Foto: Asger Mortensen
Bolig

Hjemme hos Rebekka Notkins: Et hus med magisk stemning

af Celina Bengtsson 16/02/2016
Æstetikken går forud for praktikken i guldsmed, Rebekka Notkins' hjem. Rebekka ønsker, at hendes hjem skal være et sted, som er omfavnende og rart at være... Se hendes magiske hjem lige her!

Tekst: Birgitte Ellemann Höegh

Rebekka Notkins arkitekttegnede rækkehus fra 1930’erne i Fugle bakkekvarteret på Frederiksberg har et udtryk, der læner sig op ad hendes fag som juveler og smykkekunstner.

”Ligesom jeg arbejder med komposition i mine smykker, er det kompositoriske også væsentligt, når jeg indretter mit hjem. Der skal være en balance: Noget højt, lavt, blødt og hårdt og lige et gardin, der afslutter et hjørne. Jeg tænker i tableauer,” fortæller hun.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hendes smykker, der skabes og sælges i hendes butik i Bredgade, har referencer til art deco-stilen, som også går igen i hendes hjem: ”Det er en dekadent tid, som jeg bare elsker – også for de detaljer, der er i kunsten, møblerne og de mindre objekter. Et art deco-skrin er så vidunderligt med sine ἀne detaljer – stramt og lækkert, men også overdådigt.”

Rebekka Notkin har en stærk holdning til alt, hvad hun omgiver sig med. Alt er nøje udvalgt, og der er ikke noget grimt, men funktionelt, der får lov at forputte sig på en hylde. Selv om hun også understreger, at man skal kunne leve i hjemmet. ”Jeg omgiver mig med ting, der har en historie og er i gode materialer, og det er med til at give mig en følelse af, at mit hjem er betydningsfuldt for mig. Alt er noget, min mand og jeg har samlet og valgt gennem vores liv. Her er ting, jeg har arvet – små fine vaser og bonbonnierer – og genstande, vi har købt på rejser eller på auktion.”

Det gælder blandt andet den grønne Arne Jacobsen-sofa. ”Den er polstret med et helt vidunderligt tekstil, og jeg mente vir-kelig, at jeg ikke kunne leve uden den,” siger hun og afmonterer sin udmelding med et let grin. ”Så pludselig en torsdag eftermiddag stod den i vores stue. Jeg kan blive så draget af et møbel. Der er noget ’feel’ over det. Det har med dens tekstilstruktur at gøre. Det gør den eksklusiv og lækker. Når jeg får øje på sådan noget, kan jeg gå langt for at få det.”

Rebekka Notkin er vokset op på en stor gård på landet med seks søskende, hvor praktikken gik forud for æstetikken. Hendes mor holdt ganske vist af god kvalitet og gjorde sig umage i virakken, men behovet for at optimere alt omkring sig har Rebekka Notkin nok nærmere fundet inde i sig selv, og så i sine bedsteforældres hjem, som hun er kommet i gennem hele sit liv.

Især i min farmors hjem i en lejlighed på Frederiksberg, hvor æstetik var i fokus. Hun havde virkelig sans for indretning, med smukke møbler, krystalglas og chiffoner til drinks og en stemning, som jeg nok ubevidst har taget med mig. Der var en vidunderlig duft af lavendelsæbe og friske blomster. Jeg tænker faktisk tit over betydningen af det uhåndgribelige i en duft og stemning. Der er noget magisk over det. Jeg vil gerne have, at mine børn kan huske duften i vores hjem. Det gør jeg blandt andet med friske blomster.”

Huset, som Rebekka Notkin flyttede ind i sammen med sin mand, Christian Jensen, og deres to børn, Ella og Oskar, har også en særlig betydning. Det er tegnet af arkitekten Thorkild Henningsen, og det har været vigtigt for familien at bevare de oprindelige detaljer. Gulvene er de originale i oregonfyr, som normalt er lakeret.

Hos Rebekka Notkin har de blot valgt at oliere dem i en mørkebrun farve – og hertil besluttet sig for petroleumsblå vægge. ”Vi kalder dem ikke for ’mørke vægge’, men ’kulørte vægge’, som vi synes er spændende og giver en intens, rar og omfavnende atmosfære – og så komplimenterer de desuden husets byggestil fint. Jeg har altid haft ambitioner om, at mit hjem skulle se ud, som det gør i dag, med kulørte vægge og mørke gulve. Det har været et spørgsmål om økonomi og den rigtige bolig. Og så får jeg naturligvis også input fra de tendenser, der dukker op i tiden. Jeg er i det hele taget meget begejstret for farven grøn. Den går også igen i mit tøj og mine smykker,” slutter hun.

''Et hjem med magisk stemning'' blev trykt i ELLE Decoration nr. 15 i januar 2016.

I galleriet kan du se en masse billeder af Guldsmed, Rebekka Notkins, fine hjem.

Psst... klik eller 'swipe' dig igennem billederne.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her