Foto: Jasper Carlberg
Indretningsguide

Få gode råd til at indrette af indretningsarkitekt Natalia Sanchez

af Katrine Fromberg Kiehn 8/08/2019
Der skal mere til et harmonisk hjem end smukt interiør, men en vellykket indretning kan gøre meget for at forløse den gode stemning, der gemmer sig i maden, du laver, musikken, du spiller, og selvfølgelig de mennesker, du omgiver dig med. Det ved indretningsarkitekt Natalia Sanchez, som lever af at indrette rum, der spreder glæde. Her guider hun dig til, hvordan du skaber en helstøbt indretning derhjemme.

Tekst: Katrine Damgaard

Natalia Sanchez er mere legende i sin indretning end de fleste skandinaver, men har en mere stram stil end de fleste sydeuropæere. Når hun i sit virke som arkitekt, designer, stylist og konsulent transformerer private hjem og professionelle rum, handler det om at skabe glæde, og derfor tager hun altid udgangspunkt i personlighed og individuelle drømme.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

"Min stil afspejler, at jeg er født og opvokset i Danmark, men har boet i Spanien i ti år. Den er en sammensmeltning af den rene, skandinaviske æstetik og Sydeuropas varme og legende tilgang til indretning. Jeg bruger farver til at skabe varme rum og arbejder altid med god kvalitet, uanset projektets størrelse. Det er ofte i detaljen – der, hvor overflader, farver og materialer mødes – at magien opstår. Æstetikken må gerne være høj, men det skal føles afslappende. Jeg er meget bevidst om, at målet er at skabe et resultat, der overgår kundens egne drømme og indretningsmæssige formåen.

Når du selv skal i gang med at indrette, er det vigtigt at lave et godt stykke forarbejde, hvor du definerer, hvilke ting du vil prioritere, og hvor mange midler du har til rådighed. Lav et budget, og indhent altid tilbud fra flere leverandører. Beslut, hvor du vil bruge de fleste penge. Skal du renovere et helt hjem, ligger fokus måske på køkken og badeværelse, og så må soveværelset i første omgang nedprioriteres. Tre faktorer, man aldrig kommer uden om, er tid, penge og kvalitet. Hvis noget skrider, kommer du enten til at bruge længere tid, flere penge eller gå på kompromis med kvaliteten.

Hvis du skal starte en kreativ proces, skal du først finde ind til kernen i dig selv. Hvem er du, og hvad drømmer du om? Undgå at lade dig påvirke af ydre stimuli for en tid. At gå en tur ved vandet virker for mig. For andre er det måske en tur i spa, en yogatime eller en løbetur. Gå herefter i gang med dine moodboards. Begynd bredt – det må gerne stikke i alle retninger. Inkluder alt fra et postkort til et stykke stof, en farve eller et smykke. Det gælder om at samle ting, du bliver glad af. Print inspirationsfotos ud og sæt dem sammen på for eksempel en opslagstavle, eller gør det digitalt, hvis det fungerer bedre for dig.

Indretningsguide

Når du sætter de ting, du har fundet, sammen, kan du begynde at danne dig et billede af din stil. Man kan også ret hurtigt fornemme, hvilke ting der hænger sammen og harmonerer, og hvilke der stikker for meget ud. Gå gerne væk fra dine moodboards og kom tilbage igen senere. Begynd at sortere i dine inspirationer, og tænk dine konkrete rum ind i moodboardet. Skal du indrette hele hjemmet, er det en god idé med et overordnet moodboard for boligen og derefter et for hvert enkelt rum. Rummene behøver ikke at ligne hinanden, men man skal gerne kunne se en overordnet rød tråd

Vælg med udgangspunkt i dine moodboards de møbler, du vil beholde. Mål dine rum op, og find ud af, hvor møblerne skal placeres. De største møbler er tit sværest at placere, så start med dem.

Kig herefter på dine overflader. Gulv, vægge, loft og træværk. Vælg varme nuancer, og gå efter støvede, knækkede og douce toner, som er vurdere farven i både lys og skygge. Leg også gerne med flere farvetoner på paneler, lister, vinduesrammer og vægge. Tag i processen højde for de møbler, der skal placeres i rummet.

Når overfladerne og de møbler, du vil beholde, Når du vælger belysning,Det hele behøver ikke komme på en gang.Guiden er tidligere bragt i ELLE Decoration nr. 27 fra maj 2018.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her