Foto: A Table Story
Inspiration

A Table Story co-founder Trine Kjær: "Sådan dækker du det perfekte efterårsbord"

af Katrine Fromberg Kiehn 14/10/2019
Vil du imponere dine gæster med den smukkeste efterårsborddækning, så læs med her. ELLE Decoration har fået A Table Story co-founder Trine Kjærs bedste tip til den perfekte borddækning og til, hvordan du giver borddækningen et strejf af efterårsfornemmelse.

De kolde temperaturer og de mørke aftener giver anledning til at rykke tættere sammen og invitere dem du holder af på hyggelige middage – naturligvis med et smukt dækket bord. Men hvad er et must, når det kommer til borddækning, og hvad trender i øjeblikket? ELLE Decoration har spurgt Trine Kjær til råds, da hun som medstifter af serviceudlejningsforetagendet A Table Story om nogen har fingeren på pulsen og helt styr på Emma Gad, når det kommer til borddækning.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvad er et must, når man vil skabe den perfekte borddækning?

- Den perfekte borddækning er altid individuel, men vi vil altid slå et slag for at prioritere de gode kvalitets produkter på bordet. Vælger du med omhu, vil det også skinne igennem hos dine gæster, som du ønsker at skabe en helt særlig stemning for. Tænk gerne i et godt sammenspil mellem toner og om du ønsker kontraster mellem matte og blanke overflade eller en ensartethed i udtrykket for de produkter du dækker op med ved hver kuvert.

Ser i nogle særlige trends indenfor borddækning i øjeblikket?

- En trend som er stor og som har været det i et par år, er ideen om, at festen ikke må være for pæn. Æstetikken skal virke tilfældig (selvom den naturligvis ikke er det). Det afslappede, hyggelige og jordnære er i fokus, festen kan sagtens foregå i haven, måske i en tipi og maden er meget vel ”shared food” på store rustikke fade. Blomsterne er grøftekantsblomster i løse buketter; Vildt, grønt og vilde farver. Servicen er smukt, mixet keramik, forskellige farvede glas og mat sølvbestik.

En anden trend der er værd lige at fremhæve er en mere funky, modig og vild retning. En opdækning hvor man ikke er bange for at mixe stel og udtryk og understrege stilen med frodige, eksotiske blomster i et kontrastfuldt mix af farver. Et udtryk som instinktivt inviterer glæden frem i dine gæsters øjne og hvor man ofte kan gå på opdagelse i det lækre, velvalgte elementer i blomster og service, som der er er sammensat.

Hvordan kan man skabe en borddækning, der emmer af efterårsstemning?

- Der er nogle tider på året hvor det er nemmere at ramme en stemning, som hører sæsonen til, end andre tider af året. Efteråret er et af disse tidspunkter.

Gyldne og varme toner i et skønt mix i både blomster og service, vil være det sikreste udgangspunkt for et eventyrligt efterårsbord. Tænk i guldbestik, amber elle røgfarvede glas, rå vinterlig keramik, blomsterdekorationer der mixer sand, lys gul, varm guld, orange, bordeaux og dyb brunt i sammenspil med lange høje stearinlys i varme toner.

Hvad er jeres bedste råd til en vellykket borddækning?

- Tag altid udgangspunkt i dig selv så borddækningen bliver personlig, det vil dine gæster kunne mærke. Hvilken stemning kan du godt selv lide at sidde til bords ved og hvilket produkter synes du repræsenterer dig? Sidste råd vil være; Sæt god musik på og NYD opdækningen – det er jo en stor del af din fest.

Nedenfor har vi samlet 10 ting, der bidrager til efterårsstemningen på bordet. Swipe eller klik dig gennem galleriet for at gå på opdagelse...

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her