Foto: Asger Mortensen
Mit univers

Kom indenfor hos Malene Birger

af Marie Louise Wedel Bruun 31/01/2020
Personlig stil er mere end bare dit look. Alt, hvad du omgiver dig med – fra beauty til bøger – viser, hvem du er. Og for Malene Birger er det især udsøgte fund fra rejser holdt i favoritnuancerne sort, hvid og brun. Se hele Malenes univers her.
Hun er freelancedesigner, kunstner, tidligere medejer og grundlægger af henholdsvis Day Birger et Mikkelsen (1997), By Malene Birger (2003) og A’journey London (2017) samt interiørfirmaet Birger1962 (2014), og nu bor hun i en villa ved Comosøen med sin mand, John.  

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  Efter have arbejdet i Stockholm for Marc O’Polo fra 1992 til ’96 rejste Malene Birger hjem til Danmark og grundlagde først Day Birger et Mikkelsen (sammen med Keld Mikkelsen) og derefter By Malene Birger. I 2007 flyttede hun permanent til Palma, Mallorca, og har ikke boet i Danmark siden. I dag bor Malene Birger ved Como-søen i Italien i en gammel villa og har suppleret designopgaverne med interiør og kunst. 

Om sit yderst personlige hjem, der er præget af fund fra hendes mange rejser, kunst, antikvitetsfund og eget design, siger Malene Birger selv:

”Mit hjem er ’mig’, mine rejser, mine oplevelser og min måde at sætte tingene sammen på. Herfra udgår min verden. Det er ikke kun et sted, som er smukt, men også praktisk, og hvor jeg er arbejdende og kreativ. Mit hjem er min workshop, mit vindue, mit spejl, mit univers og mit private liv med min mand.”

Læs også: Kom indenfor hos Gun-Britt Zeller

Malene Birgers hjem er – fuldstændig som hendes design og kunst – præget af sort-hvide-creme nuancer samt en dyb chokoladebrun, som den man finder i lakeret træ. På det seneste er der også kommet en stærk kanariegul til.

”Jeg har ikke haft farver i mine hjem siden 1980’erne, men den gule havde jeg med i min interiørkollektion i 2018, og jeg blev så glad for den, at jeg fik den malet på udvalgte vægge her i villaen. Og nu føles det, som om vi har fået nye møbler, fordi det brune og gule frisker op og giver det hele et nyt udtryk. Fordelene ved, at møbler, lamper, puder, objekter m.m. er  holdt i samme farveskala, er, at det er nemt at flytte rundt og style om. Alt matcher uanset hvad,” som designeren siger med et glimt i øjet.

Gå på opdagelse i Malenes univers lige her: