LRNCE designer marokkanske tæpper, du ikke har set før
Foto: Laurence Leenaert
Interiør

LRNCE designer marokkanske tæpper, du ikke har set før

af Katrine Damgaard 22/08/2018
De populære marokkanske tæpper med sort-hvidt mønster har fået en konkurrent, der giver dig mulighed for at indrette med noget, de andre ikke har - uden at gå på kompromis med hverken Insta-venlighed eller hyggelig fodvarme. ELLE Decoration har mødt Laurence Leenaert, der står bag brandet LRNCE.
Du kender dem til hudløshed. De lyse tæpper med det spinkle rombemønster og tætte frynser, der er hyggelige at begrave tæerne i. Bloggertæppet har længe har gjort sig til på Instagram i smukt selskab med bløde cashmere-sweatre, blomstrede strømper og den cremede cappuccino i klassisk porcelæn holdt af en hånd med perfekt lakerede negle.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

De marokkanske tæpper er i både farve, mønster og materiale nemme at holde af, men uanset hvordan vi vender og drejer det, kommer de nok aldrig til at give dig følelsen af at have fundet noget unikt, der for alvor afspejler din personlige stil. Heldigvis er der gode nyheder, hvis du er på jagt efter et hyggeligt underlag i stuen og leder efter noget, de andre ikke har. Belgiske Laurence Leenaert designer nemlig marokkanske tæpper, som du ikke har set dem før. Tænk firkanter, streger, prikker og cirkler i brændte farver, rosa og blå på lys baggrund. Tilsat keramik, puder, sandaler og kimonoer skaber Laurence et univers, du øjeblikkeligt bliver draget af og får lyst til at tage med hjem. Læs også: 10 hyggelige fund til din læsekrog ELLE Decoration har talt med den belgiske designer, der har revet sin tilværelse op med rødderne, solgt alle sine ejendele og nu lever for sit design i Marrakesh.
Foto: Laurence Leenaert
Hvad kendetegner dit design? ”Mit design er en kombination af marokkansk håndarbejde og kultur på den ene side og min æstetik på den anden. Jeg er opvokset og har studeret i Belgien, og det påvirker mit arbejde og de ting, jeg skaber. De to sider er klart modsætningsfyldte, men samtidig komplementære.” Hvad giver det dig som designer at arbejde tæt på produktionen i Marrakesh? ”Her er jeg tæt på de dygtige håndarbejdere, som laver mine ting. De har så meget viden, som de er ivrige efter at dele med mig, og det er en gave. Jeg har kontrol over alle de små detaljer, som er afgørende for at skabe gode resultater. Det giver mig energi at være tæt på processen og inspiration til at prøve kræfter med nye ting.”
Foto: Laurence Leenaert
Læs også: 11 vaser med kant og karakter Hvordan er du endt i Marrakesh? ”Da jeg efter studiet tog et internship i Berlin, blev jeg klar over, at jeg var nødt til at lave mit eget brand. Jeg havde rejst i ørkenen med min søster og havde et desperat ønske om at komme tilbage. Jeg elskede at være så langt væk fra ’den virkelige verden’, og jeg var draget af enkelheden i det liv, ørkenen repræsenterede. Så jeg pakkede min symaskine og rejste tilbage til ørkenlandet for at arbejde på mit design i en måneds tid. Da jeg kom hjem igen, indså jeg, at jeg ikke længere kunne bo i Belgien. Jeg havde brug for frihed. Jeg solgte alle mine ejendele, sendte 100 kilo materialer af sted til Marokko i en skibscontainer og forlod mit hjemland permanent. Min oprindelige plan var at bo i ørkenen, men det er ikke realistisk at starte en virksomhed der, så jeg endte i Marrakesh.” Hvad holder du af ved at bo i Marrakesh? ”Jeg elsker livsstilen, menneskerne og kulturen. Solen skinner altid, og der er harmoni i byens farver og den måde, folk klæder sig på. Jeg føler mig hjemme.” Se mere på Instagram og køb dem her.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her