Foto: Privat
Mors dag 2020

Anna Reinholdt: "Jeg brugte lige nogle minutter alene og kiggede på graviditetstesten igen"

af Nikita Hoffmann Andersen 7/05/2020
Søndag den 10. maj 2020 er det mors dag. I den anledning har vi spurgt nogle cool mødre, hvad dagen betyder for dem, og hvor de befinder sig i morrollen. Mød Anna Reinholdt, der er gravid med sit første barn.

Hvad betyder mors dag for dig? Og er den anderledes i år, hvor du er gravid?

I mit barndomshjem giver vi min mor blomster og fortæller hende en ekstra gang, at vi elsker hende, men for at være ærlig kunne det lige så godt være hvilken som helst anden dag. Jeg havde egentlig ikke skænket det en tanke, før jeg modtog denne mail omkring interviewet, og så gik det op for mig, at jeg faktisk skal være nogens mor, og det er så vild en følelse, at jeg ikke kan lade være med at smile og faktisk blive lidt rørt. Det er et mirakel at få børn og så sejt, at vi kan bære barnet i 9 måneder inde i maven – det er da klart noget, der er værd at fejre!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvordan fandt du ud af, du var gravid?

Jeg har ikke været på prævention i cirka 3 år, og det har fungeret rigtig fint for os. Da jeg var gået 5 dage over tid, var jeg slet ikke i tvivl om, at jeg var gravid. Jeg blev ved med at udskyde graviditetstesten, fordi jeg tænkte: ”hvornår er en god dag at finde ud af at man er gravid?”…. Det var ret fjollet, fordi Carl, min kæreste, godt vidste, at jeg var gået over tid og, ligesom jeg, var han meget nysgerrig på, hvad testen ville sige. Torsdag morgen tog jeg mig sammen og gik ud og tog en test, og efter få sekunder viste den positiv. Da jeg gik ind i sengen til Carl og fortalte det, troede han først, at jeg drillede ham, for det kunne jeg sagtens finde på, men da jeg viste ham testen, vidste han, at det var for real. Det var den mest surrealistiske oplevelse, og jeg kunne nærmest ikke kigge ham i øjnene, fordi jeg havde det så vildt i min krop. Vi snakkede ikke rigtig mere om det den dag, fordi vi begge lige skulle lade det lande i kroppen. Dagen efter satte vi os i sofaen og kiggede hinanden i øjnene. Vi endte med begge at grine, og jeg kan huske Carl sagde ”nå, men så skal vi jo være forældre”. Vi talte måneder på fingrene og fandt ud af, at baby ville ankomme til november – det havde vi det så vildt over.

Du har fortalt på Insta, at din graviditet ikke var planlagt. Hvordan reagerede du, da det gik op for dig, at du var gravid?

Jeg havde på fornemmelsen, at jeg var gravid, inden jeg tog testen, men da jeg så stod med den positive graviditetstest var jeg helt ”whaaat”…. Der rasede både en følelse af lykke og nervøsitet igennem min krop. Jeg brugte lige nogle minutter alene på badeværelset, kiggede igen og igen på testen og mærkede efter, hvordan jeg virkelige havde det nede i maven. Jeg har altid gerne ville have børn i en forholdsvis ung alder, og jeg har aldrig tvivlet på Carl og mig. Der gik lige nogle dage, indtil det virkelig var landet i kroppen, nu kan vi ikke få armene ned, og glæder os bare så meget til at møde den lille.

Foto: Privat

Hvordan har din graviditet været indtil videre?

Fra uge 6-12 havde jeg rimelig meget kvalme og ingen appetit overhovedet, jeg sov også gerne fra kl. 20:00-07:00 og følte mig stadig træt derefter. Vi havde store madproblemer herhjemme. Når jeg troede, jeg havde lyst til noget, løb Carl ud for at købe det, og når jeg så fik maden, fik jeg det så dårligt. Carl endte med at spise de fleste måltider alene, imens jeg lå i sengen og havde lidt ondt af mig selv. Da kvalmen pludseligt stoppede fra den ene dag til den anden, fik jeg mit overskud tilbage, og jeg har siden haft det rigtig dejligt i min krop. Jeg nyder at se maven vokse og følge den vilde udvikling!

Hvilke forestillinger gør du dig om at blive mor?

Jeg prøver ikke at gøre mig for mange forestillinger, men i stedet være tilstede i nuet og dér, hvor jeg er lige nu. Lige nu ønsker jeg at passe så godt på min krop og barnet som overhovedet muligt. Jeg prøver at spise varieret, tage mine kosttilskud og få bevæget mig dagligt. Jeg ønsker også at være en god kæreste og dele de oplevelser, jeg har med graviditeten, da Carl jo ikke mærker det på egen krop. Når barnet kommer, ønsker jeg at give det så meget kærlighed som overhovedet muligt, men jeg er sikker på, at vi kommer til at klare det så fint og så godt, som vi overhovedet kan. Vi har nogle gode rutiner og er meget tæt knyttet. Jeg glæder mig til at se Carl blive far og er slet ikke i tvivl om, at han bliver den mest omsorgsfulde, sjove og kærlige far.

Er der nogen ting, du ved, du vil/ikke vil ift. både fødslen og din måde at være mor på?

Som jeg har det lige nu, ønsker jeg en så naturlig fødsel som overhovedet muligt. Jeg har enormt meget tillid til min krop og glæder mig til at opleve en fødsel. Jeg ønsker, at mit barn skal vokse op forholdsvis frit, naturligt og så jordnært som muligt. Den første tid ønsker jeg, at vi tager dag for dag og mærker efter, hvad vi har behov for. Vi er begge store familiemennesker, og jeg kunne forestille mig, at jeg ønsker vores familier skal se vores barn så hurtigt som muligt.

Vil du give en sej mor en gave på mors dag? I galleriet herunder kan du se Annas mors dag-favoritter:

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her