sit store gennembrud med filmen Prinsesse eller ej. Her spiller hun hovedrollen som skolepigen Mia, der viser sig at være prinsesse og arving til et velhavende kongerige. Siden har hun fået den ene mere eftertragtede rolle efter den anden, blandt andre som Andrea i Djævlen går i Prada og som ikonet Jane Austen i filmen om hendes unge år Becoming Jane.
Men først nu med rollen som eks-narkomanen Kym i Rachel Getting Married, har Anne Hathaway for alvor fået credit for at vove en mere kompliceret dramatisk rolle.
"Der var en eller anden forleden, der kaldte mig America's sweetheart, og spurgte, om jeg havde taget denne her rolle for at lave om på mit image. Men hør lige her: Jeg går altså ikke og præsenterer mig og siger 'Hej, jeg er America's Sweetheart'," siger hun.
"Jeg ser på mig selv som en ung skuespiller, der har brug for at lære en helt masse, og da jeg læste manuskriptet til Rachel Getting Married tænkte jeg 'Wow, hvordan kan jeg spille denne her rolle.' Jeg tænkte ikke på, hvad den kunne gøre for min karriere. Jeg tænkte bare på, hvordan jeg kan spille denne her smukke, komplekse, hudløst ærlige karakter og gøre mit allerbedste og mere til for at få det til at lykkes."
I Rachel Getting Married er Kym en tidligere model, der er på afvænning for kokainmisbrug. Hun er på én gang familiens kæledægge og sorte får - og hen ad vejen som hendes tragiske fortid afsløres, finder vi ud af hvorfor. Da hun kommer hjem en weekend for at deltage i søsteren Rachels bryllup, rippes der op i alle familiens fortrængte følelser.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Turde ikke være sig selv
"Jeg har altid været så bange for, at folk ikke skulle kunne lide mig, eller for at de skulle dømme mig negativt. Jeg turde ikke vise, hvem jeg var. Så jeg prøvede på en måde at begrænse mig selv ved at beslutte mig for, at jeg kun ville vise det, jeg syntes, var min gode sider. Og så sikrede jeg mig, at man ikke så noget som helst andet. Men jeg kunne ikke tackle det ..." Hun afbryder sig selv:
"Men det ændrede sig, da jeg mødte Jonathan," siger hun om Rachel Getting Marrieds instruktør.
"Pludselig havde jeg ikke længere lyst til at optræde som en anden. Over for ham turde jeg være den, jeg er. Jeg havde bare lyst til at vise ham alt, hvad jeg havde i mig, måske endda virke dum og lave fejl og sige mine replikker forkert. Fordi jeg opdagede, at det handlede om at få folk til at forstå Kym som karakter," siger Anne Hathaway, og det er ikke kun i forhold til Kym, at hun har lært den lektie.
"Det har altid været min helt store drøm at blive skuespiller, og jeg troede, at jeg ville være nødt til at være på en bestemt måde, hvis det skulle lykkes."

Ekskæresten var en svindler
I 2008 blev Anne Hathaways forlovede gennem fire år, den italienske jetsetter og boligentreprenør, finansspekulant Rafaello Follieri, sigtet for bedrag i millionklassen, og hun flygtede fra chokket og sladderpressen.
Da ELLE møder Anne Hathaway har ekskæresten endnu ikke fået sin fængselsdom på fire og et halvt år, men hun har valgt at forlade ham. Bl.a. finansierede han sin luksuriøse livsstil og deres overdådige romantiske ferier på hans yacht ved at svindle.
"Jeg er meget gladere nu. Grundlæggende er jeg et meget lykkeligere menneske. Jeg er blevet meget bedre til at stå ved, hvem jeg er."
Skandalen betød, at Anna Hathaway måtte aflevere alle de dyre diamanter og juveler, hun havde fået af Follieri, og der er i det hele taget ikke meget glamour over den Anne Hathaway, der møder ELLE iført gladiatorsandaler, sorte shorts og en beige Marc Jacobs-sommertop.

Blev bidt af en gal Prada-djævel
"Jeg har aldrig været voldsomt modeinteresseret, men jeg må indrømme, at jeg blev bidt af en gal Prada-djævel, da jeg spillede Andy og fik lov til at gå i alt det fantastiske tøj. Jeg elsker også at gå til modeshows og alle de glamourøse events, jeg bliver inviteret til. Jeg elsker at få adgang til at det skønne tøj. Men jeg siger også tit nej tak, for jeg synes let, det kommer til at virke som om, man promoverer sig selv, og det har jeg ikke lyst til. Berømmelse kan være lidt for vanedannende. Og det er vigtigt for mig, at jeg holder benene på jorden."

Becoming Jane (2007)
"Jeg har svært ved at tale om min rolle som Jane Austen, for jeg synes, jeg kom til at overspille den lidt. Jeg er utroligt stolt af filmen, men jeg føler, jeg kunne have gjort det bedre."

Bride Wars (2009)
"Jeg har aldrig været sådan en 'girlie' pige, men jeg syntes, det kunne være sjovt at prøve at spille én, så derfor sagde jeg ja til Bride Wars."

Rachel Getting Married (2008)
"Kym er den mest komplekse karakter, jeg nogensinde har spillet. Hun har en - pardon my French - fucking symfoni af et følelsesmæssigt repertoire. Det var en udfordring."

Anne Jacqueline Hathaway blev født den 12. november 1982 i Brooklyn, New York, som andet barn af tre i en tæt knyttet kernefamilie, hvor faren Gerard Hathaway er advokat og moren Kate McCauley er skuespiller.

Læs hele interviewet i magasinet som er på gaden nu.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-04-03/jacquemus-evt-med-buksen-til.jpg

Jakke, Jacquemus, 4.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/jacquemus.png

Jeans, Jacquemus, 3.170 kr.

Køb her
/2023-04-03/prada-option-i-sort-og-hvid.png

Hæle, Prada, 6.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/trine-tuxen2.png

Øreringe, Trine Tuxen, 1.200 kr.

Køb her
/2023-04-03/antipast-hos-another-nue.png

Sokker, Antipast hos Another Nue, 330 kr.

Køb her
/2023-04-03/anthurium.png

Blomster, Blomster Bjarne, 128 kr.

Køb her
/2023-04-03/skall.png

Cardigan, Skall Studio, 2.900 kr.

Køb her
/2023-04-03/masterpiece-2-in-1-lash-wow-aben-002.png

Masterpiece 2 in 1 Lash Wow Mascara, Max Factor hos Matas, 150 kr.

Køb her
/2023-04-03/marni-2_0.jpg

Taske, Marni, 4.100 kr.

Køb her
/2023-04-03/macfy23_lockedkiss_lipcolour_doyenne_open_3000x3000.png

Locked Kiss Ink 24HR Lipcolour Doyenne, Mac hos Zalando, 270 kr.

Køb her
/2023-04-03/louise-roe-hos-bahne.png

Champagne glas, Louise Roe hos Bahne, 600 kr.

Køb her
/2023-04-03/aiayu.jpg

Skjorte, Aiayu, 1.300 kr.

Køb her
/2023-04-03/flatlist.png

Solbriller, Flatlist, 1.600 kr.

Køb her
/2023-04-03/honey_300122_06311.png

Cleanser, Honey, 280 kr.

Køb her
/2023-04-03/sea-home.png

Pude, Sea home, 1.280 kr.

Køb her