Foto: Line Thit Klein
Bolig

Hjemme hos Othillia Thalund: Her er mit sommerhus

af Nanna Moth 16/09/2016
I et fint, gammelt sommerhus en kort cykeltur fra Tisvilde har interiørstylist Othilia Thalund indrettet sig stilfuldt og hyggeligt. Hun har sigtet efter en uprætentiøs sommerhusstemning med få udvalgte møbler og masser af personlige fund, der understreger den klassiske stil.

Tekst og styling: Mille Collin Flaherty

Det var ikke svært for Othilia Thalund, der er selvstændig interiørstylist i firmaet Othilia Décor og agent for det italienske møbelmærke Gallotti & Radice, at forestille sig et hyggeligt, stilfuldt sommerhus, selv om rummene, da hun overtog det, i den grad trængte til en kærlig hånd. Det var især den overdækkede gårdhave, den lukkede grund og beliggenheden i cykelafstand til Tisvilde, hun faldt for, men også selve husets store potentiale.

Othilia, der har boet en årrække i Frankrig og nu primært arbejder med indretning af private hjem, har stor erfaring med netop at se mulighederne der, hvor andre ser begrænsninger, og derfor blev vægge væltet og flyttet, og der blev indlagt ny el og etableret nyt badeværelse og køkken i det lille hus. Alle ændringer blev foretaget med øje for at bevare den hyggelige sommerhusstemning, men i en moderne, renoveret udgave. Othilia er særligt glad for det åbne køkken, hvor hun ofte sidder med sin computer eller spiser, når hun er alene.

Læs også: Hjemme hos Marie Worsaae: Et byhus midt i København

”Jeg var meget optaget af at skabe et stort og funktionelt køkken, da jeg elsker at lave mad og have gæster,” fortæller hun. Den største udfordring var dog nok at opdele huset mest hensigtsmæssigt med hensyn til soveværelser.

”I princippet var der fint plads til endnu et værelse, men jeg valgte at lave en arbejdsplads i stedet, fordi der er plads til fire ekstra sovende i annekset,” fortæller Othilia, der også er godt tilfreds med beslutningen om at beklæde huset med træ indvendigt, da det ændrede husets udtryk fuldstændigt. Hun har dertil lagt stor energi i at vælge væggenes farve og finde den helt rigtige nuance – blandt andet med hjælp fra Byens Farve på Esplanaden i København.

Læs også: Camilla Tange Peylecke: Kom med indenfor i mit sommerhus

”Generelt er jeg ikke så vild med for stærke farver, hverken i min boligindretning eller påklædning. Jeg har de sidste mange år været tiltrukket af den brungrå nuance ’Taupe’. Dog har der sneget sig lidt ’Dusty Rose’ ind, som jeg bliver gladere og gladere for,” siger hun.

Af kunst er det malerier af Anne Tholstrup og værker af Maria Marstrand, der er favoritter – begge er kunstnere, der passer godt i både stil og stille poesi til sommerhusets univers.

”Sommerhuset afspejler det, jeg står for: enkle, rene linjer og ikke for mange møbler eller nips, få, velvalgte farver og altid friske blomster – gerne med farver,” fortæller Othilia.

I galleriet kan du komme med indenfor i Othilia Thalund fine sommerhus, hvor du blandt andet kan se det nye køkken og det smukke badeværelse. Klik eller 'swipe' dig igennem billederne

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her