Kultur

6 queer-podcasts du skal lytte til

af redaktionen 2/08/2022
Queer-miljøet har været både direkte og indirekte beskrevet gennem kulturhistorien. Fra Virginia Woolfs ‘Orlando’ til HBO-serien ‘Pose’. Men også på lyd kan du opleve kulturen tæt på.

Queer-miljøet har været både direkte og indirekte beskrevet gennem kulturhistorien. Fra Virginia Woolfs ‘Orlando’ til HBO-serien ‘Pose’.

Vi har her udvalgt seks forskellige podcasts, du kan lytte til, hvis du vil uddanne dig selv - og underholdes med færre stereotyper, end du plejer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

'One From the Vaults'
Transhistorie er nok det mest oversete og underbelyste emne i queerhistorien. Det er værd at huske på, at transkønnede selv i Danmark blev diagnosticeret som psykisk syge helt frem til 2017. Derfor er det naturligvis mere end velkomment – og på tide – at vi lærer mere om transpersoners liv, vilkår og historie. I den amerikanske podcast ’One From the Vaults’ fokuserer vært Morgan M. Page i hvert afsnit på en af historiens transpersoner. Fra poeten George Marasco til Marsha P. Johnson og Sylvia Rivera, to transkvinder, som blev kendt for de såkaldte Stonewall-optøjer i 1969, hvor queermiljøet i New York for første gang kæmpede imod de mange systematiske nedlukninger af homobarer i USA.

Lyt til 'One From the Vaults' på Apple Podcasts her.

'Vild med Svans'
Alt kommer bordet i denne ærlige podcast, hvor værterne og vennerne Aleksander og Josias vender alt det, der fylder hos særligt homoseksuelle mænd, men også generelt hos queer- og LGBTQIA-personer. Derfor bliver der både snakket om emner som krop, behåring og familie, mens også analsex, kærlighed og dating kommer under luppen. Dermed skaber de to et rum i mediebilledet for danske queer-personer, som der ellers ikke har været meget af, inden de kom til.

Lyt til 'Vild med Svans' på Spotify her.

'To L And Back'
Hører du til dem, der har set ’The L Word’ om en gruppe lesbiskes liv i Los Angeles’ overklasse igen og igen, vil du elske denne podcast. Her nørder værterne Riese Bernard og Carly Usdin om den ikoniske serie, som for første gang havde lesbiske karakterer i alle hovedrollerne, og som havde alt fra utroskab og stofmisbrug til selvmord og transition blandt temaerne.

Lyt til 'To L And Back' på Apple Podcasts her.

'My Non-binary Life'
Personer, som hverken identificerer sig som mænd eller kvinder, kaldes nonbinære. BBC-podcasten ’My Non-Binary Life’ giver et unikt indblik i de dilemmaer og fordomme, som nonbinære møder i deres liv. For hvornår ved man, at man er nonbinær? Hvordan forklarer man det til sine omgivelser? Skal man kaldes hen, h*n eller måske pronominerne de/dem? Og kan man være nonbinær, selv om man beholder sit navn? Værterne Caitlin, Benedict og Amrou Al-Kadhi stiller de svære spørgsmål og gør alle os andre klogere på livet som nonbinær.

Lyt til 'My Non-binary Life' på Spotify her.

'Food 4 Thot'
Lidt ligesom den danske 'Vild med Svans', er der i den amerikanske 'Food 4 Thot' (Thot står for That How Over There.red) heller ingen emenr, der for store, små eller personlige til at blive taget op. Udgangspunktet er en samtale mellem de fire, multikulturelle queer-mænd Denne Michele Norris, Joseph Osmundson, Tommy Pico og Fran Tirado, der alle arbejder med at skrive. Samtalerne kan være alt fra indsigtsfulde og rørende til højtråbende og hysterisk sjove.

Lyt til 'Food 4 Thot' på Spotify her.

'LGBTQ&A'
Kom helt tæt på nogle af verdens mest kendte LGBTQ+ personer i podcasten 'LGBTQ&A', når den prisvindende journalist Jeffery Masters interviewer personligheder som blandt andre skuespiller Laverne Cox, skuespiller og sanger Janelle Monae og komiker Margaret Cho om alt fra kærlighed og om at springe ud til transrettigheder og historiske queer-øjeblikke.

Lyt til 'LGBTQ&A' på Spotify her.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her