Foto: PR/SoHo House Austin
Kultur

9 storby-hoteller, vi drømmer om at besøge

Af Rose Maria Boelsmand 7/04/2022
Efter et par år med drømme om naturen, landet, skoven og havet trækker storbyerne igen i os med deres endeløse inspiration, æstetik og forkælelsesmuligheder. Her er ni gode hoteller i de byer, vi godt gad opleve lige nu.

Villa Dagmar, Stockholm

Stockholm bliver tit overset til fordel for byer med mildere klima, men det er en skam. Vores svenske nabo har nemlig en af Europas mest eventyrlige hovedstæder, der bestemt er et besøg værd, uanset om man er til ‘fika’ i vintermørket eller uendelige sommeraftener med skaldyr på gadecaféer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Foto: PR

I maj 2021 åbnede et nyt boutiquehotel, Villa Dagmar, i det charmerende kvarter Östermalm, og stedet er skabt til gæster, der vil bo et sted, hvor personlighed, kunst, kultur og historie er arbejdet ind i hver eneste detalje.

Villa Dagmar er opkaldt efter Dagmar Bergsten, der i begyndelsen af 1900-tallet var en moderne og nysgerrig pioner med passion for kultur, kunstrejser og kuriosa. Hun var inspireret af stærke kvindeskikkelser som Gertrude Stein, Hilma af Klint og Kiki de Montparnasse.

Foto: PR
Fotos: PR

Værelserne er holdt i beige, hvide og grå nuancer og et miks af rå og bløde teksturer, i den hyggelige gårdhave kan gæsterne spise morgenmad eller drikke cocktails, restauranten byder på middelhavsmad og nordiske klassikere, der er en trænings- og spaafdeling og en koncept- og blomsterbutik, der sælger friske blomster, udvalgte coffee table-bøger, duftlys, beauty-produkter fra det hypede svenske beauty brand Mantle og meget mere.

Og, måske, bedst af alt: På Villa Dagmar er du kun få skridt fra Stockholms creme de la creme: fra Totême-butikken til den evigt muntre Restaurant Riché og den lækre interiørbutik Nordiska Galleriet.

Ca'di Dio, Venedig

Venedig er meget mere end klichébetonede gondoler og milliarder af duer på en menneskespækket Markusplads. Venedig er et elegant og majestætisk historisk hjerte for kunst og kultur, der stadig hyldes den dag i dag med den årlige Biennale. I et gammelt palads fra 1700-tallet i den flydende by, lige ved indgangen til Arsenale-kvarteret, der huser kunst-biennalen, finder du et af de mest stilfulde og noble ‘heller’ i byen af vand.

Foto: PR

Ca’di Dio er et boutiquehotel, der forener Venedigs historie med en moderne fornemmelse for luksus, hvor moderne italiensk design står side om side med antikke Murano-glaslamper og badeværelser skåret ud i lokal venetiansk marmor. Nogle værelser har udsigt til gårdhaven, hvor magnolie- og mimosatræer sender bløde dufte ind ad de åbne vinduer, mens andre værelser kigger ud over Venedigs lagune med evigt forbipasserende gondoler.

Foto: PR

Matild Palace, Budapest

Den ungarske hovedstad har en fascinerende historie under både romersk, osmansk og habsburgsk-imperialt herredømme og fremstår i dag som en mangfoldig by med overvejende gotiske og barokke bygninger og huse i renæssancestil.

Fotos: PR

Det arkitektoniske udtryk er reguleret efter Unescos verdensarvsliste, og i en af de bevaringsværdige bygninger fra Belle Epoque-tiden findes det nyrenoverede hotel Matild Palace, der, som navnet antyder, er af noget nær royal standard.

Paladset blev opført af Hendes Kejserlige Højhed Maria Klotilde af Sachsen-Coburg og Gotha som byresidens, og man får bestemt fornemmelsen af at bo kejserligt på Matild Palace, hvis værelser er indrettet moderne og raffineret med detaljer i guld og marmor og med en spektakulær udsigt over Donau, der danner den flydende grænse mellem bydelene Buda og Pest.

Foto: PR

Ud over den historiske arkitektur er Budapest kendt for sine termiske bade, der gør byen til et oplagt retræte for velvære. Desuden er Budapests gourmet-scene på himmelfart, og fine dining-entusiaster vil vide, at de syv Michelin-restauranter, byen tæller, prismæssigt er meget nemmere at komme i nærheden af end det, vi er vant til herhjemme. Og er man klar på en lille en efter sine kulinariske udskejelser, er Budapests natteliv berømt og berygtet.

The Vera Hotel, Tel Aviv

The Vera er et helt nyt boutiquehotel i Neve Tzedek-kvarteret, der er kendt for at være et hotspot for kunst og kultur. Alt på hotellet er skræddersyet af lokale telavianere, fra sæben og duftene på værelserne til lokale israelske vine på menukortet.

Foto: PR

Boutique-hotellets mantra er at fremhæve den lokale naturarv og at støtte lokale håndværkere, og de går efter at blive det mest miljøbevidste hotel i Israel. Derfor er alle materialer genanvendelige, der er tænkt nøje over affaldssortering, produkterne er lokale og økologiske, airconditioningen er energibesparende, isoleringen er økologisk, og alle frugter og grøntsager, der bruges i køkkenet, kommer fra Israel.

Foto: PR

Ud over de ‘usynlige’ gode tiltag er der også andre grunde til at tjekke ind på The Vera, hvis turen går til Tel Aviv. Værelserne er minimalistisk chikt indrettet i en stil, der er som taget ud af et Kinfolk-magasin: pudsede betonvægge, matsorte armaturer, fritstående, ovale badekar, detaljer i råt, lyst træ og mursten og tekstiler i hør og linned.

På toppen af hotellet finder du en tagterrasse med vue ud over byens tage, en stille oase, der er perfekt til cocktails, afsides fra byens larm, ligesom der er plads til private yoga- og pilates-sessioner med håndplukkede, lokale instruktører eller en spa- eller massagebehandling på toppen af byen med skræddersyede lokale og økologiske produkter.

Artist Residence, Bristol

I en gammel støvlefabrik i det kreative St Pauls-kvarter i Bristol ligger Artist Residence. Ideen til Artist Residence opstod, da medstifteren Justin droppede ud af sin universitetsuddannelse for at hjælpe til med familiens B&B.

Foto: PR
Artist Residence, Bristol

Han blev fanget af hospitality-ånden og satte sig for at forbedre familieforetagendet med et minimalt budget. Han oprettede en annonce, hvor han ledte efter kunstnere, der ville hjælpe med at dekorere værelserne mod kost og logi på stedet. Og sådan blev konceptet skabt, og i dag findes de kreative kunstnerhjem også i London, Oxfordshire og Cornwall.

Foto: PR

Det georgianske byhus i Bristol består af 11 unikke værelser, alle indrettet af hver deres kunstner og med navne som ‘Kosteskabet’, ‘Skotøjsæsken’, ‘Støvlerummet’, ‘Arbejdsværelset’ og ‘Fabrikken’, fordi stedet engang var en støvlefabrik.

I stueplan finder du en afslappet oase, der er åben hele dagen og serverer morgenmad og drinks, og som er det perfekte drop-in-sted, efter at man har været ude og opleve alt det, Bristol har at byde på; fra kunst (Watershed Arthouse, Bristol Museum and Art Gallery og Martin Parr Foundation) til kultur (Ashton Court Estate, Clifton Observatory og Royal West of England Academy).

Soho House, Austin Texas

Soho House behøver efterhånden ingen introduktion. Det medlemsbaserede ‘home-away-from-home’ med residenser overalt i verden; fra London til Berlin, Istanbul og Hongkong, har netop åbnet sit 33. hus i Austin, Texas.

Foto: PR

Og der vil du gerne bo en nat! Hvorfor? Fordi der for det første er meget mere at komme efter i USA end New York City og Los Angeles. Dernæst fordi Austin er en overset storby, snedigt beliggende i et klima, der er hundredefold bedre end det danske med solgaranti og blå himmel stort set hele året. Du er omgivet af nationalparker med vandfald og flodudspring, man kan bade i, og naturomgivelser, der kalder på at blive udforsket til fods.

Foto: PR

Og når du så er mættet af indtryk, fra natur til moderne skylines og listige lokale bungalow-barer med hjemmebryg, kan du trække dig tilbage til Soho Houses rooftop-pool, der som alt andet på Soho House bare spiller; fra indretning til maden, der serveres on-the-side, til servicen, der ikke er til at sætte en finger på. Og du er sikker på, at det aldrig er overfyldt. Som altid er poolområdet nemlig kun for hotellets gæster.

Gleneagles Townhouse, Edinburgh

Hvis du har set det, der skal ses i London, men stadig godt kan lide ’viben’, så kig 530 km mod nord. Edinburgh er som en miniversion af London og om muligt endnu mere interessant. Den er som taget ud af en middelalderlig filmkulisse med sin dramatiske 1500-tals fæstning svævende på Castle Rock over byen, og der er meget mere i samme historiske ånd at komme efter.

Desuden ligger byen på tærsklen til det skotske højland, der kalder på en tur i jeep til de gamle slotte og herregårde, der hver har deres bud på den bedste skotske single malt whisky.

Foto: PR

Tilbage i byen finder du det helt nye Gleneagles Townhouse, der forener den edinburghske historiske charme med en centralt beliggende, nøje udvalgt boutiquehoteloplevelse, restaurant, rooftop-bar og ’members only’-club.

Hele hotellet, fra reception til værelser og restaurant, er indrettet i luksuriøs britisk empire-stil, hvor man snildt kunne forestille sig The Crawleys fra 'Downton Abbey' slå sig ned i fuldt Charleston-ensemble. Det ville være det eneste, der manglede for at gøre oplevelsen komplet autentisk.

The Woodward, Geneve

På kanten til den smukke Genevesø ligger The Woodward; et luksushotel, der udgør den perfekte delikate overgang mellem en aktiv skiferie og hverdagslivet derhjemme.

Du tjekker ind i en arkitektonisk perle fra 1901, hvor bygningens historisk smukke ydre netop er blevet renoveret. The Woodward lægger bl.a. vægge den plantefokuserede restaurant Le Jardiner, hvor du med rette kan balancere skiferiediæten, du måske netop kommer fra, med haute cuisine i særklasse, og i den tilknyttede Guerlain-spa kan du få masseret de ømme lægge.

Foto: PR

Uanset om du tjekker ind som et forkælende overgangsritual efter din skiferie, eller du er i Geneve på weekend for at opleve, hvordan sublim shopping, mad og kultur går op i en højere enhed a la Suisse, er det nyrenoverede hotel på søbredden en oase af velvære.

Foto: PR

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her