cath de lichtenberg
Foto: @cathdelichtenberg/PR
Indretningstips

Boliginfluencer Cathrine de Lichtenberg: Mine bedste indretningstips til hjemmet

af Nikita Hoffmann Andersen 9/07/2020
Den 32-årige boliginfluencer Cathrine de Lichtenberg inspirerer dagligt sine næsten 50.000 instagramfølgere med billeder fra sin farverige villalejlighed på Frederiksberg.

Hvordan vil du beskrive din indretningsstil?

"Vores hjem vil nok passe i kategorien ’eklektisk stil’, hvilket betegner en indretningsstil, hvor man blander stilarter, items fra forskellige perioder og materialer på kryds og tværs. Jeg lader mig ikke styre af nogle regler, når jeg indretter, men af min mavefornemmelse. Hvis et item vækker gode minder, en glad følelse eller andet, der kilder i maven, så får det lov til at flytte ind. Vores hjem er derfor fyldt med arvestykker, genbrugsfund, souvenirs fra rejser og vores år i Afrika".

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvordan startede din interesse for boligindretning og interiør? Har du fx altid været så vild med farver?

"Jeg elskede farver i mine unge teenageår, og min garderobe var et spændende mix af neongrøn, turkis, pink og gul, hvilket jeg elskede lige så højt som mine mintgrønne vægge. Jeg elskede også dengang at indrette og har altid kunne bruge timer på at ’dimse’ på mit værelse. Da jeg ramte gymnasiet, tonede jeg dog farverne ned, da jeg fandt tryghed i at ’blende ind i flokken’ og klædte mig derfor mere som alle andre. Der føltes et sort, hvidt eller gråt køb bare som en mere ’sikker’ investering end en vild farve – og det gjaldt både i garderoben og i hjemmet. Det er der måske stadig noget om, men jeg har bare erfaret, at jeg bliver mere glade for de items, der skiller sig ud".

"Som de fleste andre studerendes var min økonomi stram, da jeg flyttede hjemmefra, og der var ikke rigtig penge til at indrette den lejlighed, jeg delte med min bedste ven. Jeg synes dog, vi fik gjort den hyggelig, og da jeg altid har elsket loppemarkeder, var nips heller ikke en mangelvare".

"Da vores leje udløb, startede mit nomadeliv, hvor jeg kun nåede at bo seks måneder i en ny lejlighed, før jeg tog seks måneder til London for at arbejde. Derefter havde jeg otte måneder i Danmark, før vi så flyttede til Angola i et år, og så Cape Town halvandet år før vi igen ramte dansk jord. Et par måneder efter vi kom hjem, begyndte jeg at ændre adfærd og kort tid efter, blev jeg diagnostieret med PTSD, hvilket førte til en næsten tre år lang sygemelding. Her fandt jeg tilbage til glæden ved farver, som blev meditative for mig, og når uroen i hovedet blev for stor og overvældende, så rykkede jeg rundt og ’dimsede’ for at kunne slå hjernen fra. Om jeg i samme grad havde dyrket mit hjem og farver, hvis jeg ikke var blevet syg, ved jeg ikke – tiden havde i hvert fald ikke været den samme til det, men jeg er glad og lykkelig for at havde fundet tilbage til glæden ved farverne, og at det nu er blevet et arbejde for mig".

Hvad er dit bedste indretningstip?

"Jeg prøver at tænke i tre farver, når jeg indretter et rum: to dominerende med et tvist af en tredje. Det er dog kun en guideline, og det er sjældent, jeg helt overholder mine egne ’regler’. Vores hjem er vores base, og det er megavigtigt at føle sig godt tilpas der. Så følg din mavefornemmelse og lav dine egne regler. Dernæst synes jeg ikke, man skal være bange for maling – det værste, der kan ske, er, at væggen skal males over".

Foto: @cathdelichtenberg

Hvilke interiørbrands er dine favoritter?

"Jeg har nogle stykker. Poppykalas’ tæpper for Layered Official er helt magiske. Det siger jeg ikke kun, fordi jeg arbejder der (hos Poppykalas, red.), men fordi de i sig selv er et kunststykke, der transformerer rummet. Helle Mardahls glaskunst er som en slikbutik for voksne, hvor jeg ville elske et stykke af hvert. Ferm Living har lanceret nogle stærke kollektioner de sidste 2 år, og så er der Piet Hein Eek: Farverigt men alligevel roligt, naturligt og tungt på den helt rigtige måde. Allerøverst på min ønskeliste står en loftslampe fra Fos Design, men det er nok ikke et ønske, der bliver indfriet lige foreløbig... Hvis nogensinde".

Det ser ud som om, du er ekspert i at finde gode loppefund. Har du nogle gode råd, som er brugbare, når man går på loppemarkeder?

"Jeg går mest på loppejagt, når vi er i sommerhus eller kører rundt i Danmark. Jeg er ikke mere organiseret, end at jeg bare søger efter loppemarkeder på den rute, vi kører, og så svinger vi ind forbi. Man håber jo altid at finde en hemmelig skat på hylderne, men det sker nu sjældent, og jeg finder mest skøre kander, skæve skåle eller andet sjovt uden den store værdi, som dog giver mig en masse glæde. Hvis der er et specifikt item, jeg leder efter – hvilket tit er en gammel lampe – så sætter jeg søgeagenter op på Dba og Lauritz. Derudover kan det også betale sig (hvis man har meget tålmodighed) at starte sin jagt med en googlesøgning også se, hvor man ender. Hvis man er heldig at bruge de rigtige søgeord, kan man også finde udenlandske vintagebutikker, der måske har, hvad man leder efter".

Foto: @cathdelichtenberg

Hvordan får man et pift af sommer og sol ind i sin bolig uden at ændre en masse?

"Den nemmeste og billigste løsning er at bruge blomster, frugt og grønt. Jeg elsker et stort fad med friske frugter, en lille skål med abrikoser eller en smuk buket blomster. Og det fantastiske ved sommeren er alle de gratis glæder, man kan finde i vejkanten eller i sin have".

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her