Foto: All Over Press
Liste

10 ting vi efterlod i 90’erne

af Nikita Hoffmann Andersen 22/08/2018
90’erne er long gone – og selv om der er flere ting fra Spice Girls-dagene, som vi i dag låner i vores garderober, så er der også ting fra 90’erne, der bare ikke går i dag. Se listen over de 10 ting, der blev i 90’erne – nogle af dem savner vi endda lidt….

90’erne var en simpel tid. Vi sad ikke limet til vores smartphones, og megahøjtaljede jeans var smarte. Til gengæld fandtes der ingen GPS’er eller Facebook… Vi ser på, hvilke 10 ting, der blev efterladt i 90’erne.

  • Ikke at bekræfte planer.

Hvis du lavede en aftale for 20 år siden, så havde du altså en aftale. I dag følges den ofte op af en: ”Hey, har vi stadig en aftale”-sms på dagen. Men en aftale er jo en aftale, og det var altså bare nemmere dengang, hvor sikkerheden for ikke at blive brændt af ikke eksisterede.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  • Ikke at give udtryk for forsinkelse

Når hjemmets fastnettelfon var forladt, gjaldt det om at være punktlig. I samme båd som listens nummer 1, så var der ikke noget, der hed lige at sende en besked om forsinkelse. De der: ”Hey, mødte lige min venindes hund på gaden, som bed hul i min helt nye nederdel, så måtte lige hjem og skifte. Er 30 min. forsinket”-sms’er fandtes bare ikke, og derfor stræbte man altid efter at komme til tiden.

  • Muligheden for at følge folk hele vejen til gaten i lufthavnen

Hvis du ikke er gammel nok til at huske de tidlige 90’ere, så har du sikkert set den her på film. Store kærligheds- og afskedsscener i lufthavnsgates (hvem husker for eksempel ikke da Ross stod i gaten i den forkerte lufthavn for at stoppe Rachel fra at tage til Paris?). Før lufthavnssikkerheden blev, som den er i dag, var der nemlig frit adgang i lufthvanen, selv om du ikke var passager. Den går nok ikke i dag.

  • At huske telefonnumre.

I 90’erne måtte du enten huske telefonnumre i hovedet eller skrive dem ned i en kontaktbog. I dag er det sjældent, at nogen kan hinandens numre, måske der endda er lidt 'stalker-vibes' over det?

  • At møde uanmeldt op ved en vens hus.

I 90’erne var det totalt normalt at troppe op ved venners hus, og høre om de var klar på at hænge ud. I dag er det meget normalt lige at lave planer inden, man banker på døren. Men igen skal vi huske på, at SMS, Messenger og Snapchat bare ikke fandtes.

Læs også: 90'ernes supermodeller genforenes i kortfilm.

  • Lyden din computer sagde, når den skulle på internettet.

Måske du husker denne fra computerrummet på din folkeskole? 20 computere, der på en gang skulle tændes og i kontakt med internettet. Det lød noget ala: "Pshhhkkkkkkrrrrkakingkakingkakingtshchchchchchchchcchdingdingding". Dén hører man heldigvis ikke på CBS’ læsesal i dag.

  • At spole film tilbage

Klar en af de punkter, vi ikke savner fra 90’erne. Hvem husker ikke hvordan, man skulle spole VHS-båndet tilbage, når man havde færdiggjort en film? Og Guds nåde trøste den, der ikke gjorde det – vi mener endda, det kostede bøder i Blockbuster?

  • Rygning på restauranter...

... Og i storcentre, og i fly osv… Heldigvis er tilladelsen til rygning alle vegne en del af fortiden, og du kan trygt tage din nye silkekjole på, på restaurant. Hvis middagen ender på en af byens bodegaer, så er du dog tilbage i røgens skær fra 90’erne.

  • At bruge et fysisk kort

Det er svært at forstå, men i 90’erne var der ikke noget, der hed en GPS. Hvis du skulle navigere fra A til B, uden at kende vejen, så var det frem med et fysisk kort og pegefingeren. Herfra skal lyde en stor tak, til den person, der opfandt GPS’en og skilte os af med fysiske kort.

  • At leje en film

Tilbage til Blockbusters kronede dage – i 90’erne skulle du rent faktisk bevæge dig ned på gaden og stå sammen med alle de andre joggingbukser og vælge en film. I dag smider du dig på sofaen og scroller dine mange streamingtjenester igennem. Endnu et punkt vi ikke savner fra Beverly Hills-dagene.

Vi ved ikke med dig, men vi kan næsten ikke sige 90’er uden at sige Friends. Hvis du, ligesom os, er kommet i humør til flere 90’er vibes, så scroll løs i galleriet og se 9 trends fra Friends, der er populære igen.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her