@Millefiori_interior, @Stodeoh, @HelleThygesen
Vintageshopping

Gør dit næste vintagekup på Instagram: Her er profilerne, du skal kende

af Af Katrine Fromberg Kiehn og Katrine Damgaard 6/03/2019
ELLE Decoration har fundet 7 af de bedste profiler, du skal følge på Instagram, hvis du vil gøre et godt vintagefund...

Det vrimler med Murano-lamper, keramikvaser og gamle udstillingsplakater i vores instafeed, ikke mindst fordi en ny generation af vintagebutikker har slået rødder i mediet og bruger vores yndlingsapp som butiksvindue for de fund, de har gjort på markeder og i antikvitetsbutikker rundtomkring i verden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Her har vi samlet vores favoritprofiler, du skal kende for at gøre de gode vintagefund.

@THEVILLACPH

@THEVILLACPH
Claire Anastasia står bag shoppen @Thevillacph, som hun har sat i værk, fordi hun elsker jagten på det per­fekte vintagefund. Hun sælger alt fra stole i fransk flet til pyntede venetianske spejle og italienske Murano-lamper, og når hun spejder efter nye ting til butikken, går hun efter objekter med følelse og sjæl. ”Det er fantastisk at få fingrene i noget helt unikt og lade det genopstå som et personligt element i et nyt hjem. Interiøret, jeg sælger, afspejler min egen stil og er altid noget, jeg selv vil indrette mig med. Jeg elsker kombi­nationen af varme og hårde materialer og kontrasten mellem det moderne og patinerede. Et hjem skal føles hyggeligt – og den følelse søger jeg i mine vintagefund,” fortæller Claire Anastasia, der drømmer om at udvide sit univers med en fysisk butik, så man kan sidde i stolen, inden man snupper den med hjem.

@HELLETHYGESEN

@HELLETHYGESEN
Med billedhuggeren Einar Utzon som oldefar og en far, der drev auktionshuset Kunsthallen i København, lå det nærmest i kortene at Helle Thygesen skulle beskæftige sig med kunst og æstetik. Selvom hun i mange år kæmpede imod og troede, at hun skulle have et arbejdsliv langt væk fra kunsten, indhentede det hende alligevel. Det er vi mange der sætter pris på, for det er en sand fornøjelse at gå på opdagelse efter kunst og vintagefund i Helle Thygesens inspirerende, æstetiske online univers, som da også er nøje gennemtænkt: ”Jeg ønskede at skabe en platform med en særlig stemning og med et udvalg, der reflekterer min hang til kunst og objekter, du ikke lige finder rundt om hjørnet. Det er blevet et meget personligt projekt, og jeg glædes dagligt over at få lov til at beskæftige mig med skønne ting, som får en særlig betydning i mine kunders liv, måske endda i flere generationer,” – Helle Thygesen.

@STODEOH

@STODEOH
@Stodeoh er profilen, hvor mange drømmekøb dukker op, så forbered dig på, at det kan blive en dyr fornøjelse at følge med. Hos @Stodeoh finder du et eksklusivt udvalg af internationalt design, men ikke den slags du ser hvor som helst, tværtimod er det et lidt sjældnere sortiment af møbler fra blandt andet USA Italien, Frankrig og Sverige. Bag profilen står Art Director Håkon Rossing, hvis kærlighed til vintage går langt tilbage: ”Jeg er ikke helt sikker på, hvor interessen for vintage stammer fra, men jeg kan huske, at min farmor altid sagde: “At se muligheder i gamle slidte tinge er en kunst, og godt for vores klode”, og det har jeg taget med mig. Jeg kan også huske min første vintage forelskelse som 18-årig. Det var en gammel Bauhaus-daybed, der var i så ringe stand at min mor nægtede at sidde i den, når hun var på besøg. Men jeg elskede den, fordi den føltes autentisk og uprætentiøs.”

@MILLEFIORI_VINTAGE

@MILLEFIORI_INTERIOR
De to søstre Natasha og Frederikke står bag profilen @Millefiori_interior, der har et skønt udvalg af Murano-lamper og -vaser. ”Vi har en kæmpe fælles kærlighed til vintagefund og særligt gamle, italienske lamper. Når vi rejser og går på loppemarkeder, er vi altid på udkig efter smukke, farverige lamper, vaser og spejle. Vores interesse har resulteret i to samlerhjem fyldt med unikke og skønne fund, og på et tidspunkt besluttede vi, at tiden var inde til at finde nye hjem til nogle af dem. Da opstod idéen til at starte Millefiori på Instagram.”

@RUBYATELIER
Ruby Atelier er ejet af stilikonet Funda Christophersen, som finder og sælger unika-objekter i samarbejde med sin kæreste, Mark Bollinger Weincke, der også står bag webbureauet Ruby Studio. Med en delt passion for ind­retning opstod lysten til at arbejde med det fysiske rum, og ambitionen har fra starten været også at beskæftige sig med indretningsprojekter. Ruby Atelier er dermed med til at skabe en identitet for parrets univers. ”Vi går meget op i at finde de helt rigtige ting og gør en dyd ud af at sætte dem i stand for på den måde at give dem nyt liv. Vores objekter er primært ’mid-century’ og kommer hovedsageligt fra Italien, Frankrig og USA. Vi finder tin­gene overalt i verden og bruger vores voksende netværk af private sælgere,” fortæller Funda om shoppen.

@VINTAGE_CPH

@VINTAGE_CPH
Er du på jagt efter farverige vintageprint eller gamle udstillingsplakater, så er det hos @Vintage_CPH du skal lede. Bag Instagramprofilen og den fysiske butik af samme navn står de to søstre Mille og Rikke. Mille har en baggrund som printdesigner fra Designskolen i København og Rikke har arbejdet som Studio-Director i et internationalt modehus, så søskendeparret er vant til at arbejde professionelt med mønstre og farver, hvilket skinner igennem i deres udvalg. ”Vi forholder os først og fremmest til udtrykket og bruger vores designbaggrund til at sammensætte udstillingsplakater, gamle tryk og originalværker på kryds og tværs, så det fungerer i en moderne æstetik. Jeg tror, vores tilgang til kunst har ramt en nerve fordi den er så ligetil. Vi har talt med mange, der er bange for at gå ind på et galleri, fordi de ikke synes de ved nok om kunst. Vi kigger først på farver og på form, og danner os oftest en mening om værket før vi ved hvem kunstneren er,” fortæller Rikke, der trods den umiddelbare tilgang ikke kan sige sig helt fri fra at blive draget ind i kunstens historie: ”Når vi læser om kunstneren bliver vi tit fanget af historien, og nu er vi begyndt at tage kunstkurser på universitetet, læse kunstbøger, se en masse udstillinger i ind- og udland. Vores ligetil tilgang ændrer sig dog ikke. Jeg tror det er vigtigt at man ikke overtænker kunst eller stresser over om værket nu lige passer til sofaen eller det billede man har i forvejen - giver det dig sommerfugle i maven, så køb det!”.

@VINTAGE_415

@VINTAGE415_
Profilen @Vintage415_ kan vi anbefale dig at kende, hvis du er vild med William Morris print. Lise Duus Brændgaard, der står bag profilen, har nemlig gjort det sin metier at skabe lampeskærme af William Morris stof, som hun sætter til vintagelamper. Lise har arbejdet 15 år med livsstils-PR i kommunikationsbranchen, og besluttede sig for, at skifte spor, da hun kunne mærke, at hun savnede at arbejde mere hands-on med design og æstetik, som hun havde gjort det, da hun som ung studerede kunsthistorie. Hun tog derfor springet og kastede sig ud i sit eget vintageeventyr med @Vintage415_, som både eksisterer på Instagram og som fysisk butik i København. ”Jeg altid har elsket loppemarkeder og vintagefund med sjæl og historie, så det var nærliggende at skifte spor og skabe mit eget vintageunivers. Efter grundige overvejelser sagde jeg derfor mit job op og startede Vintage 415 - og jeg har ikke fortrudt det et eneste sekund!” fortæller Lise Duus Brændgaard, der nyder dagligt at være omgivet af smukke ting og samtidig kunne bruge sin kunsthistoriske viden og mangeårige erfaring med livsstilskommunikation.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her