Foto: Julie Bjarnhof
ELLE Decoration anbefaler

Butiksindehaver og caféejer, Julie Sascha Lee Dann: ”Jeg kalder det for det nye Marais”

af Katrine Damgaard 9/05/2019
Det nye ELLE Decoration er dedikeret til alt det, der gør den franske æstetik, kultur og indretningsstil til noget helt særligt og efterstræbelsesværdigt. I magasinet kan du glæde dig til at få en række inspirerende kvinders bedste tips til Paris og blive klogere på, hvordan de lever og indretter sig og på fransk manér - herhjemme. Man behøver nemlig ikke nødvendigvis rejse helt til Frankrig for at få følelsen og stemningen ind under huden. Det er caféen Les Voyageurs et glimrende eksempel på. ELLE Decoration har mødt Julie Sascha Lee Dann, som står bag, til en snak om, hvordan hun har skabt et sted, der bringer følelsen af det parisiske caféliv frem i en, selvom man befinder sig inde midt i København.

"Vi har kaldt caféen Les Voyageuers, de rejsende, fordi gaderne i området her er opkaldt efter gamle søhelte, og vi har forsøgt at integrere det som et tema i indretningen. Vi har malet væggene blå som havet, vi har givet det gamle trægulv tonkin-lak, som man gør på skibe, og lamperne over baren er fra en gammel industrifiskerbåd.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tematikken omkring at rejse kan være både i tid og sted. Ligesom i Beau Marché ville vi skabe et hyggeligt sted, som man opdager, når man er ude at rejse og går ned ad en sidegade, og hvor man får lyst til at gå ind. Samtidig er der noget nostalgi her. Selv om vi har total-renoveret lokalerne, føles det, som om caféen altid har eksisteret.

Vi bor selv lige rundt om hjørnet, så da lokalerne blev ledige, tænkte vi ’okay, det kunne være hyggeligt at lave en lille café her’. Kvarteret er lidt gemt, selv om det er midt i København K. Jeg kalder det for det nye Marais. Det har potentiale. Der lå et galleri før, som solgte erotisk kunst, og vi har et værk i caféen, som vi købte af de tidligere ejere. På den måde har vi bevaret lidt af stedets historie.

Snedker Klaus Wettergren har lavet barren, og i gulvet er små beskeder indgraveret i guld – ’Bon voyage’ og ’Les Voyageurs’ står der. Vi har også brugt guld i loftet og på en enkelt væg, som er beklædt med slagmetal. Det reflekterer lampernes lys. Sten (Valling, red.) fra Byens Farve er dygtig til de gamle metoder, og han har hjulpet os. Det er lagt blad for blad. Guldet skaber en god kontrast til væggene, der med den blå, matte maling er mere stoflige.

Vi har lagt et terrassogulv og strøet nogle større sten ned i det, så det ser lidt tilfældigt ud. Gulvet går i en bue op til underkanten af baren – den effekt skabte vi ved at rulle en magnum champagneflaske i den våde terrazzo, til vi fik det ønskede resultat. Nu ligner det noget, der altid har været der.

Interiørmæssigt mikser vi en masse ting, både nyt og gammelt. Stolene fandt jeg på et loppemarked i Schweiz. De er så elegante i al deres enkelthed, og det er godt håndværk. Bænken er en klassisk, fransk banquette i velour. Med terrazzogulv og metalloft blev overfladerne meget hårde, og vi havde brug for noget mere stofligt. Og så er det altid hyggeligt med en sofa. Med sin hindbærfarve er den klassisk med et tvist. Det er en manufaktur i Frankrig, som har lavet den til os efter mål. Han laver udelukkende bænke som den.

Der er et morgenliv i Paris og Milano, hvor man drikker kaffe og spiser en croissant og er sammen med mennesker, man måske ikke kender, men som man kan høre nyhederne med og tale om, hvad der er sket. Det er ret hyggeligt, at man samles lokalt på den måde, det giver livskvalitet. I Paris har man dog ikke altid kunnet få en god kop kaffe. København har omvendt fået et højt niveau for kaffe. Vi kombinerer den parisiske stemning med Københavns gode kaffe!"

Les Voyageurs, Holbergsgade 9, 1057 København K

Tekst: Katrine Damgaard // Foto: Julie Bjarnhof. Interviewet har været bragt i ELLE Decoration nr. 26, marts 2018.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her